Facebook Pixel Ολυμπιακός: Λάζαρος όπως Σουντανί! Τρελή γκαντεμιά στου Ρέντη - Έξω για μήνες...
| 2020-02-11 15:01:00

Σουντανί όπως Λάζαρος! Απίστευτη γκαντεμιά στο λιμάνι - Έξω για μήνες... - Oύτε στον εχθρό!

του Παναγιώτη Νικολάου
Σουντανί όπως Λάζαρος! Απίστευτη γκαντεμιά στο λιμάνι - Έξω για μήνες... - Oύτε στον εχθρό!

Πόσα θα λείψει ο Αλγερινός; Τι έγινε με τον Χριστοδουλόπουλο;

Ολυμπιακός: Το εκτιμωμένο διάστημα απουσίας του Χιλάλ Σουντανί μετά τη διάγνωση για ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξιό του γόνατο είναι έξι μήνες. Η αλήθεια είναι πως αυτή η εκτίμηση είναι μάλλον αισιόδοξη.

Όταν τον Νοέμβριο του 2018 ο Αλγερινός επιθετικός υπέστη τον ίδιο ουσιαστικά τραυματισμό στο αριστερό του γόνατο, ουσιαστικά τελείωσε και τη σεζόν του και την παρουσία του στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Η αποθεραπεία του, μέρος της οποίας έγινε σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο στο Ντουμπάι, κράτησε ουσιαστικά μέχρι και την ένταξη του στην καλοκαιρινή προετοιμασία του Ολυμπιακού.

Περίπου δηλαδή 7-8 μήνες, χωρίς -παρότι αγωνίστηκε στα καλοκαιρινά προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ- ούτε μέχρι τότε ο Σουντανί να είναι στο 100%. Εξ ου άλλωστε και ο αποκλεισμός του από την ευρωπαϊκή λίστα των Ερυθρόλευκων για τις αναμετρήσεις των ομίλων.

Μετά από 15 μήνες, ο Σουντανί είχε ακριβώς τον ίδιο τραυματισμό στο άλλο του γόνατο. Περπατάει πλέον στα 33 του χρόνια, προφανώς επιβαρυμένο το σώμα του τόσο από τους τραυματισμούς όσο και από την προχωρημένη (ποδοσφαιρικά πάντα) ηλικία του, μοιάζει συνεπώς τουλάχιστον αισιόδοξο να εκτιμάει κανείς πως η αποθεραπεία του θα διαρκέσει έξι μήνες.

Πρόσθετο άλλωστε παράδειγμα και με αρκετές ομοιότητες αυτό του Λάζαρου. Και αυτός, τον περασμένο Φεβρουάριο, υπέστη ανάλογο τραυματισμό, τον δεύτερο χιαστό της καριέρας του, στο άλλο γόνατο.

Πάνω-κάτω συνομήλικος του Σουντανί, επέστρεψε σε προπονητικό ρυθμό μετά από 7 γεμάτους μήνες (στα μέσα Σεπτεμβρίου), με την αποθεραπεία του όμως να πηγαίνει πίσω -χαρακτηριστικό της επιβάρυνσης, αλλά και της ηλικίας του- με δύο διαδοχικές θλάσεις που τον έφεραν στα γήπεδα μόλις πριν 1,5 μήνα, χωρίς ούτε έκτοτε να έχει μπορέσει να φτάσει στο 100%.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags