Facebook Pixel Sportdog.gr | Αυτή είναι η κατάσταση στα Play offs! Μόνο έτσι χάνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός
| 2020-02-23 22:35:00

Αυτή είναι η κατάσταση στα Play offs! Μόνο έτσι χάνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

Sportdog Team
Αυτή είναι η κατάσταση στα Play offs! Μόνο έτσι χάνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

Τι ισχύει.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ και πλέον ξέφυγε 5 βαθμούς στην κορυφή. Η βαθμολογία του πρωταθλήματος έχει διαμορφωθεί, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Τί ισχύει όμως στα play offs;

Oι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1 έως και 6 θα διατηρήσουν το σύνολο των βαθμών που κατέκτησαν κατά την κανονική περίοδο.

Δηλαδή αν άρχιζαν την επόμενη αγωνιστική τα Play Offs, o Ολυμπιακός θα είχε 63 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ 58, η ΑΕΚ 50, ο Παναθηναϊκός 41, ο Άρης 34 και ο ΟΦΗ 31.

Με απλά λόγια, ο Ολυμπιακός μπαίνει με το +5 στον έξτρα γύρο, ο οποίος περιλαμβάνει δυνατά ντέρμπι. Οπότε ο τίτλος δεν είναι σίγουρος. Αν χαθεί όμως τότε δεδομένα θα μιλούμε για αυτοκτονία, αφού η διαφορά των 5 βαθμών σίγουρα μπορεί να καλυφθεί σε περίπτωση δύο στραβών αποτελεσμάτων.

Τα Playoffs θα διεξαχθούν σε δέκα (10) αγωνιστικές ημέρες ήτοι σε δύο (2) γύρους των πέντε (5) αγωνιστικών έκαστος όπου σε κάθε γύρο όλες οι ομάδες θα αγωνιστούν έναντι όλων των άλλων, βάσει κλήρωσης.

Πρωταθλήτρια θα ανακηρύσσεται η ομάδα που μετά την ολοκλήρωση των Playoffs θα έχει την υψηλότερη βαθμολογία (ήτοι θα έχει κατακτήσει σωρευτικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs αθροιστικά).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags