Facebook Pixel ΑΕΚ:
| 2020-02-13 15:40:00

Απίστευτη δήλωση από Καρέρα - Ψάχνονται όλοι στην ΑΕΚ με τη... βόμβα - Θα τρελαθεί ο κόσμος!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Απίστευτη δήλωση από Καρέρα - Ψάχνονται όλοι στην ΑΕΚ με τη... βόμβα - Θα τρελαθεί ο κόσμος!

Γίνονται αυτά τα πράγματα; Το έχει παραδεχθεί! Θα εξηγήσουν;

Για έναν προπονητή γαλουχημένο σε τίτλους και πρωταθλητισμό, οτιδήποτε λιγότερο δεν είναι σύμφυτο ούτε με τη δουλειά του ούτε με την επαγγελματική του ταυτότητα. Δεν θα μπορούσε λοιπόν ο Μάσιμο Καρέρα μιλώντας για τη δική του στόχευση στον πάγκο της ΑΕΚ να εξαιρέσει ακόμη και το... απίθανο, τη διεκδίκηση δηλαδή ακόμη και του φετινού τίτλου!

Μιλώντας σε ρωσική ιστοσελίδα, ο Ιταλός παρότι μετρημένος σε ερώτηση που του έγινε για το κατά πόσον μπορεί να μετατρέψει την AΕΚ σε Σπαρτάκ Μόσχας (την προηγούμενη δηλαδή ομάδα του, που οδήγησε στο πρωτάθλημα Ρωσίας), δεν κρύφτηκε, θέτοντας άμεσους, φετινούς στόχους:

"Ας μην βιαζόμαστε τόσο. Δουλεύουμε μεθοδικά ακριβώς για να φτάσουμε κάποια στιγμή στην κορυφή. Η διαφορά που υπάρχει τώρα από την κορυφή είναι μεγάλη, αλλά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τη μειώσουμε και, ποιος ξέρει; Μιλάμε για μια σεζόν που έχει ακόμα δρόμο, υπάρχουν και τα πλέι οφ", το χαρακτηριστικό σχόλιο του Ιταλού προπονητή.

Το ότι θέτει στόχους πρωταθλητισμού, αισιόδοξο. Το ότι μιλάει για μεθοδικότητα, ενδεικτικό επαγγελματισμού. Το ότι μιλάει όμως για τη φετινή σεζόν, χωρίς περαιτέρω, σαφή δέσμευση, δημιουργεί κάποια ερωτηματικά. Ναι, αναφέρει το "κάποια στιγμή" ως προς τη στόχευση επιστροφής στην κορυφή, αλλά στην ίδια απάντηση, το συγκεκριμενοποιεί χρονικά κάνοντας λόγο για την τρέχουσα σεζόν.

Σαφές ότι προσπαθεί να αποφύγει να δεσμευτεί για διάστημα μεγαλύτερο του τέλους της χρονιάς. Υπενθυμίζουμε πως η συμφωνία του με την ΑΕΚ προβλέπει buy-out, εκατέρωθεν, στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, με τον Καρέρα να μην έχει αρνηθεί ποτέ πως ήρθε στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ προκειμένου μέσω της δουλειάς του εδώ να μπορέσει να πετύχει το μεγάλο του στόχο, να αναλάβει δηλαδή μια ομάδα στην πατρίδα του (κάτι που πάντως δεν κατάφερε ούτε όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα Ρωσίας).

Στο sportdog έχουμε θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα πολύ νωρίς. Και με αφορμή τις εν λόγω δηλώσεις του Καρέρα, το υπενθυμίζουμε. Το πιο κομβικό για το "χτίσιμο" της AΕΚ, της AΕΚ της επόμενης σεζόν, της AΕΚ που θα στοχεύει στην επιστροφή της στην κορυφή, είναι να ξεκαθαριστεί, ρητά, κατηγορηματικά και από τις δύο πλευρές, πως Ένωση και Καρέρα θα συνεχίσουν μαζί και του χρόνου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags