Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Συνέντευξη του Πέτρου Ξανθόπουλου στο sportdog!
| 2020-02-23 11:40:00

"Αν είχε ταχύτητα, δε θα έπαιζε ΠΑΟΚ - Τον θέλω στον Ολυμπιακό - Γι’ αυτό έβριζαν Παπασταθόπουλο"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Αν είχε ταχύτητα, δε θα έπαιζε ΠΑΟΚ - Τον θέλω στον Ολυμπιακό - Γι’ αυτό έβριζαν Παπασταθόπουλο"

Δηλώσεις-φωτιά γνωστού "κόκκινου". Τι προβλέπει για το ντέρμπι;

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: "Το παιχνίδι της Τούμπας θα κρίνει κάτι μόνο αν κερδίσει ο Ολυμπιακός". Αυτήν την άποψη μετέφερε ο Πέτρος Ξανθόπουλος. Ο παλαίμαχος άσος των Πειραιωτών μίλησε στο sportdog για την κορυφαία αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής απέναντι στον ΠΑΟΚ, την οποία χαρακτήρισε σημαντική περισσότερο από πλευράς πρεστίζ.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην επιστροφή του Φορτούνη και αποθέωσε τον Μπίσεσβαρ των Θεσσαλονικιών, τον οποίο θα ήθελε να τον δει ντυμένο στα ερυθρόλευκα. Στο τέλος ο βετεράνος ποδοσφαιριστής σχολίασε το περιστατικό με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο που συνέβη στο Καραϊσκάκη, στον αγώνα των “32” του Europa League απέναντι στην Άρσεναλ. 

Πόσο σημαντικό παιχνίδι είναι για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι της Τούμπας;

«Δεν κρίνει τίποτα αυτό το ματς. Είναι ένα παιχνίδι για το πρεστίζ. Αν ο Ολυμπιακός όμως νικήσει και ξεφύγει πέντε βαθμούς, νομίζω ότι είναι ένα σημαντικό μαξιλαράκι για τα πλέι οφ. Είναι μία ιδιαίτερη αναμέτρηση περισσότερο για τον ΠΑΟΚ παρά για τον Ολυμπιακό. Φυσικά η ομάδα του Πειραιά δεν θα είναι απαθής. Θα το κυνηγήσει».

Αναφέρεστε στο θέμα με την εισήγηση της ΕΕΑ;

«Περισσότερο γι' αυτό θα είναι ιδιαίτερο παρά για όλα τα άλλα. Υπάρχεις ένας ανταγωνισμός και μεγάλη αντιπαλότητα με αποκορύφωμα τις δικαστικές διαμάχες. Δεν νομίζω όμως ότι θα γίνει κάτι μέσα στο γήπεδο».

Πιστεύετε, ότι θα είναι σε καλή κατάσταση ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από την Άρσεναλ;

«Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στη βαθμολογία. Θεωρώ ότι είναι σε καλή κατάσταση. Μπορεί να τα βγάλει πέρα στο παιχνίδι. Αυτοί είναι αγώνες ψυχής, καρδιάς και μυαλού. Είναι δύο ποιοτικές ομάδες με καλούς παίκτες. Θεωρώ ότι θα γίνει όμορφο παιχνίδι».

Ο Ολυμπιακός έχασε ένα σοβαρό όπλο, τον Ποντένσε, πρόσθεσε ένα άλλο που επέστρεψε από τραυματισμό, τον Φορτούνη και διαθέτει ένα μεγάλο όνομα, τον Βαλμπουενά. Μετά το ευρωπαϊκό παιχνίδι υπάρχει και ο παράγοντας κούρασης. Πως θα αναλύατε αυτές τις εξισώσεις ενόψει Τούμπας;

«Είναι αλήθεια αυτό για τον Ποντένσε. Ο Φορτούνης όμως είναι ένα παιδί που επανέρχεται και διαθέτει μεγάλη ποιότητα. Βρίσκει τα πατήματά του. Θέλει χρόνο. Όσο περνάει ο καιρός θα γίνει ξανά ο παίκτης που ξέραμε. Για τον παράγοντα της κούρασης ο Ολυμπιακός έχει έμπειρους ποδοσφαιριστές που διαθέτουν παραστάσεις. Οπότε σε τρεις ημέρες μπορεί να καλυφθεί η σωματική τους αποκατάσταση».

Ο ΠΑΟΚ πως σας φαίνεται τον τελευταίο καιρό;

«Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλή ομάδα. Δίκαια είναι ψηλά στη βαθμολογία. Δίκαια κέρδισε και αήττητος το περσινό πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι θα γίνει ένα πολύ ενδιαφέρον ματς ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Η λεπτομέρεια θα κρίνει τον νικητή».

Φαίνεται ότι είναι μοίρα των δύο ομάδων να συναντηθούν περισσότερες φορές φέτος, αφού κληρώθηκαν να παίξουν και στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας...

«Θα βαρεθούν να βλέπονται! Έτσι ήταν η κλήρωση. Μας οδηγεί σε κατάσταση να ψαχνόμαστε ποιος θα πάρει ποιο παιχνίδι. Θα έχει ενδιαφέρον».

Ποια είναι τα ατού του ΠΑΟΚ που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός;

«Έχει χτίσει έναν κορμό εδώ και καιρό. Έχει πολύ καλούς κεντρώους παίκτες και μεσοεπιθετικούς. Θεωρώ ότι αυτοί που κάνουν τη διαφορά είναι ο Μπίσεσβαρ και ο Μαουρίτσιο. Ο Βιεϊρίνια είναι σταθερή αξία μαζί με τον Μάτος. Έχουν πολύ καλά ανεβάσματα και βγάζουν σωστές σέντρες».

Θέλω να σταθούμε λίγο στον Μπίσεσβαρ. Είναι ένας παίκτης με άψογη τεχνική κατάσταση, αλλά είναι αργός. Παρ' όλα αυτά δύσκολα μπορεί να τον ανακόψει ένας αμυντικός. Που το αποδίδετε αυτό;

«Είναι αργός αλλά έχει πάρα πολύ γρήγορη σκέψη. Έχει καλή επαφή της μπάλας. Θεωρώ ότι όταν βρίσκεται σε καλή μέρα ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει ένα σκαλί παραπάνω. Αν είχε ταχύτητα βέβαια δεν θα έπαιζε στον ΠΑΟΚ. Διαθέτει φοβερό μυαλό, σίγουρη πάσα και φανταστικά τελειώματα. Είναι πληθωρικός. Σημαδεύει με το εσωτερικό, με το εξωτερικό. Ειδικά όταν έρχεται από πίσω είναι ακόμα καλύτερος».

Θα θέλατε έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή στον Ολυμπιακό;

«Σαφέστατα. Δεν το συζητώ. Οι καλοί παίκτες παίζουν παντού, είτε στον Ολυμπιακό είτε στον Παναθηναϊκό».

Στην Ελλάδα όμως το θέμα απόκτησης παίκτη άλλης μεγάλης ομάδας αποκτά πολεμικές διαστάσεις...

«Δεν μπλέκω σε αυτήν τη διαδικασία. Όλοι οφείλουμε να είμαστε κάποια ομάδα. Αυτό το θεωρώ σωστό. Το θέμα είναι πως υποστηρίζουμε την ομάδα μας. Αν τα βλέπεις όλα κόκκινα, κίτρινα, ή μαύρα δεν είναι καλό».

Πως θα σχολιάζατε τη συμπεριφορά της ερυθρόλευκης κερκίδας στο Ολυμπιακός-Άρσεναλ απέναντι στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο (σ.σ.δέχτηκε ύβρεις όταν τραυματίστηκε);

«Δεν έχουμε παιδεία σαν χώρα. Αυτό μεταφέρεται σε όλους τους κοινωνικούς χώρους. Έχουμε προβλήματα. Αντιλαμβάνεστε, ότι δεν μπορώ να μπω σε αυτήν τη λογική. Γι' αυτό και τα παιδιά που βγαίνουν έξω, δεν θέλουν να ξαναγυρίσουν. Η νοοτροπία τους αλλάζει. Αυτός είναι ο σοβαρότερος λόγος. Το πώς μεγάλωσες, πώς αντιδράς, πώς χειροκροτείς, είναι κομμάτια της παιδείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πυρετός" στον ΠΑΟΚ για Ολυμπιακό - "Εντολή" Ιβάν - Τί θα γίνει στην Τούμπα; - Τους το... ξεκόβει!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags