Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Έξαλλος Αλαφούζος με Δώνη - Άμεσες οι εξελίξεις - Στο εξωτερικό ο Ρόκα - Τρέλα για τον Ιντιάκεθ!
| 2020-02-21 17:05:00

Έξαλλος Αλαφούζος με Δώνη - Άμεσες οι εξελίξεις - Στο εξωτερικό ο Ρόκα - Τρέλα για τον Ιντιάκεθ!

του Νίκου Στεργίου
Έξαλλος Αλαφούζος με Δώνη - Άμεσες οι εξελίξεις - Στο εξωτερικό ο Ρόκα - Τρέλα για τον Ιντιάκεθ!

Γιατί τα... πήρε; Θα λάβει αποζημίωση; Ποιος κόουτς αρέσει;

Παναθηναϊκός: Και τώρα τι; Μετά το χθεσινό ξέσπασμα του Γιώργου Δώνη, εύλογα τίθεται το ερώτημα που οδηγείται η σχέση του με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού και φυσικά περαιτέρω, η παραμονή του στον πάγκο, την οποία και ο ίδιος, ξεκάθαρα, άφησε ανοιχτή.

Ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν έξαλλος τόσο με την επιλογή του προπονητή των "πράσινων" να μιλήσει δημόσια και με τέτοια ένταση για θέματα που θα μπορούσαν να είχαν λυθεί ή έστω συζητηθεί εσωτερικά, χωρίς να πάρουν τέτοια έκταση (σε αυτό τουλάχιστον το επίπεδο), αλλά και παράλληλα από το περιεχόμενο των δηλώσεων και κυρίως των διαρροών που έγιναν από την πλευρά Δώνη (και εμφάνιζαν λόγους για το ξέσπασμά του), τις οποίες η πλευρά του μεγαλομετόχου διέψευδε κατηγορηματικά.

Είναι σαφές πως με τέτοια σχέση των δύο πλευρών, η συνεργασία τους δεν γίνεται να μακροημερεύσει. Το γυαλί, όπως σωστά επισημάνθηκε από χθες, έχει σπάσει και δεν υπάρχει τίποτα στον ορίζοντα αυτή τη στιγμή που να μπορεί να δικαιολογήσει ελπίδα πως μπορεί να κολλήσει ξανά.

Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, ακόμη και άμεσα, από καμία πλευρά. Είτε δηλαδή ο Δώνης να υλοποιήσει την "απειλή" του και να παραιτηθεί, είτε ο Γιάννης Αλαφούζος να προχωρήσει σε απομάκρυνσή του. Κάτι που τουλάχιστον βάσει των όσων προκύπτουν από την διοικητική πλευρά του Παναθηναϊκού, θεωρείται και το επικρατέστερο, αφού στο πλαίσιο της αμφισβήτησης των ισχυρισμών Δώνη εντάσσεται και η αμφιβολία για το κατά πόσον θα προβεί σε παραίτηση, αρνούμενος έτσι ουσιαστικά και την αποζημίωση που δικαιούται.

Περισσότερες σπίθες δίνει και η παρουσία του Τσάβι Ρόκα αυτές τις μέρες στο εξωτερικό. Ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής εκτιμάται πως βρίσκεται εκτός Ελλάδας για μεταγραφική υπόθεση του Παναθηναϊκού, ωστόσο δεν αποκλείεται αυτή να έχει να κάνει και με επαφές σχετικά με τον επόμενο προπονητή του συλλόγου.

Υπενθυμίζουμε, ότι είχε αναφέρει το sportdog από τις αρχές Δεκεμβρίου, όταν και πάλι είχε τεθεί θέμα αντικατάστασης του Γιώργου Δώνη, αναφορικά με τους δύο προπονητές που ο Ρόκα είχε συνεργαστεί στην Κύπρο. Δικές του δηλώσεις, απολύτως σαφείς. Η πρώτη, για τον Ισπανό-Δανό, Τόμας Κρίστιανσεν: "Μετάνιωσα που υπερασπίστηκα τον Τόμας Κρίστιανσεν, γιατί δεν πίστευα ότι είχε υπογράψει στον ΑΠΟΕΛ, ενώ το είχε κάνει. Αυτό με απογοήτευσε όχι μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και σε προσωπικό. Εγώ επέμενα μέχρι τέλους πως δεν πίστευα ότι το είχε κάνει, αλλά το είχε κάνει. Μαθαίνεις όμως έτσι και καταλαβαίνεις ότι δεν έχει όλος ο κόσμος τις ίδιες αρχές ή αξίες".

Η δεύτερη,  για τον… αγαπημένο του Ρόκα, Ιμανόλ Ιντιάκεθ: "Ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ δεν είναι απλά ο καλύτερος προπονητής, με τον οποίο έχω συνεργαστεί, αλλά και ο καλύτερος άνθρωπος, ο πιο «φυσιολογικός» άνθρωπος κι αυτό είναι πολύ δύσκολο στο ποδόσφαιρο. Είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα όσο είμαι στο ποδόσφαιρο, και ως παίκτης και ως τεχνικός διευθυντής. Αλλά καταλαβαίνω ότι είναι μία θέση όπου εκτίθεσαι, όλος ο κόσμος πιστεύει πως ξέρει ποιο είναι το καλύτερο σύστημα και η καλύτερη ενδεκάδα. Πιστεύω ότι δεν εκτιμήθηκε όσο άξιζε".

Για την ιστορία, ο Κρίστιανσεν δουλεύει αυτήν τη στιγμή στο Βέλγιο, στη 2η κατηγορία όντας στον πάγκο της Royale Union Saint-Gilloise, ενώ ο Ιντιάκεθ έχοντας αποχωρήσει από τον πάγκο της ΑΕΚ Λάρνακας από τις 11 Δεκεμβρίου, είναι χωρίς ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δώνης... τέλος! Ψάχνει ήδη για αντικαταστάτη ο Ρόκα - Προσωρινή λύση με Έλληνα προπονητή!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags