Facebook Pixel Sportdog.gr | Η FIFA υποκλίνεται στις γυναίκες του ΠΑΟΚ!
| 2020-02-09 04:33:00

Η FIFA υποκλίνεται στις γυναίκες του ΠΑΟΚ!

Sportdog Team
Η FIFA υποκλίνεται στις γυναίκες του ΠΑΟΚ!

Μεγάλη καταξίωση για τις αμαζόνες των Θεσσαλονικιών.

Οι γυναίκες του ΠΑΟΚ και το ρεκόρ της εκπληκτικής τους άμυνας που σταμάτησε στον θρίαμβο (7-1) επί του Οδυσσέα Γλυφάδας, βρίσκεται ανάμεσα στους αριθμούς που σημάδεψαν την τελευταία αγωνιστική εβδομάδα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της FIFA.

Εκεί καταλαμβάνουν θέση, η «δυναστεία» των Μαλντίνι στη Μίλαν, το ρεκόρ του Άγιαξ απέναντι στην PSV, το «θαύμα» της Μιράντες στο Copa del Rey και την «αποβίβαση» των Ευρωπαίων προπονητών στη Νότια Αμερική, με τελευταίο τον Πορτογάλο πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού Ζοσέ Πεσέιρο.

Οι αριθμοί που «σημάδεψαν» την εβδομάδα, σύμφωνα με την FIFA:

29-τα χρόνια που πέρασαν για να σκοράρει με τη Νάπολι στη Serie A, ένας παίκτης που ονομάζεται Ντιέγκο. Ο τελευταίος ήταν ο Μαραντόνα εναντίον της Σαμπντόρια το Μάρτιο του 1991 μέχρις ότου ο Ντέμε σημειώσει γκολ, επίσης κατά του συλλόγου της Γένοβας, τη Δευτέρα, πετυχαίνοντας μόλις το δεύτερο τέρμα στην δεκαετή καριέρα του.

27 ώρες και 11 λεπτά- ο χρόνος που συμπλήρωσε η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ χωρίς να δεχτεί γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα μέχρι την συνάντηση με τον Οδυσσέα Γλυφάδας (7-1) την Κυριακή. Οι γυναίκες του ΠΑΟΚ σημείωσαν 98 (!) γκολ σε αυτό το διάστημα. Ο ΠΑΟΚ έχει νικήσει, πλέον, 35 διαδοχικούς αγώνες πρωταθλήματος από τη στιγμή που αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς γκολ με τον Οδυσσέα σχεδόν πριν από δύο χρόνια.

24-τα χρόνια που χρειάστηκε ο Άγιαξ για να δημιουργήσει ρεκόρ απέναντι στην PSV στις μεταξύ τους συναντήσεις στο Johan Cruyff Arena, όπως λέγεται τώρα ή Amsterdam Arena, όπως ονομαζόταν παλιότερα. Το 14ο γκολ του Πρόμες σε 21 εμφανίσεις φέτος, εξασφάλισε την τέταρτη στη σειρά νίκη για τον Άγιαξ, δίνοντάς του έτσι ένα πλεονέκτημα 15-14 επί της PSV Αιντχόφεν.

16-τα γκολ στα οκτώ τελευταία παιχνίδια για τον Ρόκε Σάντα Κρουζ. Ο 38χρονος έχει σημειώσει το 73% των τελευταίων 22 γκολ της Ολυμπία της Παραγουάης.

11-τα γκολ σε εννέα παιχνίδια είναι αυτά που πέτυχε ο Ακράμ Αφίφ από το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων της FIFA για να ωθήσει την Αλ Σαντ στην κατάκτηση του Qatar Cup και τρεις βαθμούς πίσω από την κορυφή στην Qatar Stars League.

8-τα χρόνια που πέρασαν από τη στιγμή που ένας σύλλογος εκτός της La Liga έφτασε στους ημιτελικούς του Copa del Rey μέχρι ότου η Μιράντες από την δεύτερη κατηγορία, ξεπέρασε (4-2) την Βιγιαρεάλ. Η Μιράντες, η οποία δεν έπαιξε ποτέ στην κορυφαία κατηγορία, κέρδισε οκτώ από τις δέκα τελευταίες αναμετρήσεις της για το Copa del Rey κατά ομάδων της La Liga.

8-οι ομάδες που ο Κέβιν-Πρινς Μπόατεγκ άλλαξε σε τέσσερα χρόνια και δύο μήνες με τη μετάβασή του στη Μπεσίκτα, η οποία ακολούθησε την παρουσία σε Φιορεντίνα, Μπαρτσελόνα, Σασουόλο, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Λας Πάλμας, Μίλαν και Σάλκε.

5-τα γκολ σε ένα παιχνίδι πέτυχε η 18χρονη Τζορντίν Χιτέμα έγινε μόλις η δεύτερη παίκτρια που το καταφέρνει στην 34χρονη ιστορία της εθνικής ομάδας γυναικών του Καναδά. Η Σιλβάνα Μπουρτίνι το κατάφερε το 1994 και το '96.

3-οι Ευρωπαίοι προπονητές που κάθονται στον πάγκο εθνικών ομάδων από τη Νότια Αμερική, με την άφιξη του Πορτογάλου Ζοσέ Πεσέιρο στην Βενεζουέλα. Ο συμπατριώτης του, Κάρλος Κειρόζ καθοδηγεί την Κολομβία, ενώ ο Ολλανδός Ζόρντι Κρόιφ οδηγεί τον Ισημερινό. Μόνο δύο προπονητές εκτός Νότιας Αμερικής προπονούσαν τις εθνικές ομάδες χωρών της CONMEBOL αυτόν τον αιώνα πριν από ένα χρόνο, αλλά έγιναν τρεις στη συνέχεια.

3-οι γενιές της οικογένειας Μαλντίνι έχουν παίξει για τη Μίλαν, αφού ο Ντανιέλ συνέχισε την παράδοση του πατέρα του Πάολο και του παππού του Τσέζαρε. Η παρουσία του 18χρονου εναντίον της Βερόνα, σηματοδότησε την 995η αναμέτρηση της Μίλαν με... Μαλντίνι στην 11αδα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags