Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Περίεργα" πράγματα με Δώνη - Τι... αποκάλυψε ο ΠΑΟΚ - "Λίγοι" οι παίκτες
| 2020-02-13 12:24:00

"Περίεργα" πράγματα με Δώνη - Τι... αποκάλυψε ο ΠΑΟΚ - "Λίγοι" παίκτες - Ποιος τον... κρεμάει;

του Νίκου Στεργίου
"Περίεργα" πράγματα με Δώνη - Τι... αποκάλυψε ο ΠΑΟΚ - "Λίγοι" παίκτες - Ποιος τον... κρεμάει;

Τεράστια η διαφορά. Μόνο αυτός μπορεί. Έχει πολύ δρόμο ακόμη...

Παναθηναϊκός: "Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη εξέλιξη". Δήλωση απολογιστική των 19 μηνών που βρίσκεται στον πάγκο του "τριφυλλιού" από τον Γιώργο Δώνη, σε συγκυρία... περίεργη, αφού ήρθε αμέσως μετά τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Το "τρένο" αναφέρθηκε στη συνολική πρόοδο της ομάδας του στο διάστημα που αυτός βρίσκεται στον πάγκο. Είναι αλήθεια πως όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος και ο Ελληνας τεχνικός είναι σαφώς ο πλέον αρμόδιος να αξιολογήσει την εξέλιξη που ο ίδιος βλέπει και βιώνει καθημερινά στην ομάδα του.

Το δυστύχημα βέβαια είναι πως η απόσταση που χωρίζει το "τριφύλλι" από τις ομάδες πρωταθλητισμού -στη διαδικασία του οποίου υπενθυμίζουμε πως ο Δώνης έλεγε το καλοκαίρι πως φιλοδοξεί να επιστρέψει η δική του ομάδα- είναι σημαντική. Πιθανώς όχι σε επίπεδο ομάδας, αλλά ατομικά.

Φάνηκε ανάγλυφα χθες. Ο Παναθηναϊκός, παίζοντας το παιχνίδι της μέχρι στιγμής χρονιάς του, μπήκε στο παιχνίδι για να προασπίσει το μηδέν στην άμυνα (όπως διαρκώς τόνιζε ο Δώνης παραμονές της ρεβάνς) παρά να πάρει τα ηνία του αγώνα.

Αυτά με τη σέντρα πέρασαν στον ΠΑΟΚ, με τους παίκτες του να δείχνουν με το... καλημέρα διαθέσεις, να γίνονται γρήγορα το αφεντικό της αναμέτρησης και να μην αφήνουν περιθώρια ελπίδας στους "πράσινους" με το γρήγορο γκολ που πέτυχαν και ουσιαστικά τελειώνοντας από νωρίς τον επαναληπτικό.

Ατομικά και πάντα συγκριτικά, στο ματς της χρονιάς, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειξαν να υστερούν, σημαντικά, σε σχέση με τους αντιπάλους τους. Ο Δώνης προσπαθεί, εξελίσσει την ομάδα του, την αλλάζει, προσθαφαιρεί κομμάτια προκειμένου να "χτίσει" ένα ανταγωνιστικό σύνολο, αλλά η διαδικασία που θα επαναφέρει το "τριφύλλι" σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ξεκάθαρα έχει δρόμο ακόμη.

Και το σίγουρο είναι πως δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τα όσα γίνονται στο Κορωπί καθημερινά και όσα επιβεβαιώνουν (ή όχι) την εξέλιξη και την πρόοδο που βλέπει ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags