Facebook Pixel Ολυμπιακός: Χάος με Άρσεναλ - "Έγκλημα" Βαλμπουενά, η γκρίνια "καθάρισε" Χασάν
| 2020-02-21 11:24:00

Χάος με Άρσεναλ - Δεν είχε πάγκο - "Έγκλημα" Βαλμπουενά - Η γκρίνια "έφαγε" τον Χασάν

του Παναγιώτη Νικολάου
Χάος με Άρσεναλ - Δεν είχε πάγκο - "Έγκλημα" Βαλμπουενά - Η γκρίνια "έφαγε" τον Χασάν

Tι "φώναζε" χθες στο Καραϊσκάκη. Ποιος έλειπε στον Μαρτίνς; 

Θέμα επιλογών. Ξεκάθαρα. Αυτή είναι η διαφορετική ανάγνωση της χθεσινής αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ. Δεδομένα, οποιαδήποτε ελληνική ομάδα με οποιαδήποτε αγγλική, τη χωρίζει ένα χάος. Ειδικά σε επίπεδο παικτών, ποιότητάς τους και βάθος στον πάγκο.

Χθες όμως, έγινε ξεκάθαρο. Ακόμη περισσότερο. Την ώρα που "φώναζε" ο Ολυμπιακός πως χρειάζονταν μια παραπάνω φλόγα, μια παραπάνω βοήθεια από τον πάγκο, δεν την είχε. Είναι ενδεικτικό πως ο Πέδρο Μαρτίνς δεν ολοκλήρωσε καν τις αλλαγές του. Δύο έκανε. Βγάζοντας τον Μπουχαλάκη και βάζοντας τον Φορτούνη και αντικαθιστώντας τον Μασούρα και ρίχνοντας στο γήπεδο τον Λοβέρα.

Ο Βαλμπουενά έβγαλε 90λεπτο ακροβολισμένος σε ρόλο εξτρέμ. Καλός, θετικός, αλλά στη φάση του γκολ δεν γύρισε να καλύψει τον παίκτη του δημιουργώντας την ανισορροπία που αξιοποίησε η Αρσεναλ. Και στο τέλος τέλος, δεν είναι εξτρέμ, ή έστω, πλέον, δεν μπορεί να αποδώσει, να προσφέρει τα όσα μπορεί αγωνιζόμενος ως τέτοιος.

Δεν είχε όμως άλλον ο Μαρτίνς. Άλλον επιπέδου Ποντένσε, ο οποίος έφυγε (και σωστά βάσει πρότασης), αλλά αντικαταστάθηκε από έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν ήταν έτοιμος για να δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα, ενώ δεν κρίνεται έτοιμος για να πάρει χρόνο συμμετοχής ούτε σε "τελειωμένο" από το δεκάλεπτο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Ο Ελ Αραμπί χθες δεν ήταν κακός. Προσπάθησε, έκλεψε μπάλες, κυνήγησε. Ηταν εμφανές όμως πως ήταν μόνος. Ο τραυματισμός του Σουντανί προφανώς ήρθε σε σημείο που δεν γίνονταν να αντικατασταθεί ούτε να αναζητηθεί ποδοσφαιριστής για να καλύψει το κενό. Όμως, η γκρίνια από την άφιξη Χασάν,  ουσιαστικά ήταν ο λόγος που δεν δηλώθηκε ούτε αυτός στην ευρωπαϊκή λίστα, αφήνοντας το ρόστερ των πρωτοπόρων της Super League με έναν μόνο καθαροαίμο φουνταριστό.

Τρεις προσθήκες έκανε ο Ολυμπιακός τον Ιανουάριο. Καμία δεν κρίθηκε πως βρίσκεται σε ανεκτό επίπεδο για να βοηθήσει στα δύο παιχνίδια με την Άρσεναλ (για αρχή). Και η Aρσεναλ, είχε την πολυτέλεια να αγωνιστεί χωρίς τον Εζίλ, να αφήσει στον πάγκο τον Πεπέ, παρατάσσοντας πάντως -παρά ταύτα- την πιθανώς ανταγωνιστικότερη σε διεθνές επίπεδο ενδεκάδας της στη φετινή σεζόν.

Ο Oλυμπιακός την κοίταξε στα μάτια, αλλά όταν χρειάζονταν επιλογές, λύσεις και πουσάρισμα από τον πάγκο του, δεν τις είχε.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags