Facebook Pixel Ποια ΕΕΑ; Σοβαρό πρόβλημα "διαλύει" τον ΠΑΟΚ - "Καίνε" παικταράδες!
| 2020-02-04 14:35:00

Ποια ΕΕΑ; Σοβαρό πρόβλημα "διαλύει" τον ΠΑΟΚ - "Τελειώνουν" παικταράδες - Ανεξήγητα πράγματα!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Ποια ΕΕΑ; Σοβαρό πρόβλημα "διαλύει" τον ΠΑΟΚ - "Τελειώνουν" παικταράδες - Ανεξήγητα πράγματα!

"Επιδημία" στην Τούμπα. Ψάχνονται οι πάντες. Τι φταίει;

Πέντε επεμβάσεις έχουν γίνει στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ τους τελευταίους 14 μήνες. Στον Πόντους Βέρνμπλουμ για την αποκατάσταση του προβλήματος στον αχίλλειο, στον Βιεϊρίνια για την αποκατάσταση του πρόσθιου χιαστού στο γόνατο, στον Μαουρίσιο για το ίδιο πρόβλημα, στον Λεό Ζαμπά για ρήξη μηνίσκου και χθες, στον Χοσέ Κρέσπο για τον τραυματισμό του στον τένοντα του ορθού μηριαίου.

Τα αποτελέσματα αναδεικνύουν και συμπεράσματα, έστω και παντελώς αδαή αφού ιατρικές γνώσεις και αντίστοιχες αποθεραπείας και αποκατάστασης, κανείς πέραν των επιστημονικά καταρτισμένων, δεν διαθέτει.

Ο Σουηδός εγχειρίστηκε τον Δεκέμβριο του '18 από το ιατρικό επιτελείο του Δικέφαλου. Σύμφωνα με την αποθεραπεία του, υπολογίζονταν να μπει σε ρυθμούς προπονήσεων το καλοκαίρι. Ακόμη δεν έχει επανέλθει και είναι άγνωστο αν και εφόσον τα καταφέρει.

Η ίδια επιλογή έγινε και στον Λεό Ζαμπά. Εκανε την επέμβαση στις 21 Νοεμβρίου, με τη διάγνωση να τοποθετεί την απουσία του Βραζιλιάνου στους "2 με 3 μήνες". Οι δύο έχουν περάσει, τίποτα δεν φανερώνει πως ο Ζαμπά θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα, έστω και στο μέγιστο άκρο του. Αντιθέτως, όπως έγινε γνωστό σήμερα, η αποθεραπεία του παρουσιάζει επιπλοκές κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την επιστροφή του.

Ο Βιεϊρίνια επίλεξε να κάνει τη δική του επέμβαση, τον περασμένο Μάιο, από τον γιατρό της εθνικής Πορτογαλίας (παρουσία φυσικά και του γιατρού του ΠΑΟΚ), επιστρέφοντας στα γήπεδα νωρίτερα του αναμενομένου.

Την ίδια ακριβώς διαδικασία, με τους ίδιους υπεύθυνους γιατρούς (και πάντα φυσικά την παρουσία εκπροσώπου του Δικεφάλου) επέλεξε να ακολουθήσει και ο Μαουρίσιο στη δική του επέμβαση, στις αρχές Απριλίου.

Χθες, ο Κρέσπο όχι μόνο ταξίδεψε στην Ισπανία προκειμένου να πάρει μια γνωμάτευση, αλλά την ίδια μέρα που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις έκανε το συγκεκριμένο ταξίδι για τον συγκεκριμένο λόγο, μπήκε και στο χειρουργείο, εγχειριζόμενος από τον γιατρό της  Μπαρτσελόνα, με την απουσία του από τα γήπεδα να τοποθετείται ως το τέλος της σεζόν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags