Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Τσάβι Ρόκα: Το ρεπορτάζ που θα διαβάσεις μόνο στο sportdog!
| 2020-02-09 09:30:00

Τρελή "γκαζιά" Ρόκα - Με αυτούς υπογράφει - "Γλεντάει" Νταμπίζα - Έτσι φτιάχνει ομαδάρα!

του Νίκου Στεργίου
Τρελή "γκαζιά" Ρόκα - Με αυτούς υπογράφει - "Γλεντάει" Νταμπίζα - Έτσι φτιάχνει ομαδάρα!

Το παίρνει πάνω του ο Ισπανός! Όλες οι κινήσεις. Διάβασε ονόματα.

Παναθηναϊκός - Τσάβι Ρόκα: Γνωστές οι εκκρεμότητες που απομένουν στον Παναθηναϊκό με τα εναπομείναντα συμβόλαια ποδοσφαιριστών που ολοκληρώνονται στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Γνωστή η απόσταση που υπάρχει με τον Εμάνουελ Ινσούα, γνωστή η διαφορά που υφίσταται με τον Ματίας Γιόχανσον, δεδομένη όμως η προσπάθεια που θα γίνει και με τους δύο, ενώ σαφώς πιο εύκολη μοιάζει – και πλέον, σιγά σιγά δρομολογείται – η υπόθεση της επέκτασης του συμβολαίου του Χρήστου Δώνη.

Καλώς ή κακώς, τα θέματα αυτά δεν αναμένεται να… μακροημερεύσουν στους «πράσινους», με τον Τσάβι Ρόκα να θέλει να έχει ακριβή εικόνα (τουλάχιστον) για το στάτους και τις πιθανότητες που υπάρχουν για να παραμείνουν στο ρόστερ του «τριφυλλιού» οι τρεις προαναφερθέντες το πολύ ως την έναρξη των πλέι-οφ της Super League.

Και ο λόγος έχει προφανώς να κάνει και με τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν, κάτι που ο Καταλανός έχει ξεκινήσει ήδη. Τόσο σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τους προαναφερθέντες στραβώσουν και έτσι αναγκαστεί να βγει στην αγορά για τους διαδόχους τους όσο και για να μπουν στο τραπέζι τα θέματα των συμβολαίων που ολοκληρώνονται το καλοκαίρι του 2021.



Η πρακτική του Ρόκα δεν είναι ανάλογη με αυτήν του Νίκου Νταμπίζα, ο οποίος άφησε να περάσει το περασμένο καλοκαίρι, κλείνοντας μόλις τρεις ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών που έμπαιναν στον τελευταίο τους χρόνο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό (Μπουζούκης, Εμμανουηλίδης, Θεοχάρης).

Ο Τσάβι Ρόκα θέλει να τελειώνει ή έστω να έχει ένδειξη σαφή για το πού θα κινηθεί η κατάσταση και τα δεδομένα.  Ειδικά όταν το καλοκαίρι του ’21 ολοκληρώνονται τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών που θεωρούνται βασικοί στο ρόστερ του Παναθηναϊκού,  όπως είναι αυτό του Μπαρτ Σένκεβελντ, ο οποίος δεδομένα θα ζητήσει περισσότερα από τις 200.000 ευρώ που τώρα εισπράττει (και λογικά θα τα πάρει), του Φεντερίκο Μακέντα (ιδιαίτερη περίπτωση, αφού εισπράττει 330.000 ευρώ ετησίως), αλλά και του Αχιλλέα Πούγγουρα, ο οποίος με τις εμφανίσεις του έχει εξελιχτεί σε αναντικατάστατο γρανάζι των «πράσινων», έχοντας – πλέον – φτάσει στον προθάλαμο της Εθνικής, αλλά και συγκεντρώνοντας αρκετό ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν το γυρίζει με τίποτα - Έξαλλος ο Δώνης με ξένο άσο - Τον... τελειώνει από τον Παναθηναϊκό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags