Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκαλυπτικός Δώνης: "Ήμουν απογοητευμένος από τον αποκλεισμό - Να πλησιάσουμε την ΑΕΚ"
| 2020-02-14 17:39:00

Αποκαλυπτικός Δώνης: "Ήμουν απογοητευμένος από τον αποκλεισμό - Να πλησιάσουμε την ΑΕΚ"

Sportdog Team
Αποκαλυπτικός Δώνης: "Ήμουν απογοητευμένος από τον αποκλεισμό - Να πλησιάσουμε την ΑΕΚ"

Όλα όσα σχολίασε ο Έλληνας τεχνικός.

Παναθηναϊκός: Ο Γιώργος Δώνης μίλησε στην κάμερα της Nova και αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό αλλά και στον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ.

Aναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός:

Για το αν υπάρχει απογοήτευση μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι όπως τις παλιές εποχές. Ακόμη και αν υπάρχει ένα σκληρό αποτέλεσμα, πρέπει να σκέφτεσαι αισιόδοξα. Πρέπει να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί στα επόμενα δεκατρία παιχνίδια, δεν τελείωσε η σεζόν για εμάς».

Για το πως ένιωσε απο τον αποκλεισμό: «Ήμουν απογοητευμένος και στεναχωρημένος. Τόσο κατά την διάρκεια του αγώνα, όσο και μετά. Όχι για την τελική έκβαση. Ακόμη και πριν δεχθούμε το γκολ, ήμασταν πολύ σοφτ ως ομάδα. Είχαμε ξαναφέρει τον κόσμο στο γήπεδο, προσπαθώ να αναλύσω το γιατί αντιδράσαμε έτσι. Ίσως να σκέφτονταν πως πρέπει να ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, ίσως το βάρος του 2-0. Ναι μεν υπήρχε μια λεπτομέρεια με την φάση του Χατζηθεοδωρίδη που αν σκοράραμε κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν, αλλά η ομάδα φάνηκε αδύναμη στην συγκέντρωση, αδύναμη να μπει όπως πρέπει. Με απογοήτευσε και με στεναχώρησε αυτό. Έπρεπε να το πάμε πιο μακριά. Μετά το 1-0 δεν μπορείς να κάνεις ανάλυση. Είναι ματς Κυπέλλου και κρίθηκε πρόκριση, δεν ήταν ματς πρωταθλήματος. Κρίθηκε πολύ νωρίς και με κακή εικόνα από εμάς».



Για το αν ο Παναθηναϊκός δεν ήταν έτοιμος να κάνει υπέρβαση: «Για το Κύπελλο, επειδή στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχω πάει τρεις φορές σε τελικό Κυπέλλου και αρκετές ως παίκτης, θέλει τύχη. Όταν δεν είσαι η καλύτερη ομάδα, εμείς είμαστε καλή ομάδα και προσπαθούμε να έχουμε στόχους, όπως η τρίτη ή τέταρτη θέση και ο τελικός. Όποια και αν ήταν η άλλη ομάδα, αν δεν ήταν ο ΠΑΟΚ, δεν θα υπήρχε αυτή η συγκυρία. Για μια ομάδα με τέσσερα σερί ντέρμπι είναι βαρύ, δεν είναι εύκολο, απέναντι σε πολύ καλή ομάδα. Θέλαμε λίγο τύχη στην κλήρωση, να μην μας πέσει ο ΠΑΟΚ. Θα έπαιζε ρόλο και το πρώτο παιχνίδι. Η ψυχολογία λόγω του αποτελέσματος στο πρώτο ματς, δεν ήταν υπέρ μας. Όταν μια ομάδα δεν είναι σε τόσο ικανοποιητικό επίπεδο, επηρεάζει. Ήταν μια συγκυρία καταστάσεων, σταθήκαμε άτυχοι στην κλήρωση. Ο στόχος μας είναι να γίνουμε κανονικός Παναθηναϊκός. Είμαστε μια καλή ομάδα, πρέπει να πάμε ένα επίπεδο πιο πάνω. Μέσα στην διαδικασία θα πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο κοντά στην τρίτη θέση, ώστε την επόμενη σεζόν να έχει μικρύνει η ψαλίδα από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Έχουν ξεφύγει για παρόμοιους λόγους, αυτοί οι δύο, έχουν ξεφύγει τα μπάτζετ. Αν καταφέρουμε του χρόνου να είμαστε κοντά, θα ήταν επιτυχία. Αν το καλοκαίρι κάναμε καλύτερες μεταγραφικές επιλογές, ίσως να ήμασταν καλύτεροι. Από αυτά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα, δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι».

Για το ενδεχόμενο άρσης της ποινής: «Άσχετα με την τιμωρία, αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει στόχος. Υπάρχουν επιμέρους στόχοι, πολύ μεγάλοι. Δεν είναι δική μας δουλειά, να σχολιάζουμε το θέμα της τιμωρίας, αυτά αφορούν δικηγόρους. Αυτό που λέμε στο ποδοσφαιρικό τμήμα, είναι μακάρι να γίνει. Θα είναι πολύ μεγαλύτερο το ενδιαφέρον. Να κάνεις προγραμματισμό για να μπεις στους ομίλους. Το λέω και γελάω. Δεν νομίζω πως έχει ξαναγίνει αλλά μακάρι να γίνει. Δεν θέλω να το σκέφτομαι γιατί μετά θα απογοητευθούμε περισσότερο αν δεν γίνει».

Για την κόπωση: «Έχει μεγάλη διαφορά όταν ένα ματς γίνεται μετά από τρεις μέρες ή μετά από τέσσερις. Μια ημέρα είναι τεράστια διαφορά στο ποδόσφαιρο. Η τέταρτη μέρα είναι η ιδανική για να παίξεις. Δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα αυτό. Μέσα σε μια διαδικασία συνεχόμενων ματς, οι παίκτες γίνονται πιο σκληροί, κερδίζουν αυτοί, κερδίζει και η ομάδα. Στα πλέι οφ τα ματς θα είναι ένα την εβδομάδα, είμαστε καλά προπονημένοι, δεν έχουμε θέμα».

Για το αν θα δώσει ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες: «Πάντα σκέφτομαι ποιο από τα παιδιά μπορεί να με κερδίσει. Όταν αυτό γίνει δεν θα σκεφτώ την ηλικία. Δεν με αφορά η ηλικία. Είναι σημαντικό να δούμε ποια παιδιά είναι αυτά που μπορούν να βοηθήσουν. Αυτό μπορεί να γίνει το παιχνίδι της Κυριακής. Πιο πολύ θα κοιτάξουμε το θέμα της άμυνας, που δεν έχουμε τον Σένκεφελντ και τον Γιόχανσον».

Για το ματς με τον Παναιτωλικό: «Όπως καίγεται για βαθμούς ο Παναιτωλικός, έτσι καιγόμαστε και εμείς. Το ότι θα μπούμε στα πλέι οφ δεν σημαίνει πως θα εξασφαλίσουμε εισιτήριο. Πρέπει να κοιτάμε πιο ψηλά, να πλησιάσουμε στην ΑΕΚ. Και εμείς και ο Παναιτωλικός έχουμε υψηλό κίνητρο. Είναι μία ομάδα που άλλαξε πολλούς παίκτες, θέλει να παίξει κανονικό ποδόσφαιρο, παίζει καλή άμυνα αλλά δεν μπορεί να τελειώσει τα παιχνίδια, θα μπορούσε να έχει περισσότερους βαθμούς».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags