Quantcast
13/02/20 - 15:26

Λύγισε ο Κωνσταντινέας στη δική για στημένα: «Ήθελαν το κεφάλι μου! Φοβόμουν» - Τί είπε ο Γκαγκάτσης

Sportdog Team
Λύγισε ο Κωνσταντινέας στη δική για στημένα: «Ήθελαν το κεφάλι μου! Φοβόμουν» - Τί είπε ο Γκαγκάτσης
2.135views

Βούρκωσε ο πρώην διαιτητής στην κατάθεσή του.Με τις καταθέσεις του Βασίλη Γκαγκάτση και του Πέτρου Κωνσταντινέα συνεχίστηκε την Πέμπτη η δίκη για τα στημένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην αρχίκη κατάθεσε ο Βασίλης Γκαγκάτσης, ο οποίος είπε: "Ήμουν υποψήφιος στις εκλογές του 2012. Δεν έχω ιδία άποψη, δεν θα μπορούσα να έχω ιδία άποψη για ότι είχε γίνει το καλοκαίρι του 2012 για τον καταρτισμό των πινάκων. Μου τα είπε ο ίδιος ο Χρήστος Σάββας στο τηλέφωνο. Ήταν μια περίοδος προεκλογικού αγώνα. Με κάλεσε ο κύριος Εισαγγελέας και με ρώτησε τι γνωρίζω και του είπα ότι είπα και σε εσάς. Οι Ενώσεις για λόγους πρεστίζ θέλουν να έχουν διαιτητές στην Α’ Εθνική και αυτό είναι ένα φαινόμενο που γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται. Οι διαιτητές κατά την άποψη μου, θεωρώ ότι είναι τα θύματα όλης αυτής της ιστορίας.

H Ελλάδα η αφορμή να απαξιωθεί το VAR διεθνώς

Το 2006 τους είχα πει να πάρουν τη διαιτησία στη Σούπερ Λίγκα που είχε συσταθεί τότε. Τελικά είχαν ζητήσει να μπει ο Μπίκας στην Επιτροπή Διαιτησίας. Πάντα φταίνε οι διαιτητές και οι αντίπαλοι. Βάλανε το var, και θα γίνουμε οι αιτία να απαξιωθεί το var διεθνώς. Πάντα φταίνε οι αντίπαλοι, ποτέ οι ίδιοι. Όλη η κατάθεση μου είναι από μαρτυρίες τρίτων. Οι μεγάλες ομάδες δεν δικαιούνται να διαμαρτύρονται γιατί έχουν τα περισσότερα υπέρ τους σφυρίγματα, και όμως διαμαρτύρονται.

Το να δώσει η ΕΠΟ χρήματα σε μια Ένωση δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα παράνομο. Είναι για την ενίσχυση της, το που πάνε είναι θέμα της ΕΠΣ. Κανένας δεν κατεβαίνει για να χάσει στις εκλογές. Δεν είπα ποτέ ότι ο Ολυμπιακός θα στήριζε την υποψηφιότητα Σαρρή. Με τον Μώραλη έγινε μια κουβέντα, ήμασταν φίλοι τότε, υποστήριζε την υποψηφιότητα μου. Δεν έδωσα ποτέ λεφτά προκειμένου να εκλεγώ, ούτε σε Ενώσεις ούτε πουθενα. Κατέβηκα το 2001, το 2004, το 2008 με την συντριπτική πλειοψηφία των Ενώσεων".

Στη συνέχεια ο παλίος πρόεδρος της ΕΠΟ απάντησε σε ερωτήσεις του Εισαγγελέα Χαράλαμπου Λακαφώση.

Ερώτηση: Γιατί επεδίωξε ο κ. Μώραλης να σας πείσει να μην κατεβείτε στις εκλογές.

Γκαγκάτσης: Δεν μου συνέστησε να μην κατέβω, είχα πει ότι αν θα δηλώσω υποψηφιότητα δεν θα κάνω πίσω. Υποστήριζε την υποψηφιότητα μου, την ήθελε, πίστευε σε μένα αλλά προφανώς επειδή ήταν εκπρόσωπος του Ολυμπιακού άλλα θα ήθελε η ιδιοκτησία του Ολυμπιακού.

Ερώτηση: Γνωρίζετε περιστατικά αν ο Μαρινάκης είχε ενεργό συμμετοχή στην εκλογή του ΔΣ της ΕΠΟ εις βάρος σας

Γκαγκάτσης: Δεν έχω κάτι.

Ο Παλάσκας της ΕΠΣ Καρδίτσας μου είχε πει ότι οι διαιτητές του δεν ορίζονται, γι' αυτό και οι διαιτητές του είχαν ζητήσει να πάρουν μεταγραφή σε άλλη Ένωση. Δεν θα μπορούσα να είμαι στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και δεν θα ήθελα. Είχα πάει στη Σούπερ Λιγκα και τους είχα πει να πάρουν τη διαιτησία και ότι ήταν δικό μου θέμα πως θα τα έβρισα με τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ. Από το 2004 μέχρι το 2008 με ειδική άδεια που είχα πάρει ανακοινώνονταν και οι βαθμοί και οι τιμωρίες. Τους είχα πει να πάρουν τη διαιτησία και μου είχαν απαντήσει "δεν θα μας πετάξεις σε εμάς, την καυτή πατάτα της διαιτησίας".

Ερώτηση: Οι εκλογές κύλησαν ομαλά.

Γκαγκάτσης: Έγιναν πολλά, συγκεντρώσεις Ενώσεων. Δεν γνωρίζω αν υπήρχαν μεθοδεύσεις για να μην εκλεγώ. Αν ήξερα θα τα είχα καταγγείλει.

Ερώτηση: Κάπου λέτε για ένα φορτηγό με μπάλες

Γκαγκάτσης: Αυτά συμβαίνουν στις Ενώσεις, για να ψηφίσουν τη διοίκηση Σαρρή.

Ερώτηση: Από την κατάθεση σας προκύπτει ότι δεχθήκατε πόλεμο.

Γκαγκάτσης: Ο Σαρρής είχε την υποστήριξη από ένα τεράστιο αριθμό Ενώσεων. Εγώ πάσχιζα μέχρι την τελευταία στιγμή να πάρω την ΕΠΣ Ημαθίας όπου ήταν ο Καραμελίδης.

Για τη συνάντηση στο Χίλτον, μου είπε ο Χρήστος Σάββας γι΄αυτήν, ότι συζητούσαν για την προεδρία Πιλάβιο. Δεν με ενδιέφερε η συγκεκριμένη συνάντηση. Δεν ήταν ευχαριστημένοι από την προεδρία Πιλάβιου, και ο κ. Μαρινάκης και τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ. Δεν ασχολείτο με την ΕΠΟ ο Πιλάβιος, όπως περίμεναν. Δεν ήμουν παρών στη συνάντηση, μου είπε ο Σάββας ότι έγινε μια συνάντηση γιατι δεν ήταν ευχαριστημένοι με τον Πιλάβιο. Τότε δεν με ενδιέφερε, δεν είχα σκοπό να κατέβω στις εκλογές. Την υποψηφιότητα μου την ανακοίνωσα μήνες αργότερα, τον Αύγουστο του 2012. Δεν πήγα μόνος μου, με κάλεσε ο εισαγγελέας και πήγε. Ότι ειπώθηκε από τον κ. Παλάσκα εγώ τα έμαθα από το διαδίκτυο. Τι να τσεκάρω, ότι δεν έπαιζαν οι διαιτητές του;

Ερώτηση: Ποια είναι η πεποίθηση σας, γι' αυτά που ειπώθηκαν τότε

Γκαγκάτσης: Ότι αυτά που μου είπαν τότε ήταν αλήθεια. Δεν ξέρω γιατί τα ανακάλεσαν. Αν δεν μου τα έλεγαν, δεν θα πήγαινα στον Εισαγγελέα. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί τα αναίρεσαν. Μου τα είπαν και όταν με κάλεσε ο Εισαγγελέας πήγα και τα είπα.

Απαντάει σε ερωτήσεις του Βασίλη Δημακόπουλου, δικηγόρου του Β. Μαρινάκη:

Όλοι οι παράγοντες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, τους ενδιαφέρει τι στηρίζουν. Και όχι μόνο οι παράγοντες, και τα κόμματα.

Ερώτηση: Η κατάρτιση του πίνακα των διαιτητών γίνεται και με άλλα κριτήρια;

Γκαγκάτσης: Όχι δεν θα μπορούσε να είναι έτσι. Δεν έχω να πω για κάποιον διαιτητή, ότι έχω κάτι υπόψη μου. Για τις καταγγελίες, σας είπα ότι όταν χάνουν ένα παιχνίδι φταίνε οι διαιτητές και ο αντίπαλος που πλεύρισε τον διαιτητή, ποτέ δεν φταίνε οι ίδιοι. Δεν γίνεται στην Ελλάδα μόνο αυτό. Η ΟΥΕΦΑ έφτασε σε σημείο να ,μην ανακοινώνει ορισμούς γιατί οι παράγοντες σε όλο τον κόσμο θέλουν να ξέρουν ποιος τους παίζει.

Ο Αλαφούζος είπε κάποια πράγματα για το άτομο μου. Αυτός μπήκε στο ποδόσφαιρο το 2012, εγώ έφυγα το 2008, τώρα τι σχέση έχει;

Ερώτηση: Η υποψηφιότητα Σαρρή ήταν επιλογή Μαρινάκη;

Γκαγκάτσης: Το έχω καταθέσει, ήταν επιλογή των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ.

Ακολούθως ο Βασίλης Γκαγκάτσης απάντησε σε ερωτήσεις δικηγόρων άλλων κατηγορούμενων.

Το μόνο που υπέπεσε στην αντίληψη μου για τις εκλογές της ΕΠΟ, ήταν τα σημαδεμένα ψηφοδέλτια, και το κατήγγειλα τότε. Όταν μου τα είπαν τότε, δεν έλεγξα την αλήθεια ή την βασιμότητα τους. Δεν γνωρίζω γιατί τα διέψευσαν. Αν οι ίδιοι έλεγαν ψέμματα σε μένα ή υπερβολές, ρωτήστε τους ίδιους. Δεν έμαθα αν αυτά που μου έλεγαν τότε, ίσχυαν.

Ο Αριστείδης Σταθόπουλος δεν ασχολήθηκε ποτέ με τη διαιτησία, δεν ήταν το αντικείμενο του και ούτε είχε τη διάθεση, ούτε εγώ ασχολήθηκα. Ο Προύντζος παρά το γεγονός ότι παλιά είχε ασχοληθεί με τη διαιτησία, από την ημέρα που ανέλαβε μέλος στην ΕΠΟ, δεν ασχολήθηκε ποτέ με την διαιτησία.

Πρακτικά από την ΚΕΔ, όταν εγώ ήμουν πρόεδρος στην ΕΠΟ, τηρούνταν μόνο όταν η Επιτροπή αποφάσιζε την τιμωρία κάποιου διαιτητή, όχι όταν επιλεγόντουσαν οι διαιτητές για τον πίνακα (σ.σ. στην επίμαχη συνεδρίαση του Αυγούστου του 2012, δεν είχαν κρατηθεί πρακτικά). Δεν ξέρω αν κρατήθηκαν πρακτικά στη συνεδρίαση τον Αύγουστο του 2012. Δεν συνηθίζονταν να τηρούνται πρακτικά γιατί το πρακτικό ήταν η αξιολόγηση των διαιτητών που είχε προηγηθεί. Συζήτηση για τους πίνακες γινόταν όμως.

Στην Ευρώπη έχουν αποδειχθεί ότι το λάθος είναι μέρος του παιχνιδιού, όπως το κάνει και ο ποδοσφαιριστής, το κάνει ο διαιτητής. Εσχάτως η ΦΙΦΑ έβαλε στο παιχνίδι και την τεχνολογία για να μειωθούν τα λάθη. Τα λάθη όμως, συνεχίζονται ακόμη και με το var. Το είπα και προηγουμένως, θα γίνουμε οι αιτία να απαξιωθεί παγκοσμίως.

Ερώτηση: Αν ένα μέλος της ΚΕΔ διαφωνούσε με τους πίνακες και τη διαδικασία, τι θα μπορούσε να κάνει;

Απάντηση: Να στείλει επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ και της ΚΕΔ ότι η διαδικασία ήταν παράνομη, μετά θα συνεδρίαζε το συμβούλιο της ΕΠΟ και θα μπορούσε ακόμη και να ακυρώσει τη διαδικασία.

Η Sportsradar δεν έχει στις εκθέσεις της ούτε τα ποσά που παίχθηκαν, ούτε την προσδοκία από αυτά τα παιχνίδια, αν τα παιχνίδια παίχθηκαν σε νόμιμες εταιρίες, ούτε τα φυσικά πρόσωπα που έπαιξαν τα ποσά. Αν δεν μας πει ποιοι είναι αυτοί που έπαιξαν τα ποσά, τότε πως μπορούμε να πούμε αν μια ομάδα είναι ύποπτη. Ο Σιμιτζόγλου στη Βουλή είχε πει ότι άλλα ποντάρονται και άλλα έρχονται ως αποτέλεσμα. Και μας τα στέλνουν ως ύποπτα.

Ο Ηλίας Σπάθας είχε ένα κακό επώνυμο, όπως έχει και ο γιος μου γιατί ο πατέρας του εμπλέκεται σε κάτι κασέτες, πολύ παλιά. Ήταν από τους καλύτερους Έλληνες διαιτητές. Φρονώ πως δεν διαμόρφωσε το αποτέλεσμα στον αγώνα Ξάνθη - Παναθηναϊκός για τον οποίο κατηγορείται".

Σειρά πήρε ο πρώην διαιτητής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, ο οποίος έκανε σοβαρές καταγγελίες και η κατάθεσή του ήταν συναισθηματικά φορτισμένη. Μάλιστα σε ένα σημείο βούρκωσε.

"Στις χαμηλότερες κατηγορίες είχαν δεχθεί πιέσεις, του τύπου ο γνωστός, του γνωστού που είχε την ομάδα. Η μία φορά ήταν το 2007 στη Β' Εθνική ενα παιχνίδι ΑΟ Μάνης - Ιωνικός, πριν από τον αγώνα που με είχε ενοχλήσει ο Κανελλάκης γιατί με αμφισβητούσε. Στην Α' Εθνική με πήρε ένας διαιτητής τελείως φιλικά για ένα ντέρμπι που μου είπε ότι πρέπει να παίξω ένα παιχνίδι Ξάνθη - Λεβαδειακός, και φοβόντουσαν οι παράγοντες τον διαιτητή. Δεν ορίστηκα στον αγώνα, απευθύνθηκαν στον κ. Σταθόπουλο τον πρόεδρο της Ενωσης μου και του είπα να ενημερώσει την ΕΠΟ. Ορίστηκε ο Τσινιάρης.

"Το παιχνίδι πρέπει να νικήσει ο Ολυμπιακός"

Για τον αγώνα Ξάνθη - Ολυμπιακός. Την Παρασκευή με πήρε ο Κουρίδης και μου είπε ότι ήρθε να πάρει κάτι παξιμάδια. Δεν είχαμε ποτέ καμία επαφή. Μου είχε πει ο Σταθόπουλος ότι ήταν πολύ καλός συνεργάτης του. Πήγαμε στον φούρνο, κοίταγε το μαγαζί, μου είπε ότι ο Σταθόπουλος δεν ήξερε ότι ήταν εκεί, παίρνει τα παξιμάδια του, που του τα έκανα και δώρο, ήμασταν όρθιοι έξω από το μαγαζί μου, με ανοιχτό το πορτπαγκάζ. Μου είπε "πρόσεχε το παιχνίδι επάνω, κοίταξε τι θα κάνεις πάνω, γιατί το παιχνίδι πρέπει να νικήσει ο Ολυμπιακός, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κερδίσει ο Ολυμπιακός, ο Βασάρας θα φύγει". Ο Βασάρας ήταν ο μόνος αρχιδιαιτητής, δεν με είχε σε εκτίμηση. Εκείνη την περίοδο όλοι μίλαγαν για Κουρίδη.

Ερώτηση: Γιατί σας ανέφερε ότι φεύγει ο Βασάρας

Απάντηση: Μέχρι εκείνη τη στιγμή, είπα ότι κάτι γίνεται. Μου έκανε εντύπωση ότι μου είπε ότι δεν το ήξερε ο Σταθόπουλος. Πως δεν το ήξερε αφού ήταν κολλητοί.

Ερώτηση: Το αντιλαμβάνεστε σαν παρέμβαση στο έργο σας;

Απάντηση: Εννοείται… Δεν ξέρω αν τον πήρε κάποιος παράγοντας του Ολυμπιακού ή αν ενήργησε από μόνος του. Του απάντησα ότι δεν γίνονται αυτά που λέει. Το απόγευμα είδα τον γαμπρό του Σταθόπουλο, τον Μπλάνα που ήταν διαιτητής. Μου λέει: «Σε βρήκε ο Κουρίδης;» Εκείνη τη στιγμή, απόρησα, αιφνιδιάστηκα, δεν μίλησα. Του λέω «πέρασε ο Κουρίδης από Ζευγολατιό;» Μου είπε «ναι, του πήγα και λάδι». Την επόμενη ημέρα με πήρε ο Σταθόπουλος και μου είπε ότι ήθελε να με δει.

Δεν κάθισα πολύ, του ανέφερα ότι ήρθε ο Κουρίδης, παραξενεύτηκε. "Κατέβηκε ο Θοδωρής" μου λέει. Μου απάντησε αρνητικά όταν τον ρώτησα αν το ήξερε. Μου είπε "κοίταξε, έχουν φτιάξει τα πράγματα". Μου είπε ότι πρέπει να νικήσει ο Ολυμπιακός και του απάντησα είπα ότι θα παίξω αυτό που θα δω και μου είπε "Πέτρο πρόσεξε".

Η βαθμολογία μέχρι εκείνη τη στιγμή, ήταν μαζί Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Μετά το τέλος του αγώνα ήρθε ο παρατηρητής διαιτησίας και μου είπε ότι η διαιτησία μου ήταν πολύ καλή. Μου είπε "μια χαρά", ήταν παρόντες οι επόπτες και ο τέταρτος διαιτητής.

Ο Βασάρας μας είχε απαγορεύσει να τον παίρνουμε τηλέφωνο πριν πάρει τις εκθέσεις των παρατηρητών με τις βαθμολογίες μας. Με πήρε τηλέφωνο μετά τον αγώνα και μου λέει "τι έγινε, με έχουν πρήξει απέξω...". Δεν ξέρω πότε έστειλε ο Καλαθενός την έκθεση, αργότερα όταν διάβασα την έκθεση του, βγήκα από τα ρούχα μου και του είπα ότι πρέπει να ντρέπεται. Η φάση με τον Τοροσίδη είναι πολύ δύσκολη, πριν είχε πέσει τρεις φορές. Αν είναι λάθος ή σωστή, δέχομαι την κάθε κριτική, με μένα οι μεγάλες ομάδες δεν πέρναγαν καλά... Δεν κατηγορώ τον εαυτό μου, έτσι είδα τη φάση, έτσι την αξιολόγησα.

Ακολούθησε η απομάκρυνση Βασάρα, τη συνδέω με αυτά που έγιναν. Με πήρε τηλέφωνο ο Σταθόπουλος και μου είπε ότι δεν έδωσα τρία πέναλτι. Είδα ταυτόχρονα ριπές συγκεκριμένων δημοσιευμάτων, οπαδικός φανατισμός στο έπακρο. Φυσικά τιμωρήθηκα, μετά έπαιξα μια Κυριακή σαν 4ος και όταν έπαιξα διαιτητής ήταν ο Δούρος και ο Μπριάκος αρχιδιαιτητής. Είχαμε φτάσει στα πλέι οφ, περίμενα, υπήρχαν δημοσιεύματα ότι "έφαγαν τον Κωνσταντινέα".

Λίγες ημέρες μετά τον αγώνα μου πέταξαν μια πέτρα και έσπασαν την τζαμαρία. Ο αστυνομικός διευθυντής όταν πήγα να καταγγείλω με ρώτησε αν έχω κάνει ασφάλεια και του είπα "ούτε έχω κάνει, ούτε θα κάνω". Με κάλεσε μετά ο κ. Κορέας και η κα Παπανδρέου, φοβόμουν για τη ζωή μου, το μαγαζί μου καταστράφηκε ολοσχερώς, ο πατέρας μου είχε προβλήματα υγείας, το παιδί μου ψυχολογικά προβλήματα. Τα πληρώνω ακόμη κυρία πρόεδρε (σε αυτό το σημείο της κατάθεσης ο Πέτρος Κωνσταντινέας λύγισε και μίλαγε με τρεμάμενη φωνή).

Ηταν γνωστό ότι ο "Κωνσταντινέας δεν ακουμπιέται". Κάποια στιγμή έπρεπε να παίξω και Ολυμπιακό, μπορεί κάποιοι μεγαλοπαράγοντες να νόμιζαν ότι χαλιναγωγούμαι.

Στη συνέχεια ο Κωνσταντινέας απάντησε σε ερωτήσεις του Χαράλαμπου Λακαφώση:

"Ο Σταθόπουλος μου είχε πει ότι ήταν σαν αδέρφια με τον Κουρίδη. Επικοινωνούσαμε τακτικά με τον Σταθόπουλο πριν από τον συγκεκριμένο αγώνα. Με πήρε ο Κουρίδης και μου είπε ότι ήρθε να δει την Καλαμάτα και να πάρει παξιμάδια".

Ερώτηση: Ήταν μια επίσκεψη δηλαδή για ψυχαγωγικούς λόγους

Απάντηση: Έτσι όπως το είπε ναι. Πριν με είχε πάρει τηλέφωνο μόνο μια φορά για τη γιορτή μου. Η επίσκεψη βγήκε όταν ο Βοργιά σε μια εκπομπή, λίγες μέρες μετά... Με πήρε ο Θωμαϊδης και με ρώτησε αν είχα μπει σε μια μαύρη mercedes (σ.σ. εννοεί τη συνάντηση με τον Σταθόπουλο). Του είπα ότι δεν μπορώ να απαντήσω.

Ερώτηση: Ο αγώνας ήταν τον Γενάρη του 2012 και η εκπομπή τον Οκτώβριο του 2013. Γιατί δεν αντιδράσατε

Απάντηση: Όταν ένας άνθρωπος που μπορείς να εμπιστευτείς θεσμικά... σε ποιον να πάω. Και ειδικά μετά τη βόμβα. Εγώ φοβόμουν να βγω κι έξω. Υπήρχαν και άλλα. Γι' αυτό δεν είχα μιλήσει τόσο καιρό. Όταν πήγα στον Κορέα και την Παπανδρέου, μου είπαν ότι με διασφαλίζετε για να μιλήσω και όταν μου εγγυήθηκαν, από εκεί ξεκίνησε...

Ερώτηση: Γιατί συνδέεται την επίθεση με Σαρρή και Κουρίδη;

Απάντηση: Δεν είχα ενοχλήσει άνθρωπο στην Καλαμάτα, κανένα άλλο περιστατικό. Δεν λέω ότι την έβαλαν οι άνθρωποι, δεν μπορώ να το αποδείξω. Στα καλά καθούμενα όμως, μια σειρά από γεγονότα. Εγώ μιλούσα μόνο με αστυνομία. Ο Σταθόπουλος όταν κατέβηκα στα γραφεία της Ένωσης μου ζήτησε να παραιτηθώ. Μου έδωσε μεγάλο θάρρος ο κ. Κορέας, η κα Παπανδρέου και ο κ. Ανδρεάδης και γι' αυτό μίλησα.

Ο Σταθόπουλος δεν μου είχε ζητήσει άλλη φορά στο παρελθόν να παραιτηθώ. Μου ζήτησε να παραιτηθώ. Είδα έναν άνθρωπο ταραγμένο, δεν ξέρω αν ήταν από την περίπτωση μου.

Ερώτηση: Σας αιτιολόγησε γιατί σας ζήτησε να παραιτηθείτε;

Απάντηση: Δεν μου απάντησε. Πιέζονταν, νομίζω από τον Ολυμπιακό. Μου φαινόταν φοβισμένος και ταραγμένος. Μου είπε ότι μετά το παιχνίδι πάνω "θέλουν το κεφάλι μου". 

Στην επιστολή που έστειλε ο Σταθόπουλος ζητούσε την παραδειγματική τιμωρία μου, χωρίς να έχει την έκθεση του παρατηρητή. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει άλλο περιστατικό. Το ακριβώς αντίθετο γινόταν. Οι πρόεδροι των Ενώσεων υπερασπίζονται τους διαιτητές τους.

Ερώτηση: Καταθέσατε ότι ο Κουρίδης σας είπε να μην φοβάστε τον παρατηρητή διαιτησίας...

Απάντηση: Στα σεμινάρια αξιολογούσαμε τους παρατηρητές και λέγαμε ότι πάει με το ρεύμα. Ο κ. Μπίκας για παράδειγμα ήταν άψογος. Τον Σταθόπουλο τον είδα ταραγμένο, πιεσμένο, δακρυσμένο και του είπα ότι φεύγω, παραιτούμαι και φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Θα θελα να βγάλω την ψυχή μου, δεν θα λυθεί το πρόβλημα εδώ. Δεν είμαι σύστημα (σε αυτό το σημείο ο Κωνσταντινέας βούρκωσε). Ένιωσα ασφάλεια για την οικογένεια μου γι' αυτό κατέθεσα. Στον Κορέα είπα ότι δεν πρόκειται να πω τίποτα αν δεν εξασφαλιστεί η οικογένεια μου. Του είπα "δεν με ενδιαφέρει το τομάρι μου". Από εκεί έγινε η άρση του τηλεφώνου.

Ερώτηση: Στην πρώτη κλήση από τον Εισαγγελέα, δεν καταθέσατε τίποτα. Τον Ιούλιο του 2012 και ξαναπήγατε τον Οκτώβριο του 2013.

Απάντηση: Απάντησα στον Κορέα ότι δεν μπορώ να αποδείξω, ούτε τη συνάντηση με τον κο Σταθόπουλο στη mercedes μια μέρα πριν από τον αγώνα.

Τις επόμενες ερωτήσεις έθεσε ο Βασίλης Δημακόπουλος, δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Εκπροσωπείτε τον κύριο Μαρινάκη; Έχω αναφερθεί στον κύριο Μαρινάκη;

Ερώτηση: Τον Φεβρουάριο του 2012 έγινε κάποια εξέταση από την ΟΥΕΦΑ, ήσασταν διεθνείς;

Απάντηση: Πέρασα όλες τις εξετάσεις και με πρότειναν για διεθνή. Συγκεκριμένα ΜΜΕ μετά το παιχνίδι, προφανώς του πελάτη σας, διέδιδαν ότι ή δεν βλέπω ή δεν έχω καλές γνώσεις αγγλικών. Πέρασα με επιτυχία τις εξετάσεις και γι' αυτό πήρα το σήμα. Ποια δημοσιεύματα το γράφουν (παίρνει ένα δημοσίευμα από τον Β. Δημακόπουλο). Μπορείτε να ρωτήσετε την ΚΕΔ που με πέρασε.

Τις ερωτήσεις συνέχισαν και οι άλλοι δικηγόροι:

Ερώτηση: Πως κρίνεται ότι πέντε παρατηρητές διαιτησίας σας παρέπεμψαν, εσείς που είστε το αστέρι της διαιτησίας.

Απάντηση: Μπορεί να μην είχα καλή απόδοση, κατά την κρίση τους ήμουν κακός.

Ερώτηση: Σας προώθησε η Ένωση

Απάντηση: Δεν προωθούμε από κανέναν εγώ.

Κάνει ερωτήσεις ο Θόδωρος Κουρίδης

Ερώτηση: Ο Βασάρας ήταν μέλος αυτής της παρέας που είπατε

Απάντηση: Ήταν αρχιδιαιτητής, είχα τυπικές σχέσεις μαζί του. Ο Μώραλης σαν πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, δεν έκανε ούτε μια δήλωση να καταδικάσει την επίθεση που δέχθηκα (σε αυτό το σημείο ανέβηκαν οι τόνοι). Δεν θυμάμαι αν όταν είχε έρθει ο Κουρίδης, είχε γίνει ο ορισμός μου για τον αγώνα Ξάνθης - Ολυμπιακού. Νομίζω ότι το ήξερα, νομίζω ότι τον γνώριζα. Μπορεί να το ήξερε εκ των έσω της ΕΠΟ.

Ερώτηση: Γιατί δεν πήρατε τον Βασάρα να του πείτε για την επίσκεψη μας

Απάντηση: Δεν μπορούσα να εμπιστευτώ κανέναν. Μου λέει ότι θα φύγει ο Βασάρας, σε ποιόν να το πω; Δυστυχώς οι διαιτητές στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι έρμαια των παραγόντων. Είπα ότι δεν είχα καλές διαιτητικές σχέσεις με τον Βασάρα.

Συνεχίζουν δικηγόροι των υπόλοιπων κατηγορουμένων.

Ερώτηση: Στη συνάντηση με Σταθόπουλο ειπώθηκαν και άλλα πράγματα

Απάντηση: Είπε και άλλα πράγματα, και ένα σεξιστικό σχόλιο για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Μου είπε ότι "μετά τη φυγή Πατέρα, κουμάντο κάνει αυτή η ομάδα".

Ερώτηση: Γιατί δεν ήρθαν μαζί να σας βρούνε

Απάντηση: Πέρασε από το μυαλό μου αυτό. Εχω μια διαφορετική ιστορία από τους διαιτητές από τη Μεσσηνία. Μέχρι τη β' εθνική, δεν είχα επαφές με Σταθόπουλο γιατί είχα πειράξει την ομάδα του τον Μελιγαλά. Νόμιζε ο Σταθόπουλος ότι με το να στείλει τον Κουρίδη, θα φοβηθώ. Αυτό φαντάζομαι εγώ.

Ερώτηση: Η πρώτη σας κατάθεση ήταν 21 μήνες μετά. Γιατί καθυστερήσατε;

Απάντηση: Απάντησα πολλές φορές και στον πρόεδρο και στον Εισαγγελέα. Φοβόμουνα.

Η διαδικασία διακόπηκε γύρω στις 15:00 και θα συνεχιστεί στις 19 Φεβρουαρίου 2020.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ