Facebook Pixel Sportdog.gr | Έτσι έρχονται τα πρωταθλήματα! Επίθεση χρυσός... άμυνα ορυχείο!
| 2020-02-17 17:36:00

Έτσι έρχονται τα πρωταθλήματα! Επίθεση χρυσός... άμυνα ορυχείο!

Sportdog Team
Έτσι έρχονται τα πρωταθλήματα! Επίθεση χρυσός... άμυνα ορυχείο!

Η Λίβερπουλ είναι μία καλοκουρδισμένη μηχανή.

Τα μεγάλα αφεντικά της Λίβερπουλ, Τζον Χένρι και Τομ Βέρνερ είναι συνυφασμένοι με ένα ρητό που λέει: «Η επίθεση κόβει εισιτήρια, η άμυνα όμως είναι αυτή που δίνει τα πρωταθλήματα»! Με αυτή τη φράση πορεύονται εδώ και χρόνια και εκεί έχουν χτίσει 100% φέτος. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο και τα δύο, γι’ αυτό και είναι αδύνατον να χάσει αυτό το πρωτάθλημα.

Ήταν 5 Μαΐου του 1990, τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, οι «κόκκινοι» επικράτησαν άνετα στην έδρα της Κόβεντρι με 6-1 και στέφθηκαν πρωταθλητές. Το τελευταίο πρωτάθλημα, πριν 30 ολόκληρα χρόνια! Όπως όλα δείχνουν ήρθε η στιγμή. Τώρα είναι η στιγμή τους!

Φέτος το κλαμπ από το Μέρσεϊσαϊντ διαλύει όλα τα κοντέρ και απέχει μόλις πέντε νίκες μακριά από την κατάκτηση του 19ου πρωταθλήματος στην ιστορία του. Αυτό το χρωστάει φυσικά στην αποτελεσματικότατη επίθεση αλλά και στα μετόπισθεν. Μία άμυνα που δεν συγκρίνεται με καμία άλλη, αφού όλα λειτουργούν σαν καλοκουρδισμένη μηχανή. Ο μαέστρος αυτής, Άλισον, έχει δεχτεί μόλις 27 γκολ, όταν 28 περισσότερα είναι τα παιχνίδια που έχει κρατήσει το μηδέν στην εστία του!

«Αρχοντική» δουλειά κάνει φυσικά και ο Φαν Ντάικ. Το 2017 έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη μεταγραφή αμυντικού παίκτη με το ποσό που ξεπερνούσε τα 70 εκατομμύρια λίρες, περισσότερα δηλαδή από Κάιλ Γουόκερ και Νταβίντ Λουίζ που είχαν στοιχίσει 50 εκατομμύρια. Τα λεφτά του τα έβγαλε και με το παραπάνω, αφού με τις τρομερές εμφανίσεις του δίνει άλλο κύρος και ουσιαστική προστασία στα μετόπισθεν.

Σε μία ομάδα βέβαια, όλοι μηδενός εξαιρουμένου, πρέπει να συμβάλουν το μέγιστο για την επίτευξη του στόχου, αφού όπως ξέρουμε η δύναμη της αγέλης είναι ο λύκος και η δύναμη του λύκου είναι η αγέλη! Καλά και άγια λοιπόν τα γκολ των Σαλάχ και Μανέ αλλά ένα ξεχωριστό «μπράβο» πρέπει να δοθεί στον Τζο Γκόμες. Αφήνοντας λοιπόν πίσω τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την απουσία του Μάτιπ και πλαισίωσε άψογα τον Φαν Ντάικ, αφού συνεννοούνται με κλειστά μάτια. Εξάλλου και ο Κλοπ τον εξύμνησε, δείχνοντας απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτό που κάνει καθώς πλέον τον τοποθέτησε στην φυσική του θέση.

Αντίθετα, ο αρχηγός των «Reds», Τζόρνταν Χέντερσον, είναι το «πολυμίξερ» της ομάδας, αφού πλέον δεν αρκείται μόνο στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά κάνει πάρα πολλές δουλειές που αρχίζουν και φαίνονται τρομερά στον αγωνιστικό χώρο. Τρέχει ακατάπαυστα, βρίσκει σωστά και με ακρίβεια τους συμπαίκτες του, δημιουργεί, γενικά κάνει όλες τις δουλειές! Ένας μέσος που προσαρμόστηκε στα «θέλω» της ομάδας.

Επιπλέον, τα ρεκόρ έρχονται πλέον... από παντού. Οι «κόκκινοι» έπειτα από το 1-0 επί των «Καναρινιών» (Νόριτς), μετρούν μόλις ένα γκολ παθητικό στα τελευταία 800 λεπτά της Premier League. Η Λίβερπουλ έχει κρατήσει το μηδέν στην εστία της σε 12 από τα 26 συνολικά παιχνίδια έχοντας παθητικό 15 γκολ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags