Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο λονδρέζικος... δαίμονας με το αγγελικό πρόσωπο!
| 2020-02-27 04:33:00

Ο λονδρέζικος... δαίμονας με το αγγελικό πρόσωπο!

Sportdog Team
Ο λονδρέζικος... δαίμονας με το αγγελικό πρόσωπο!

Γεννημένος «κανονιέρης» ή ένας πραγματικός εφιάλτης για το Λονδίνο;

Το «μικρόβιο» της Άρσεναλ δεν φαίνεται να βγαίνει από τον Σέρζ Γκνάμπρι και η Μπάγερν Μονάχου, μετατρέπεται σε... εξολοθρευτή της αγγλικής πρωτεύουσας. Ένα γλυκό «αλάτισμα» που δεν στερεύει.

Ήταν καλοκαίρι του 2016, όταν ένας νεαρός Γερμανός, αποφασίζει να βγει για πρώτη φορά εκτός Αγγλίας, με την ταμπέλα του «αποτυχημένου» και αναζήτησε μια νέα αρχή. Με 4 χρόνια προϋπηρεσία αλλά μόλις… 16 συμμετοχές με τα χρώματα της Άρσεναλ, ο Σέρζ Γκνάμπρι επιστρέφει στην χώρα που γεννήθηκε ώστε να αναζητήσει τον τίτλο του “Next Big thing” που είχε μόλις ξεπετάχτηκε από τις ακαδημίες των «κανονιέρηδων» το 2012.

Ξημερώνει η 1η Οκτωβρίου του 2019 και η Μπάγερν Μονάχου, ταξιδεύει στο Λονδίνο και στο νέο υπερσύγχρονο γήπεδο της Τότεναμ για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Όλα κυλούν ήρεμα, μετρημένα και δίχως ίχνος έκπληξης, ώσπου κάτι συμβαίνει στα αποδυτήρια την ώρα του ημιχρόνου. Μία αύρα του… Έμιρειτς ή ένα κύμα αέρα από την κόκκινη πλευρά;

Ο Σέρζ Γκνάμπρι κάνει μία διαφορετική είσοδο στο τερέν, τα δίχτυα τεντώνουν και η σκιά της αντιπαλότητας της πόλης καλύπτει τον ουρανό. Ξεκινάει στο 53ο λεπτό, παίρνει το «ραβδάκι» του και ντεμπουτάρει στα γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με την δουλειά της Άρσεναλ να βγαίνει από μέσα του. Τίποτα δεν τον σταμάτησε, τίποτα δεν τον εμπόδισε ενώ η απειρία του αλλά και η «φωτιά» του Λεβαντόφσκι, έκανε τους «σπερς» να καταλάβουν αργά ποιον πρέπει να προσέξουν.

Λήξη του παιχνιδιού, ο δείκτης του σκορ, στο εξωπραγματικό 7-2 (!) και ο 24χρονος εξτρεμ, «τσιμπάει» την μπάλα στο τέλος του αγώνας, έχοντας σκοράρει συνολικά τέσσερα γκολ (!) μέσα σε 35 λεπτά, με το πνεύμα του «κανονιέρη» να οργιάζει μέσα του.

Με γνώμονα αυτό, η «αφλογιστία» μέχρι την επόμενη φάση, έκρυβε μία ακόμα αφορμή να αγαπηθεί από τους οπαδούς της πρώτης του επαγγελματικής ομάδας.

Η κλήρωση έχει κέφια, η Τσέλσι, με την φόρα από την πρόκρισή της κόντρα στον Άγιαξ στους ομίλους και η Μπάγερν Μονάχου, έτοιμη να γίνει για ακόμη μία φορά ένα από τα φαβορί της φετινής διοργάνωσης. Η προσγείωση της αποστολής στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, φέρνει αναμνήσεις και ο πρωταγωνιστής της τελευταίας επίσκεψης, ετοιμάζεται να ξεσηκώσει και πάλι την μία πλευρά της πόλης.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, οι «μπλε» δεν θυμούνται και το οξυγόνο που εισπνέει αυτός ο άνθρωπος μέσα σε αυτή την πόλη επιστρέφει.

Η μπάλα κυλάει στο χόρτο για το δεύτερο ημίχρονο και μέσα σε 3 λεπτά (51’-54’), ο δαίμονας προκαλεί και πάλι τρόμο, σκοράροντας δύο γκολ, κάνοντας τους φίλους της Τσέλσι να παγώσουν,, όχι μόνο, γιατί το σκορ ήταν 0-2 αλλά γιατί κατάλαβαν ότι αυτός ο άνθρωπος δεν αστειεύεται κόντρα σε αιώνιες αντιπάλους της πρώην του ομάδας.

Το ταμπλό σταματάει στο 0-3 και η Μπάγερν Μονάχου φτάνει στο συνολικό 2-10 (!) μέσα στις δύο τελευταίες φορές της μέσα στην Αγγλία με τον 13 φορές διεθνής, να φτάνει στα 6 γκολ σε 6 παιχνίδια στο φετινό Champions League, με όλα να έχουν μπει μέσα σε λονδρέζικα δίχτυα.

Δίχως να έχει βρεθεί κόντρα στην παλιά του ομάδα και διανύοντας την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του με 17 γκολ και 10 ασίστ σε 30 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, ο Σέρζ Γκνάμπρι εξελίσσεται σε έναν αθόρυβο εφιάλτη που τραντάζει ολόκληρο το Λονδίνο.

ΠΗΓΗ: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags