Facebook Pixel Sportdog.gr | Δήλωση-φωτιά: "Αυτός διοικεί την Ξάνθη - Η ΕΕΑ δημιουργεί κλίμα βίας στο πρωτάθλημα"
| 2020-02-11 10:54:00

Δήλωση-φωτιά: "Αυτός διοικεί την Ξάνθη - Η ΕΕΑ δημιουργεί κλίμα βίας στο πρωτάθλημα"

Sportdog Team
Δήλωση-φωτιά: "Αυτός διοικεί την Ξάνθη - Η ΕΕΑ δημιουργεί κλίμα βίας στο πρωτάθλημα"

Ποιος έκανε αυτές τις δηλώσεις.

ΠΑΟΚ - Ξάνθη: Η Σοφία Σπανίδου, δικηγόρος με εξειδίκευση στο Αθλητικό Δίκαιο μίλησε στο metropolis fm και αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις κινήσεις της ΕΕΑ.

Συγκεκριμένα ανέφερε: 

Για την απόφαση της ΕΕΑ για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη είπε: «Τα κενά που υπάρχουν στον αθλητικό νόμο δημιουργούν άγνοια. Θα συμφωνήσω με όσα είπε ο κ. Μπαλτάκος. Αν κάποιος διαβάσει το νόμο, θα καταλάβει πως για να υπάρχει πολυϊδιοκτησία πρέπει να υπάρχει σχέση στα διοικητικά ή στα μετοχικά, είτε άμεση, είτε έμμεση. Με μια απλή εφαρμογή του νόμου φαίνεται πως δεν υπάρχει ανάμειξη στα διοικητικά ή στα μετοχικά για να υπάρχει μια επιρροή από την ομάδα στην άλλη».

Αν παίζει ρόλο το προπονητικό κέντρο της Ξάνθης και αν στοιχειοθετείται κάτι: «Εν προκειμένω οι δοσοληψίες που είχε ο κ. Σαββίδης με το συγγενικό του πρόσωπο δεν αφορούσε τα εσωτερικά της Ξάνθης. Δεν υπάρχει κάποια σχέση με την διοίκηση και ο Πανόπουλος συντηρεί την ομάδα της Ξάνθης εδώ και χρόνια. Η αγορά του σαλέ και η χρήση του προπονητικού κέντρου όπως λέει ο Ολυμπιακός δεν στοιχειοθετεί την δοσοληψία που απαιτείται».

Για τις διαρροές από την ΕΕΑ για την υπόθεση: «Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος. Οι δημόσιες δηλώσεις των μελών της ΕΕΑ δημιουργούσαν κλίμα στο πρωτάθλημα γιατί είναι σε εξέλιξη και δημιουργεί ένα κλίμα βίας που υποτίθεται πως η κυβέρνηση θέλει να το καταπολεμήσει. Η δημοσιότητα έχει ενισχύσει το κλίμα αυτό και έχει μειώσει την αντικειμενικότητά των μελών της ΕΕΑ. Δεν μπορεί ένας οιωνεί δικαστής να βγαίνει και να κάνει δημόσια δηλώσεις. Είναι πολύ δυσχερές το έργο του αθλητικού δικαστή γιατί έχει να διαχειριστεί τα πραγματικά περιστατικά, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για τα επόμενα χρόνια και μια κατάσταση έκρυθμη λόγω του ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού».

Για το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ: «Το σημαντικό είναι τι θα πει η ΕΠΟ, η UEFA, η FIFA. Έχουν ξεχάσει στο υπουργείο πως η ΕΠΟ αυτοδιοικείται και πρέπει αυτή να λαμβάνει αποφάσεις και η FIFA να τις επιτηρεί και να τις δέχεται ή να τις απορρίπτει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags