Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Καψώνι" Φερέιρα σε Βιεϊρίνια, τον "έχωσε" στα... 35 του - "Έφαγε" Μάτος!
| 2020-02-07 11:15:00

"Καψώνι" Φερέιρα σε Βιεϊρίνια - Τον "έχωσε" στα... 35 του! - Δεν ήταν... Γιαννούλης - "Έφαγε" Μάτος

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Καψώνι" Φερέιρα σε Βιεϊρίνια - Τον "έχωσε" στα... 35 του! - Δεν ήταν... Γιαννούλης - "Έφαγε" Μάτος

Μεγάλη έμπνευση από τον κόουτς. Ποιος θυμήθηκε τα... παλιά;

ΠΑΟΚ: Δεξιός μπακ είχε να παίξει από το Euro που κατέκτησε η Πορτογαλία. Δεν του ήταν, τότε, πρωτόγνωρο, αφού και νωρίτερα, στη Βόλφσμπουργκ, εκεί έβγαζε το ψωμί του στην Μπουντεσλίγκα, εκεί καθιερώθηκε στην ενδεκάδα των "λύκων".

Χρειάστηκε να περάσουν κοντά τέσσερα χρόνια για να θυμηθεί τα... νιάτα του. Και όση εντύπωση προκάλεσε η περυσινή χρησιμοποίηση, καθιέρωση και πρακτικά ανάδειξη του σε MVP της πορείας του ΠΑOΚ στο νταμπλ σε ρόλο αριστερού μπακ, άλλο τόσο προκάλεσε η επιλογή του Αμπέλ Φερέιρα να τοποθετήσει τον Αντελίνο Βιεϊρίνια στο δεξιό άκρο της άμυνας του ΠΑOΚ στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Ο συγκεκριμένος ρόλος, η συγκεκριμένη θέση ιδιαίτερη, από το καλοκαίρι κιόλας όταν πρωτολανσαρίστηκε το σύστημα και η φιλοσοφία Φερέιρα στην τακτική του Πορτογάλου προπονητή. Τα ανεβάσματα απαγορεύονται, σε φάση επίθεσης η λειτουργία του είναι να προσφέρει ανασταλτική κάλυψη ως τρίτος στόπερ. Κακά τα ψέματα, στον Λεό Μάτος δεν ταιριάζει. Και έχει φανεί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ως τώρα.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, είναι γεγονός πως δεν ήταν... Μάτος προχθές. Δεν έμενε καρφωμένος στη θέση του όταν ο Δικέφαλος έκανε επίθεση και παρότι δεν ήταν... Γιαννούλης, εν τούτοις ήταν αυτός που προσέφερε αυτό που δεν είχε ο ΠΑOΚ στο ΟΑΚΑ. Ασφάλεια στις μεταβιβάσεις και στην έξοδο της μπάλας από την άμυνα της ομάδας του και σε συνδυασμό με την επιστροφή του ορθολογισμού στη χρησιμοποίηση των μέσων των πρωταθλητών, η επιλογή βγήκε.

Και στον Φερέιρα και στον Βιεϊρίνια, ο οποίος έδειξε να ανταποκρίνεται, έστω και με δικές του... πρωτοβουλίες και ταυτότητα στον ρόλο του δεξιού μπακ, άψογα σε μια θέση που ξέρει καλά, αλλά είχε... ξεχάσει τα τελευταία χρόνια και η αλήθεια είναι πως δύσκολα στα 35 που πλέον περπατάει εδώ και δύο εβδομάδες περίμενε να ξαναπαίξει. Μένει να δούμε αν πλέον, όπως και πέρυσι, καθιερωθεί (και) εκεί.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags