Facebook Pixel ΑΕΚ - ΟΦΗ: 3-0
| 2020-02-23 21:25:00

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό! Τριάρα η ΑΕΚ στον ΟΦΗ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό! Τριάρα η ΑΕΚ στον ΟΦΗ

Μάνταλος και Βέρντε "καθάρισαν" τους Κρητικούς.

ΑΕΚ - ΟΦΗ: 3-0

Ένα μισάωρο ήταν αρκετό για την ΑΕΚ προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του ΟΦΗ και να καθαρίσει την υπόθεση «νίκη». Η Ένωση έδειξε άγριες διαθέσεις με το που πάτησε στο χορτάρι, αναγκάζοντας τον Σωτηρίου σε φοβερές επεμβάσεις. Ο τερματοφύλακας των Κρητικών όμως άντεξε μόνο τα πέντε πρώτα καταιγιστικά λεπτά της κιτρινόμαυρης επέλασης.

Οι παίκτες του Μάσσιμο Καρέρα χτύπησαν στα κενά της άμυνας των φιλοξενούμενων και έβγαλαν επιθέσεις από τα άκρα, πολλές φορές κρύβοντας τη μπάλα με τις συνεργασίες τους, ενώ δεν άφησαν ούτε μια φορά τον ΟΦΗ να απειλήσει, παρότι έπαιζαν με άμυνα... ανάγκης.

Το σκορ άνοιξε ο Μάνταλος και από δύο τέρματα σημείωσε ο Βέρντε.

Το ματς

Με το που σφύριξε το Τάσης η ΑΕΚ έβγαλε ευκαιρία με το σουτ του Μάνταλου να αποκρούει σε κόρνερ ο Σωτηρίου, στην εκτέλεη του οποίου ο τερματοφύλακας των Κρητικών απέκρουσε κεφαλιά του Ολιβέιρα. Στο 5' όμως ο Λιβάγια βγήκε από αριστερά, έβγαλε εκπληκτική σέντρα στην περιοχή, με τον αρχηγό των γηπεδούχων να νικά τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων με κεφαλιά. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η ώρα του Βέρντε, ο οποίο με τρομερή ατομική ενέργεια πέρασε τρεις αντιπάλους και με ιδανικό πλασέ σημείωσε ο 2-0.

Στο 21' ο Κρίστισιτς απέτυχε να νικήσει εξ επαφής τον Σωτηρίου, το κατάφερε όμως ξανά ο Ιταλός στο 29' ύστερα από συνεργασία με τον Ολιβέιρα σημειώνοντας το 3-0, το οποίο ήταν σκορ ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος οι κιτρινόμαυροι δεν επαναπαύτηκαν. Ήταν δραστήριοι και έβγαλαν και άλλες ευκαιρίες με κύριο εκφραστή των επιθέσεων του Μάνταλο. Ο αρχηγός της ΑΕΚ στο 54' είδε τον Σωτηρίου να αποκρούει την κεφαλιά του, ενώ τρία λεπτά αργότερα η προβολή του μετά από σέντρα του Βέρντε έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αισθητά λόγω των αλλαγών, με τον ΟΦΗ να κάνει την πρώτη του απόπειρα να απειλήσει στο 77', με κεφαλιά του Τσιλιανίδη. Η τελευταία στιγμή που καταγράφηκε στο παιχνίδι ήταν το σουτ του Αραούχο πάνω στον Σωτηρίου. Έτσι παρέμεινε το 3-0. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Λιβάγια.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Ντανιέλε Βέρντε ήταν χάρμα οφθαλμών. Σημείωσε δύο γκολ, ασύλληπτης ομορφιάς και δείχνει ανεβασμένος ενόψει πλέι οφ.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Η ΑΕΚ είχε πολλές απουσίες. Ο Μάσσιμο Καρέρα δεν υπολόγισε στους τραυματίες Τσιγκρίνσκι, Γαλανόπουλο, Γιακουμάκη, Μπάρκα και στους τιμωρημένους Βράνιες-Σβάρνα. Έτσι παρέταξε την Ένωση με τον Τσιντώτα στην εστία, τον Μπακάκη δεξί και τον Χουλτ αριστερό μπακ. Στο κέντρο της άμυνας είχαμε την έκπληξη, αφού ο Ιταλός τεχνικός προτίμησε δίπλα στον Οικονόμου, αντί του νεαρού και πρόσφατα αποκτηθέντα Λάτσι, τον Λόπες. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέση ο Σιμάνσκι με τον Κρίστισιτς. Ο Λιβάγια έπαιξε στην αριστερή πτέρυγα, ο Βέρντε στη δεξιά, με τον Μάνταλο να έχει ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ολιβέιρα. Ο Δικέφαλος αγωνίστηκε σε διάταξη 4-2-31.

Από την πλευρά του ΟΦΗ ο Γιώργος Σίμος παρέταξε την κρητική ομάδα με τον Σωτηρίου στα γκολπόστ, αμυντική τετράδα τους Μπράουν, Κουτρουμπή, Γιαννούλη, Κοροβέση, από τα δεξιά προς τα αριστερά και στη μεσαία γραμμή ρόλο ανασταλτικών χαφ ανέλαβαν ο Μεγιάδο με τον Βίκτορ. Ο Σεμέντο αριστερά και ο Τσιλιανίδης δεξιά ήταν οι δύο εξτρέμ και ο Βαζ είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Φιγκερέιδο.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Χουλτ, Λόπες, Οικονόμου, Μπακάκης (67' Παουλίνιο), Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (81' Σιμόες), Λιβάια, Βέρντε, Ολιβέιρα (68' Αραούχο)

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Κουτρουμπής, Μπράουν (85' Μαρινάκης), Μεγιάδο (67' Ναμπί), Βίκτορ, Σεμέδο, Βαζ (67' Νέιρα), Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο

Η ΦΑΣΗ Η θεαματική απόκρουση του Σωτηρίου στην κεφαλιά του Ολιβέιρα στο 2'.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ Το γκολ του Βέρντε στο 29' χρειάστηκε η συμβολή του VAR για να μετρήσει, καθώς ο Τάσης είχε υποδείξει λανθασμένα οφσάιντ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ σημείωσε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της. Έχει 50 βαθμούς έχοντας εξασφαλίσει την τρίτη θέση. Ο ΟΦΗ παραμένει στην έκτη θέση με 31 βαθμούς, αλλά θα δώσει τη δική του μάχη την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας απέναντι στη Λαμία, καθώς απειλείται από τον Αστέρα (30), τον Ατρόμητο και την Ξάνθη (29).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags