Facebook Pixel Τι ισχύει με Δώνη και παραίτηση στον Παναθηναϊκό
| 2020-02-22 10:02:00

"Τελειωμένος" Δώνης - Δίνει 550.000 στον ΠΑΟ - Δεν... ψήνεται ο Αλαφούζος - "Διαλύουν" την ομάδα!

του Νίκου Στεργίου
"Τελειωμένος" Δώνης - Δίνει 550.000 στον ΠΑΟ - Δεν... ψήνεται ο Αλαφούζος - "Διαλύουν" την ομάδα!

Ξεχάστε τις ανακοινώσεις. Απίστευτη ρήτρα. Ποιος θα τα... πάρει;

Συνεχίζουν μαζί όχι γιατί πρέπει ή θέλουν να συνεχίσουν, αλλά γιατί τη δεδομένη στιγμή δεν μπορούν να χωρίσουν. Αυτό φαίνεται πως είναι το συμπέρασμα της κατάστασης που διαμορφώθηκε στον Παναθηναϊκό μετά το ξέσπασμα του Γιώργου Δώνη κατά (κυρίως) της διοίκησης και του γενικότερου τρόπου λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Οι λόγοι που διέρρευσαν από την πλευρά του προπονητή του Παναθηναϊκού, διαψεύδονται από την πλευρά της διοίκησης. Ολοι, ένας προς ένας και ειδικότερα κατηγορηματικά αυτός που συσχέτισε την ανανέωση του συμβολαίου του γιου του Χρήστου, με την παραμονή του «τρένου» στον πάγκο.

Είναι σαφές, ακόμη και σε αυτό το κομμάτι, της απόλυτης διαφωνίας για το τι ακριβώς έχει γίνει και έχει διαταράξει την σχέση των δύο πλευρών, πως το γυαλί έχει ραγίσει. Και όσο και αν η χτεσινή ανακοίνωση του Παναθηναϊκού με την οποία διατρανώθηκε η στήριξη και ο σεβασμός στη δουλειά του προπονητή, ήταν μια ξεκάθαρη προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, ο μόνος λόγος που φαίνεται πως άμεσα δεν χωρίζουν οι δρόμοι των δύο πλευρών είναι οικονομικός.

Ο Δώνης δεν έχει πλέον καμία πρόθεση να παραιτηθεί και να χάσει την αποζημίωση, πόσο μάλλον από την στιγμή που όπως διέρρευσε (συνεχώς προκύπτουν νέες παράμετροι αναφορικά με το συμβόλαιο του) αν το κάνει τώρα θα πρέπει να καταβάλλει ρήτρα στον σύλλογο που ισοδυναμεί με το 50% των απολαβών του για την επόμενη και τελευταία χρονιά του συμβολαίου του, ποσό που ξεπερνάει τις 550.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων και των απολαβών του επιτελείου του).

Προς τι τότε η «απειλή» παραίτησης που ξεστόμισε ο Ελληνας τεχνικός; Άγνωστο αφενός, αφετέρου προφανώς αυτή είναι σε ισχύ… διαρκώς και αξιοποιείται στο πόκερ που παίζεται πλέον μεταξύ των δύο πλευρών, πόκερ όχι για να βρουν μια κοινή γραμμή και να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, αλλά για το περίφημο blame game και ποιος στο τέλος θα κληθεί να πληρώσει (και το μάρμαρο…).

Από την πλευρά της διοίκησης, εκτιμάται πως ακριβώς αυτή η αποζημίωση που θέλει να προκαλέσει σε περίπτωση απόλυσης ο Δώνης, είναι κάτι που δεν θέλει να καταβάλλει ο Παναθηναϊκός, γι’ αυτό και δεν λύνεται άμεσα η συνεργασία των δύο πλευρών.

Ως πότε και με ποιο πλαίσιο συνεννόησης θα πορευτεί έτσι η ομάδα, με καθημερινή φθορά σε κάθε επίπεδο, είναι προφανέστατα το βασικό ζητούμενο, αφού είναι σαφές, ότι με αυτό το καθεστώς, το τελευταίο που προασπίζεται, ανεξαρτήτως των κινήτρων και των επιδιώξεων της κάθε πλευράς, είναι το καλό της ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρελή ανατροπή με Βέλεθ στον ΠΑΟ, έδωσε το "οκ" ο Δώνης - Μίλησε ήδη με τον παίκτη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags