Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Μίλησα στον Γιώργο, ο Χρήστος παίζει γιατί... - Συγκινήθηκα με Βαγιαννίδη"
| 2020-02-18 11:10:00

"Μίλησα στον Γιώργο, ο Χρήστος παίζει γιατί... - Συγκινήθηκα με Βαγιαννίδη - Τι είπα σε Νίνη"

του Γιώργου Κτενά
"Μίλησα στον Γιώργο, ο Χρήστος παίζει γιατί... - Συγκινήθηκα με Βαγιαννίδη - Τι είπα σε Νίνη"

Φοβερός Τότης στο sportdog για ΠΑΟ. "Ήρωας Δώνης, τραβήξτε αυτιά".

Παναθηναϊκός: Στην περίπτωση του Γιώργου Βαγιαννίδη αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο sportdog o Τότης Φυλακούρης, καθώς γνωρίζει από πρώτο χέρι το βάρος τής φανέλας τού "τριφυλλιού" αλλά και πώς λειτουργούν οι ακαδημίες μιας μεγάλης ομάδας.

Μίλησε για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, την παρουσία των Μακέντα και Χρήστου Δώνη στο Τριφύλλι, ενώ συμβούλεψε μέσω τού sportdog τον Βαγιαννίδη για το τι θα πρέπει να προσέξει στη συνέχεια της καριέρας του.

"Έμεινα ευχαριστημένος από το παιχνίδι τού Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό, γιατί είδα κάποια φρεσκάδα σε σχέση με το παιχνίδι εναντίον του ΠΑΟΚ. Υπήρξε ενθουσιασμός και στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο, ευχαριστήθηκαν τη νίκη, γιατί πάντα μια ήττα αφήνει πίκρα ακόμα κι αν προέρχεται από μια μεγάλη ομάδα", ανέφερε αρχικά ο παλαίμαχος άσος για τη νίκη των Πράσινων επί του Παναιτωλικού.

"Βασικός ο Χρήστος γιατί... "

Θα μου πείτε δύο λόγια για ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού;

"Κοιτάξτε, για παράδειγμα ο Μακέντα που έπαιζε στη Μαν. Γιουνάιτεντ δεν μπορεί να μην είναι καλός παίκτης. Μπορεί να υπάρξει ένας αγώνας που δεν είναι καλός ή μια στιγμή αδράνειας, αλλά δεν είναι για να του πούμε τι να κάνει. Πρέπει να παίρνει περισσότερες μπαλιές από τους μέσους, γιατί όταν βρεθεί με έναν αντίπαλο είναι χαρισματικός και ψυχρός εκτελεστής. Αυτό φαίνεται και στα πέναλτι που εκτελεί. Θέλω να πω και για τον Δώνη δύο πράγματα, γιατί ακούω και διαβάζω ότι ίσως δεν πρέπει να παίζει αυτός κ.λπ. Είναι σημαντική η θέση του, βαριά, είναι κόφτης. Αλλά έχει και επιθετικά γνωρίσματα. Είναι και πολύ καλός στο κεφάλι. Όποιος κι αν ήταν προπονητής στον Παναθηναϊκό θα τον έβαζε να παίξει, να μη διαμαρτύρονται όσοι το κάνουν, δήθεν ότι παίζει επειδή είναι γιος του Δώνη. Αν δεν ήταν καλός, δεν θα το έβαζε. Το έχω συζητήσει με τον Γιώργο αυτό".



"Ήρωας ο Δώνης"

Ποια είναι η άποψή σας για την παρουσία τού Γιώργου Δώνη στον Παναθηναϊκό;

"Έχουμε επαφή, είναι δικό μας παιδί, τον υποστηρίζουν όλοι. Αυτόν τον Παναθηναϊκό που ανέλαβε, ποιος θα μπορούσε να τα πήγαινε καλύτερα; Κι εγώ ανέλαβα τον Παναθηναϊκό είχα επιτυχίες, αλλά είχα και παιχταράδες τότε. Ο Δώνης είναι ήρωας, θα ξεχρεώσει και ο Αλαφούζος και πιστεύω ότι θα πάρουμε ανάσα. Να φτιάξουμε μεγάλη ομάδα, να είμαστε στην Ευρώπη. Δεν γίνεται να λείπει ο Παναθηναϊκός από τις ευρωπαϊκές επιτυχίες".

"Συγκινήθηκα..."

Ο Βαγιαννίδης έπαιξε εναντίον του Παναιτωλικού και ήταν πολύ καλός. Ποια είναι η άποψη που σχηματίσατε;

"Είμαι υπέρ των νέων παιδιών, ενθουσιάστηκα πολύ που τον είδα και συγκινήθηκα. Σκέφτηκα ότι όλο το μέλλον είναι μπροστά του, πρέπει όμως να τον κατευνάσουν οι γονείς του, να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα. Είναι παίκτης τού Παναθηναϊκού μόλις 10 ωρών, πρέπει να βάλει το κεφάλι κάτω. Από την πορεία που είχα στην ακαδημία του Παναθηναϊκού, έβγαλα 17 παίκτες που έπαιξαν στην Α' Εθνική και όσους, φυσικά, πήγαν στη δική μας πρώτη ομάδα. Πρέπει ο Παναθηναϊκός να εκμεταλλευτεί το υλικό που υπάρχει στην Ελλάδα. Αλλά και όταν βγαίνουν νέα παιδιά στην πρώτη ομάδα και έχουν επιτυχίες, να τους τραβάνε λίγο το αυτί. Να μην παίρνουν τα μυαλά τους αέρα, να καταλαβαίνουν ότι παίζει στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας".

"Τι είπα στον Νίνη"

Ένας από τους παίκτες που αναδείξατε στην ομάδα, ήταν ο Σωτήρης Νίνης. Δεν είχε πορεία ανάλογη με εκείνη που περιμέναμε, αλλά είναι γεγονός ότι βρέθηκε στην πρώτη ομάδα και ενθουσίασε. Ποια συμβουλή θα δίνατε, σήμερα, στον Βαγιαννίδη;

"Θα του έδινα τη συμβουλή να αρχίσει, πρώτα, από το γυμναστήριο. Θα του έλεγα, μάλιστα, ό,τι είχα πει και στο Νίνη: Να μη σηκώνεις τα βάρη που σηκώνουν ο Μπασινάς και ο Γκούμας, να κάνεις γυμναστική που να ταιριάζει στον σωματότυπό σου και στην ηλικία σου. Το σουλούπι τού Βαγιαννίδη μού θυμίζει τον Λεοντίου, αλλά είναι πιο γρήγορες οι κινήσεις του σε σχέση με τον Λεοντίου. Πρέπει ο Βαγιαννίδης, όπως και ο Μπουζούκης, ο Χατζηγιοβάνης και οι άλλοι, να ακολουθήσουν τα σωστά βήματα για να μην χαθούν. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται παίκτες πεπειραμένους, για να φροντίσουν, να καθοδηγήσουν τα νέα παιδιά".


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags