Facebook Pixel Κριστιάνο Ρονάλντο:
| 2020-02-05 10:47:00

Να τα χιλιάσει! Γίνεται 35 ετών σήμερα ο Ρονάλντο - Τα ρεκόρ που κυνηγάει και ο Παναθηναϊκός

Sportdog Team
Να τα χιλιάσει! Γίνεται 35 ετών σήμερα ο Ρονάλντο - Τα ρεκόρ που κυνηγάει και ο Παναθηναϊκός

Τριάντα πέντε χρόνια ζωής συμπληρώνει ο Κριστιάνο Ρονάντο.

Κριστιάνο Ρονάλντο: Μία ημέρα σαν σήμερα, στις 5 Φεβρουρίου 1985 ο Κριστιάνο Ρονάλντo ντος Σάντος Αβέιρο, γεννήθηκε στο πορτογαλικό νησί της Μαδέρα. Εκεί μεγάλωσε, ενώ στα 15 του διαγνώστηκε με πρόβλημα στην καρδιά.

Δύο χρόνια μετά ξεκίνησε την καριέρα του στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας (2002) και το 2003 πήγε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από εκεί στην Ρεάλ Μαδρίτης (2009), ενώ από το καλοκαίρι του 2018 αγωνίζεται στην Γιουβέντους.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι τέταρτο παιδί ενός αλκοολικού κηπουρού και μιας καθαρίστριας, που προσπαθούσε μόνη της να κρατήσει τις ισορροπίες στο σπίτι.

Δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα του, Ζοσέ Ντίντις, ο οποίος πέθανε, το 2005, το επόμενο έτος μετά την εξομολόγηση που έκανε στη νορβηγική τηλεόραση την παραμονή του EURO 2004, σε ηλικία 52 ετών από ηπατική ανεπάρκεια, λόγω αλκοολισμού.

Είναι σίγουρα ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία. Έχει στην κατοχή του πέντε «Χρυσές Μπάλες», περισσότερες από κάθε άλλον Ευρωπαίο ποδοσφαιριστή και είναι ο πρώτος ευρωπαίος παίκτης στην ιστορία που κέρδισε τέσσερα «Χρυσά Παπούτσια». Έχει κερδίσει 25 τρόπαια στην καριέρα του, συμπεριλαμβανομένων πέντε τίτλων πρωταθλήματος, πέντε τίτλων Champions League και ενός Εuro. Κατέχει τα ρεκόρ για τα περισσότερα επίσημα γκολ που σημειώθηκαν στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (395), στο Champions League (120), Euro (9) και στο Μουντιάλ (7) όπως και τα περισσότερα γκολ που σημειώθηκαν σε μια σεζόν Champions League (17).

Όπως αναφέρει σήμερα η ιστοσελίδα της UEFA, ο διάσημος Πορτογάλος, μπορεί να έχει στην κατοχή του πολλά ρεκόρ, αλλά υπολείπονται και άλλα για να σπάσει και να γίνει ένας από τους κορυφαίους σε ηλικία (35+) σκόρερ στην ιστορία του Champions League.

Έτσι η πρώτη πρόκληση για τον επιθετικό της Γιουβέντους είναι να γίνει ο 50ός παίκτης ηλικίας άνω των 35 ετών που σκοράρει στο Champions League από τότε που ξεκίνησε η κορυφαία διοργάνωση το 1992/93. Στη συνέχεια, μπορεί να δει αν μπορεί να ξεπεράσει τα ακόλουθα ρεκόρ:

Οι κορυφαίοι 35+ σκόρερ του UEFA Champions League

5: Ντιτιέρ Ντρογκμπά (Γαλατασαράι, Τσέλσι)

4: Λοράν Μπλαν (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

4: Φίλιππο Ίντζαγκι (Μίλαν)

3: Ραίαν Γκιγκς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

3: Ουλφ Κίρστεν (Λεβερκούζεν)

Αν το καταφέρει αυτό ο Κριστιάνο Ρονάλντο, επόμενος στόχος , είναι να φτάσει ή και να ξεπεράσει δύο μεγάλους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, που είναι πρώτοι σκόρερ στην ηλικία 35+ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League: ο Αλφρέδο ντι Στέφανο με 13 γκολ μετά τα 35 του χρόνια και ο Φέρεντς Πούσκας με 17 σε μόλις 18 παιχνίδια.

Να σημειωθεί ανάμεσα στα ποδοσφαιρικά... ταμπού που δεν έχει καταφέρει να...σπάσει έως τώρα στην καριέρα του ο Ρονάλντο είναι να σκοράρει απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είναι ανάμεσα στους ελάχιστους συλλόγους, που ο Πορτογάλος δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει γκολ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags