Facebook Pixel Αν είναι δυνατόν! Έτσι θέλει η UEFA να προωθήσει το ποδόσφαιρο στα κορίτσια
| 2020-02-14 15:39:00

Αν είναι δυνατόν! Έτσι θέλει η UEFA να προωθήσει το ποδόσφαιρο στα κορίτσια

Sportdog Team
Αν είναι δυνατόν! Έτσι θέλει η UEFA να προωθήσει το ποδόσφαιρο στα κορίτσια

Δεν φαντάζεστε τι θέλει να κάνει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Αυτό σίγουρα δεν το περίμενε κανείς. UEFA και η Disney συνεργάζονται για την ανάπτυξη ενός καινοτόμου προγράμματος ποδοσφαίρου. Βασίζεται στις παγκοσμίου φήμης ιστορίες της Disney και στους διάσημους χαρακτήρες της με σκοπό είναι να ενθαρρύνει τα κορίτσια να... ερωτευτούν το ποδόσφαιρο.

Με αυτόν τον τρόπο πιστεύεται ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των κοριτσιών που θα ασχολούνται με το παιχνίδι.

Σε πρώτη φάση, θα οργανωθούν δραστηριότητες σε 7 χώρες, με προγράμματα που απευθύνονται σε κορίτσια ηλικίας μεταξύ 5 και 8 ετών. Οι χώρες που έχουν επιλεγεί είναι η Σκωτία, Νορβηγία, Βέλγιο, Πολωνία, Αυστρία, Ρουμανία και Σερβία.

Σε αυτές, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες σε σχολεία, συλλόγους και ενώσεις.

Οι δραστηριότητες βασίζονται στο «The Incredibles 2 (οι απίθανοι 2), ενώ καθώς τα προγράμματα θα διαδίδονται σε όλη την Ευρώπη, νέες ιστορίες της Disney θα προστεθούν στο πρόγραμμα.

Τα κορίτσια θα κληθούν να γίνουν... Elastigirl, Violet, Mr Incredible και Dash. Φέρνοντας τις σκηνές δράσης της ταινίας στη ζωή μέσω της κίνησης, της ομαδικής εργασίας και της φαντασίας.

«Αν θέλεις να διδάξεις το ποδόσφαιρο μέσω της αφήγησης, πρέπει να το κάνεις με τις καλύτερες ιστορίες. Και η Disney είναι ο τέλειος συνεργάτης γι 'αυτό », λέει η Ναντίν Κέσλερ, διευθύντρια του τμήματος γυναικών της UEFA. «Παίρνοντας τη μαγεία της Disney δημιουργούμε το πρώτο πανευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό πρόγραμμα για τα κορίτσια, θα τους δώσουμε όλες τις δυνατότητες να ερωτευτούν το ποδόσφαιρο», πρόσθεσε.

«Το καθήκον της UEFA είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε τα κορίτσια να παίξουν», είπε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφερίν. «Μέσω αυτής της συνεργασίας με τη Disney, θα ανοίξουμε το ποδόσφαιρο σε ένα ακροατήριο που δεν ασχολείται ακόμα με το άθλημά μας», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags