Facebook Pixel Βόμβες Τίγρη χειμωνιάτικα - Έτσι απογειώνει την ΑΕΚ - Δεν μετράει το χρήμα
| 2020-02-12 11:14:00

Βόμβες Τίγρη χειμωνιάτικα - Έτσι απογειώνει την ΑΕΚ - Δεν υπολογίζει το χρήμα - Διαβάστε ονόματα!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Βόμβες Τίγρη χειμωνιάτικα - Έτσι απογειώνει την ΑΕΚ - Δεν υπολογίζει το χρήμα - Διαβάστε ονόματα!

Απίστευτο ρεσιτάλ. Όλοι παικταράδες. Ποιος να συγκριθεί μαζί του;

H χειμερινή μεταγραφική περίοδος, ομολογουμένως, δεν ενδείκνυται για πολλά. Σπάνια "χτίζεις" σε αυτήν, συνήθως προσθέτεις αναλόγως με το πώς έχει εξελιχθεί ως τότε η σεζόν, υπολογίζοντας τι θα φέρει το υπόλοιπό της. Η ΑΕΚ όμως τα τελευταία χρόνια έχει διαμορφώσει μια παράδοση που συνεχίζει και διατηρεί με έξυπνα deals που πετυχαίνει στη διάρκεια του Ιανουαρίου "βλέποντας" σχεδόν πάντα την επόμενη σεζόν.

Η... παράδοση ξεκίνησε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2015, όταν λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξή της, η AΕΚ ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον (ελεύθερο το επόμενο καλοκαίρι) Γιάκουμπ Γιόχανσον. Ανάλογο το deal της επόμενης ακριβώς χρονιάς που έφερε τον Αντρέ Σιμόες στην Ένωση.

Την επόμενη χρονιά, στη χειμερινή δηλαδή μεταγραφική περιόδου του Ιανουαρίου του 2017, η ΑΕΚ φέρνει τον... γυρολόγο Όγκνιεν Βράνιες, αποκτά αγοράζοντας από τον Παναθηναϊκό τον (δοκιμασμένο στους "πράσινους" και στο ελληνικό πρωτάθλημα) Νίκλας Χουλτ και εγκαινιάζει την εποχή, το νταραβέρι της με τον Σέρχιο Αραούχο, με τον Αργεντινό να έρχεται για πρώτη φορά, ως δανεικός στους Κιτρινόμαυρους και το επόμενο καλοκαίρι, να επισημοποιείται ο δεύτερος στη σειρά δανεισμός του.

Πέρυσι, η ΑΕΚ πρόσθεσε στο ρόστερ της αγοράζοντάς τον από τον Ερυθρό Αστέρα τον Νέναντ Κρστίτσιτς, ενώ έγκαιρα έκανε και χρήση της option αγοράς που υπήρχε στον δανεισμό του Μάριου Οικονόμου από την Μπολόνια.

Και στην αμέσως περασμένη μεταγραφική περίοδο συνέχισε επαναφέροντας στο δυναμικό της τον Σέρχιο Αραούχο και αποκτώντας τον Νταβίντ Σιμάνσκι, με τις ιδιαιτερότητες των συγκεκριμένων deals (σε αντίθεση με αυτά των προηγούμενων χρόνων) να συνίστανται στο ότι η AΕΚ έχει τη δυνατότητα καλοκαιρινής αγοράς των δύο ποδοσφαιριστών, κάτι που τη δεδομένη στιγμή θεωρείται σίγουρο πως θα πραγματοποιηθεί.

Έχει βρει προφανώς τον τρόπο η Ένωση να αξιοποιεί τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, το ζητούμενο βέβαια για τους Κιτρινόμαυρους είναι να πετύχουν κάτι ανάλογο στη σαφώς κομβικότερη για τη λειτουργία μιας ομάδας καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, όπου εκεί τα πράγματα μάλλον εξελίσσονται αντιστροφώς ανάλογα τα τελευταία χρόνια.

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags