Facebook Pixel Ατακάρα Τσιμίκα για Μπουχαλάκη - Αυτά μοιράζονται πριν τους αγώνες
| 2020-02-15 10:53:00

Ατακάρα Τσιμίκα για Μπουχαλάκη - Αυτά μοιράζονται πριν τους αγώνες - "Είμαστε Ολυμπιακός"

Sportdog Team
Ατακάρα Τσιμίκα για Μπουχαλάκη - Αυτά μοιράζονται πριν τους αγώνες - "Είμαστε Ολυμπιακός"

Όσα είπε ο μπακ του Ολυμπιακού.

Ο Κώστας Τσιμίκας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Τα Νέα" και αναφέρθηκε στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με την Άρσεναλ, αλλά και στους στόχους του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο άσος των Ερυθρόλευκων:

Για τις αναμετρήσεις με την Άρσεναλ: «Είναι πρόκληση. Έχουμε απέναντί μας μια από τις σημαντικές ομάδες της Ευρώπης. Μια από τις καλύτερες ομάδες της Αγγλίας. Σαν και αυτή όμως έχουμε νικήσει και άλλες. Καταλαβαίνουμε τον συντελεστή δυσκολίας, αλλά έτσι είναι σε αυτές τις διοργανώσεις. Για να πας μακριά θα πρέπει να ανταγωνιστείς τους καλύτερους».

Για τη συμβολή που είχε η παρουσία του Μικέλ Αρτέτα στην αγωνιστική βελτίωση των «κανονιέρηδων»: «Υπάρχει μεγάλη βελτίωση στην Άρσεναλ με τον νέο της προπονητή. Παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο. Και έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα για εκείνη ξέρει ότι ο πιθανότερος τρόπος διάκρισης μέσα στη σεζόν προκύπτει από το Γιουρόπα Λιγκ. Για εμάς όμως δεν αλλάζει κάτι. Παίξαμε φέτος και δύο φορές με την Τότεναμ και ήμασταν πραγματικά ανταγωνιστικοί. Θα είμαστε το ίδιο σίγουροι όπως σε εκείνα τα ματς. Και το ίδιο έτοιμοι για να πάρουμε ό,τι μας δώσουν αυτά τα παιχνίδια. Θέλουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα στο Καραϊσκάκη. Κι έπειτα θα δούμε τι θα γίνει στο Λονδίνο».

Για το αν είναι εφικτό μια ελληνική ομάδα να πάει μακριά στην Ευρώπη εν έτει 2020: «Το θέλουμε πάρα πολύ. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι ανάλογο των μεγάλων της Ευρώπης, οι διοργανώσεις έχουν αλλάξει, αλλά εμείς νιώθουμε εξαίρεση. Είμαστε ο Ολυμπιακός. Μια ομάδα που έχει αποδείξει ότι μπορεί να στέκεται σε αυτό το επίπεδο. Το κίνητρο μας είναι μεγάλο και δεν έχει ταβάνι».

Για το τι θα διάλεγε στο δίλημμα "ημιτελικοί Γιουρόπα Λιγκ ή πρωτάθλημα": «Θα έλεγα ότι τα θέλουμε όλα (γέλια). Φυσικά θέλουμε το πρωτάθλημα. Είναι ο βασικός στόχος της σεζόν. Θέλουμε όμως και ό,τι καλύτερο μπορεί να μας προκύψει στην Ευρώπη. Τώρα πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς με τον Πανιώνιο και έπειτα να ασχοληθούμε με την Άρσεναλ».

Για την ιδιαίτερη συνήθεια που μοιράζεται με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη: «Μας αρέσει να διαβάζουμε τους αντιπάλους μας. Ποιοι είναι, πώς κινούνται στο γήπεδο. Ποιες επιλογές παίρνουν συνήθως. Ποιες είναι οι αδυναμίες τους. Μας βοηθά πάρα πολύ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags