Facebook Pixel Sportdog.gr | Βήμα τίτλου για την ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα! Τούβλα στον Νικοπολίδη από Ολυμπιακούς (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-02-25 17:30:00

Βήμα τίτλου για την ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα! Τούβλα στον Νικοπολίδη από Ολυμπιακούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Βήμα τίτλου για την ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα! Τούβλα στον Νικοπολίδη από Ολυμπιακούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Τέτοια κέντα δεν ξανάγινε...

Διαβάστε τι έγινε Σαν Σήμερα στις 25 Φεβρουαρίου στη σχετική στήλη της επίσημης ιστοσελίδας της Super League:

1968

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην είναι στα καλύτερά του, ωστόσο όλοι διώκτες της ΑΕΚ, Άρης, Ολυμπιακός, Εθνικός και Παναθηναϊκός, ελπίζουν το ντέρμπι των «δικεφάλων»να της προκαλέσει απώλειες. Η ΑΕΚ μπαίνει από την αρχή δυνατά και κάνει βήμα τίτλου, νικώντας με 2-1 (80’ κεφαλιά Γιακουμής – 15’ κεφαλιά Νικολαϊδης, 58’ σουτ Σταματιάδης). Την ίδια μέρα, χάνουν Άρης και Εθνικός, ενώ φέρνει ισοπαλία ο Ολυμπιακός.

1973

Ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος μετά από 19 αγωνιστικές και είναι τρεις βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό. Αυτό σημαίνει ότι το ντέρμπι στο Νέο Φάληρο είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ έχει ως το 25’ δύο αναγκαστικές αλλαγές και η μάχη κρίνεται υπέρ του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο με 1-0 (75’ σουτ Λοσάντα). Οι «ερυθρόλευκοι» πλησιάζουν στο βαθμό και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα ξεπεράσουν τον ΠΑΟΚ.

1990

Με το συνωστισμό στην κορυφή της βαθμολογίας, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ 32, ΠΑΟΚ 31, το ντέρμπι των «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη είναι σημείο καμπής. Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς γκολ, ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει τρεις φορές τον Παναθηναϊκό, δεν προλαβαίνει όμως και τέταρτη και το παιχνίδι τελειώνει 3-4 (50’ σουτ Ντέταρι, 69’ σουτ Τσαλουχίδης, 88’ σουτ Αποστολάκης – 48’ κεφαλιά Καλιτζάκης, 61’ σουτ Μαραγκός, 74’ κεφαλιά Αντωνίου, 90’ σουτ Σαμαράς).

Σε αυτό το ματς ο Νικοπολίδης ως παίκτης του Παναθηναϊκού είχε τραυματιστεί από ρίψεις αντικειμένων από πλευράς οπαδών του Ολυμπιακού. Αρκετά χρόνια μετά οι Ερυθρόλευκοι τον αγάπησαν.

2001

Στο Καυτανζόγλειο ο πέμπτος στη βαθμολογία Ηρακλής υποδέχεται τον Πανιώνιο, που οδηγεί το δεύτερο μισό της βαθμολογίας. Το παιχνίδι εξελίσσεται σε ένα από τα κλασσικότερα του πρωταθλήματος, με τον Ηρακλή να προηγείται, τον Κώστα Κάφαλη να κάνει χατ τρικ για τον Πανιώνιο και τελικά να επικρατεί με 4-3 ο Ηρακλής σε ένα αγώνα που τελείωσε με τρεις αποβολές (13’ σουτ Γκοΐκοβιτς, 44’ φάουλ Κωνσταντίνου, 87’ πέναλτι Μιλόγεβιτς, 90’ φάουλ Σαπουντζής – 33’ σουτ, 42’ σουτ, 43΄σουτ Κάφαλης. Στο 27’ 2η κίτρινη Γκοΐκοβιτς του Ηρακλή. Στο 51’ και το 65’ 2η κίτρινη Γόγολου και Μπενκουάρ αντίστοιχα για τον Πανιώνιο).

2006

Ο Ηρακλής υποδέχεται την Ξάνθη για το πρωτάθλημα, με το Καυτανζόγλειο να έχει γίνει φρούριο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Από τον Οκτώβριο του 2005 με τον Σάββα Κωφίδη στον πάγκο του ο Ηρακλής μετράει οκτώ σερί νίκες εντός έδρας και έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ρεκόρ της ιστορίας του στο πρωτάθλημα. Με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής κάνει άλλη μια νίκη με 2-0 (66’ αυτογκόλ Παβιό, 82’ κεφαλιά Ερέρα).

Οι εννέα νίκες στο Καυτανζόγλειο θα γίνουν μέχρι το τέλος της σεζόν 13 και ο Ηρακλής τερματίζει τέταρτος στη βαθμολογία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags