Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Κωνσταντίνου για Γιαννακόπουλο-Αλαφούζο! "Σε 1,5 χρόνο ο ΠΑΟ θα... - Έτσι θα μεγαλουργήσουμε"
| 2020-02-23 17:00:00

Κωνσταντίνου για Γιαννακόπουλο-Αλαφούζο! "Σε 1,5 χρόνο ο ΠΑΟ θα... - Έτσι θα μεγαλουργήσουμε"

του Γιώργου Κτενά
Κωνσταντίνου για Γιαννακόπουλο-Αλαφούζο! "Σε 1,5 χρόνο ο ΠΑΟ θα... - Έτσι θα μεγαλουργήσουμε"

"Όπως και στο μπάσκετ". Ποιο είναι το πλάνο. Αποκαλύψεις...

Στην επαφή που είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να γίνει ξανά μεγάλος, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο sportdog o Βασίλης Κωνσταντίνου.

Παλαίμαχος άσος τού συλλόγου και επί σειρά ετών με θεσμικό ρόλο στην πράσινη ΠΑΕ, ο Β. Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στην οικονομική εξυγίανση που χρειάζεται η ομάδα, αλλά και στο νέο γήπεδο που θα κάνει καλό τόσο στην ΠΑΕ και την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, όσο και στον Ερασιτέχνη. 

"Ο,τι καλύτερο Αλαφούζος-Δημήτρης - Δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα του ΠΑΟ"

Κύριε Κωνσταντίνου, πώς βλέπετε τις εξελίξεις που υπάρχουν στον Παναθηναϊκό, μετά την επαφή που υπήρξε την προηγούμενη εβδομάδα ανάμεσα σε Γιάννη Αλαφούζο και Δημήτρη Γιαννακόπουλο;

"Εφόσον αυτοί οι δύο τελευταίοι που έχουν απομείνει στον Παναθηναϊκό μπορέσουν να συνεργαστούν για τον κοινό σκοπό, είναι ο,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί. Κάτι που θα είναι όφελος και για την ΠΑΕ και για την ΚΑΕ αλλά και για τον Ερασιτέχνη. Να φτιαχτεί και το γήπεδο, που όλος ο κόσμος το ζητάει και το θέλει. Θεωρώ, λοιπόν, πως είναι ο,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί για τον Παναθηναϊκό αν συνεργαστούν αυτοί οι δύο άνθρωποι".

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να "χωθεί" ξανά, άμεσα, στο δίπολο Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ αλλά και στη δυναμική που υπάρχει αναμφίβολα στην ΑΕΚ, αν υπάρξει θετική κατάληξη ανάμεσα σε Γιαννακόπουλο και Αλαφούζο;

"Το πρόβλημα τού Παναθηναϊκού δεν είναι οικονομικό, ο κύριος Αλαφούζος έχει βάλει πάρα πολλά χρήματα για να φέρει την οικονομική εξυγίανση. Στο πλάνο που υπάρχει τώρα, ο Παναθηναϊκός σε 1,5 χρόνο θα έχει εξυγιανθεί οικονομικά. Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι οικονομικό στον Παναθηναϊκό, αλλού βρίσκεται. Είναι θέμα συσπείρωσης που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να μεγαλουργήσει πάλι. Είναι ομάδα με πολύ κόσμο και χρειάζεται να συσπειρωθούν όλοι, για να γίνει μεγάλος ξανά, όπως τον έχουμε συνηθίσει".




Παναθηναϊκός είναι μεγαλύτερο όνομα και αίγλη από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ"


Ειδικά όπως έχουμε συνηθίσει τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ εδώ και 30 χρόνια.

"Στο μπάσκετ υπάρχει διαφορά τού Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Αυτές οι ομάδες πρωταγωνιστούν στο ποδόσφαιρο αλλά ο Παναθηναϊκός μπορεί και στο ποδόσφαιρο να τους αφήσει πίσω, γιατί έχει το μεγαλύτερο όνομα και τη μεγαλύτερη αίγλη και από τους τρεις αυτούς αντιπάλους. Αρκεί να υπάρξει, βέβαια, μια γενικευμένη συσπείρωση. Ναι, έχουν γίνει λάθη από όλους. Όλοι τα αναγνωρίζουμε, αλλά η ομάδα κοιτάζει πάντα μπροστά και ο κόσμος πρέπει να στέκεται στο πλευρό της όπως στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: Να στηρίζει ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και τη θέση της ομάδας".

"Γήπεδο για να ξαναγίνει μεγάλος - Εξυγίανση, ελληνικός κορμός, ξένοι για διαφορά"

Το θέμα τού γηπέδου παραμένει πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό.

"Η εξέλιξη του γηπέδου είναι σημαντική ώστε ο Παναθηναϊκός σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ξαναγίνει αυτός που ήταν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και ο Ερασιτέχνης, φυσικά, θα ωφεληθεί από μια τέτοια εξέλιξη, ο Ερασιτέχνης είναι το πρώτο σκαλοπάτι για να προχωρήσει η ΚΑΕ και η ΠΑΕ και να φτάσουν στο επίπεδο που θέλουμε όλοι".

Τέλος, πείτε μου δύο λόγια για το αγωνιστικό σκέλος, ποια είναι η άποψή σας για τη φετινή ομάδα;

"Το είχαμε συζητήσει από το 2018 ότι η μοναδική λύση για τον Παναθηναϊκό είναι να επενδύσει στις ακαδημίες του. Και εφόσον γίνει οικονομική εξυγίανση, η ομάδα να κάνει τις προσθήκες που χρειάζεται με ξένους παίκτες επιπέδου. Αλλά ο κορμός του θα είναι ελληνικός. Όποτε έχει μεγαλουργήσει ο Παναθηναϊκός, ήδη από τον τελικό του Γουέμπλεϊ, με διακρίσεις στην Ευρώπη, τίτλους κ.λπ., το κατάφερε με ελληνικό κορμό. Αυτό θα γίνει και τώρα: Ελληνικός κορμός, οικονομικής εξυγίανση και μετά προσθήκη από καλούς παίκτες του εξωτερικού".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Τρέμει" ο Δώνης - Σενάριο-βόμβα για Έλληνα σουπερλιγκάτο τεχνικό στον ΠΑΟ - "Ντου" και από ΑΕΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags