Facebook Pixel Ο Άρης "έφτιαξε" ΠΑΟΚ - Γι' αυτό "γλέντησε" τον ΠΑΟ - Μαγκιά Σαββίδη!
| 2020-02-13 11:28:00

Ο Άρης "έφτιαξε" ΠΑΟΚ - Γι' αυτό "γλέντησε" τον ΠΑΟ - Πέντε αλλαγές Φερέιρα - Μαγκιά Σαββίδη

του Λάζαρου Γεωργίδη
Ο Άρης "έφτιαξε" ΠΑΟΚ - Γι' αυτό "γλέντησε" τον ΠΑΟ - Πέντε αλλαγές Φερέιρα - Μαγκιά Σαββίδη

Πώς το γύρισε ο Πορτογάλος; Γιατί παίρνει credit η διοίκηση;

Το έλεγαν στον ΠΑΟΚ μετά τον τερματισμό του αήττητου σερί στο πρωτάθλημα, ύστερα από το τοπικό ντέρμπι με τον Άρη στο ξεκίνημα της χρονιάς: η ήττα θα απελευθέρωνε τον Δικέφαλο από την πίεση της διατήρησης -πάση θυσία- του αήττητου και τελικά θα ωφελούσε την ομάδα.

Δεν έγινε, αφού όπως αποδείχτηκε αποτέλεσε την απαρχή μιας κατηφόρας που έφερε την προ δεκαημέρου... παράδοση στο ΟΑΚΑ και την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο πρώτο από τα τρία συνεχόμενα παιχνίδια των δύο ομάδων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Η διαφορά όμως της εικόνας του Δικέφαλου σε σχέση με την πρώτη του αυτή αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ και τη χτεσινή, με την οποία επικύρωσε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, είναι εμφατική. Και προφανώς αναδεικνύει πως τελικά εκείνη η ήττα, προ δεκαημέρου, όντως λειτούργησε θετικά για τον ΠΑOΚ.

Σε επίπεδο ομάδας, η ενέργεια, η ένταση, τα τρεξίματα, το πάθος, η συσπείρωση, εμφανέστατα. Σε επίπεδο πάγκου, ο Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος δικαίως αμφισβητήθηκε, έδειξε αντανακλαστικά διορθώνοντας πράγματα τόσο σε επίπεδο τακτικής όσο και σε επίπεδο προσώπων, ρόλων και σχηματισμών.

Εγκαταλείφθηκε η επιλογή Εσίτι, ο Μίσιτς επέστρεψε σε θέση που γνωρίζει και αποδίδει καλύτερα, ο Βιεϊρίνια βρήκε ρόλο που να ωφελεί τόσο την ομάδα όσο και τον ίδιο, παίζοντας ως δεξιός μπακ, οι μπακ προστατεύτηκαν ως αποτέλεσμα της αλλαγής στην τακτική προσέγγιση και στο build up, ο Πέλκας βγήκε από το "ψυγείο" δείχνοντας ηγετικά χαρακτηριστικά, αναδείχτηκε μια ακόμη επιλογή στο πρόσωπο του Λάμπρου, ενώ εξορθολογίστηκε και η μονόπαντη ανάπτυξη με τις προωθήσεις του Γιαννούλη.

Τα οφέλη προφανώς επεκτείνονται στον ψυχολογικό τομέα, αφού είναι σαφές πως οι πρωταθλητές από τα δύο τελευταία τους ραντεβού με τον Παναθηναϊκό ανέκτησαν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη, όχι μόνο περιορίζοντας αλλά πρακτικά εκμηδενίζοντας (μέχρι νεοτέρας τουλάχιστον) τους περαιτέρω κλυδωνισμούς.

Credit φυσικά και διοικητικά, αφού ακόμη και αν έγινε για πρακτικούς ή επικοινωνιακούς λόγους, η στήριξη που συνολικά έβγαινε μετά το "στραπάτσο" στο πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό, τόσο προς την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές όσο και προς τον προπονητή, απέδωσε, δείχνοντας πως και σε αυτό το επίπεδο, ο οργανισμός πλέον ΠΑOΚ έχει αποκτήσει (και εμπεδώσει) αντανακλαστικά πρωταθλητισμού, μαζί με την απαραίτητη για την αντιμετώπιση της κάθε κρίσης, ψυχραιμία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags