Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Γιώργος Βαγιαννίδης: Αποκαλύψεις για Βαγιαννίδη - Ξεκίνησε από 5X5 - "Έκλαιγε όταν..."
| 2020-02-17 22:36:00

Αποκαλύψεις για Βαγιαννίδη - Βγήκε από 5X5 - "Έκλαιγε όταν..." - "Δε χάνει τετ α τετ, εκεί παίζει"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αποκαλύψεις για Βαγιαννίδη - Βγήκε από 5X5 - "Έκλαιγε όταν..." - "Δε χάνει τετ α τετ, εκεί παίζει"

Προπονητής του μίλησε στο sportdog. "Πάθος, γρήγορος, δύο πόδια".

Παναθηναϊκός - Γιώργος Βαγιαννίδης: Το πιο ενδιαφέρον ντεσού στην επικράτηση του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού (3-1) ήταν αναμφισβήτητα το γκολ του Γιώργου Βαγιαννίδη. Ο 18χρονος έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής του Τριφυλλιού που σκοράρει στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα.

Για τον νεαρό άσο το sportdog είχε κάνει εκτενές ρεπορτάζ, τον Οκτώβριο του 2019, όταν γράφτηκε στον Τύπο ότι ο Ολυμπιακός παρακολουθεί στενά την περίπτωσή του. Ήταν την εποχή που προέκυψε η συζήτηση για την ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο λήγει το καλοκαίρι. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει, η τελευταία πρόταση από τον Παναθηναϊκό προς την πλευρά του παίκτη ήταν πριν από περίπου ένα μήνα, με ένα συμβόλαιο που δεν ξεπερνά τα 30.000 ευρώ ετησίως.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που τον έκαναν να ξεχωρίζει; Πρόκειται για έναν αμυντικό που έχει έφεση στο επιθετικό κομμάτι, διαθέτει καλό χειρισμό της μπάλας, εξαιρετική σέντρα και ανταπεξέρχεται στις εναέριες μονομαχίες.

"Απεριόριστο πάθος για μπάλα"

Το sportdog είχε συνομιλήσει με τον επί 10 χρόνια προπονητή του νεαρού ποδοσφαιριστή, στον Αίαντα Παλλήνης, μία ομάδα 5Χ5, απ' όπου ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 6 έτων. Ο λόγος για τον Νίκο Αυλωνίτη.

"Είχε απεριόριστο πάθος να παίξει μπάλα. Έκλαιγε αν δεν έπαιζε στα μεγαλύτερα τμήματα. Είναι σοβαρό παιδί, πειθαρχημένο και απόλυτο. Αυτό που θέλει θα το κάνει. Δεν επηρεάζεται με τίποτα. Είναι τιμή και καμάρι μου που τον είχα ως ποδοσφαιριστή", ανέφερε και συμπλήρωσε για τα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά:

"Εμείς ήμασταν μία ακαδημία μικρή σε μέγεθος και είχε να αντιμετωπίσει μεγαθήρια. Οπότε παίζαμε 2-2 ή 3-1. Έπαιζε ή γραμμή ή φουνταριστός. Είναι πολύ γρήγορος, διαθέτει κοφτή ντρίπλα και έχει έφεση στο σκοράρισμα. Το 5άρι τον βοήθησε να δει πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Γι' αυτό και κάθε χρόνο ήταν ο πιο βελτιωμένος παίκτης του Παναθηναϊκού".

Όσον αφορά το αν μπορεί να παίξει σε άλλες θέσεις ο Αυλωνίτης ήταν ξεκάθαρος. "Η σωματοδομή του και η εκρητικότητά του δείχνουν ότι το ιδανικό γι' αυτόν είναι να παίζει στην πλευρά. Έχει και τα δύο πόδια. Τα δουλεύει και τα δύο από πολύ μικρός. Δεν έχει άτεχνο αριστερό. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι όταν βγαίνει τετ α τετ. Δεν χάνει το γκολ. Στο ένας με έναν περνάει εύκολα και δύσκολα τρώει ντρίπλα στην άμυνα. Μεγαλώνοντας βέβαια αλλάζουν κάποια πράγματα για τους ποδοσφαιριστές. Οι προπονητές βλέπουν ότι αλλού μπορεί να αποδίδουν καλύτερα. Δεν είναι τυχαίο όμως ότι ως δεξί μπακ έχει ασίστ και γκολ", τόνισε

"Δούλευε πάντα μόνος του"

Ο Νίκος Αυλωνίτης δήλωνε σίγουρος ότι ο Βαγιαννίδης μπορεί να προχωρήσει λόγω του προσωπικού χρόνου που έχει διαθέσει ως παίκτης. "Πέρα από το τι του πρόσφερε ο Αίαντας, το παιδί αυτό έχει δουλέψει ατελείωτες ώρες μόνος του. Και σε εκγύμναση και σε τεχνική. Αυτό είναι νόμος στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί ένας αθλητής να φτάσει ψηλά αν δεν δουλέψει μόνος του ανεξάρτητα από την ομάδα του".

Είναι ως ποδοσφαιριστής έτοιμος να ανταποκριθεί στο επίπεδο της Superleague; "Ακούγεται σκληρό, αλλά είναι η πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει βαριά φανέλα, αλλά δεν διαθέτει τις μονάδες που είχε παλιά, για να πεις ότι θα ψηθεί ανάμεσα σε μεγάλους παίκτες. Άρα μπορεί να παίξει Super League", απάντησε και κατέληξε:

"Ο Γιώργος μπορεί να παίξει σε οποιοδήποτε σύστημα στη δεξιά πλευρά. Αν του δοθούν οι ευκαιρίες που πρέπει μπορεί από το 7 που είναι τώρα να φτάσει σε 9 σε δύο χρόνια. Εγώ του δίνω τη συμβουλή να συνεχίσει να δουλεύει όπως τώρα και νομίζω θα πετύχει τους στόχους του".

Ο Βαγιαννίδης είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολύ μεγάλες περγαμηνές. Στην Ιταλία τον παρομοίασαν με τον Τζιοβάνι Ντι Λορέντσο, ο οποίος το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στη Νάπολι για 8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην Ελλάδα λόγω των εξαιρετικών του χαρακτηριστικών τον αποκάλεσαν νέο Γιούρκα Σεϊταρίδη.

Φαίνεται ξεκάθαρα, ότι ο Γιώργος Δώνης χειρίζεται με προσοχή την περίπτωσή του. Η τύχη του χαμογέλασε ή μάλλον η σκληρή δουλειά του τον αντάμειψε και σκόραρε στο ντεμπούτο του. Αν συνεχίσει να δουλεύει τότε το μέλλον είναι ορθάνοιχτο μπροστά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Ντου" Γιαννακόπουλου - Έτσι μπαίνει στην ΠΑΕ, συμφωνία με Αλαφούζο - Αλλάζει γήπεδο;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags