Facebook Pixel Sportdog.gr | Όταν ο Νεστορίδης νίκησε τον Αλέφαντο! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-02-26 19:10:00

Όταν ο Νεστορίδης νίκησε τον Αλέφαντο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Όταν ο Νεστορίδης νίκησε τον Αλέφαντο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν συνέβη σε ξύλινο ποδοσφαιράκι, σε γήπεδο έγινε...

Διαβάστε τι έγινε ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 26 Φεβρουαρίου στη στήλη της επίσημης ιστοσελίδας της Super League:

1967

Ο Απόλλων δεν πηγαίνει καλά και είναι επτά αγώνες χωρίς νίκη, από τότε που ο Βασίλης Κυριακού είχε πετύχει τέσσερα γκολ στο 5-0 επί του Ηρακλή. Η ομάδα της Ριζούπολης πηγαίνει στη Λεωφόρο και τελικά ο Κυριακού είναι πάλι αυτός που παίρνει το όπλο του, βάζει πέντε γκολ και βοηθά τον Απόλλωνα να νικήσει το γηπεδούχο Αιγάλεω με 6-2 (11’ σουτ Γιαννακόπουλος, 87’ σουτ Μαρκόπουλος – 32’ κεφαλιά, 35’ φάουλ, 54’ σουτ, 56’ σουτ, 63’ σουτ Κυριακού, 69’ σουτ Γερούκαλης).

1978

Η ΑΕΚ είναι αήττητη για είκοσι αγώνες και προχωράει για τον τίτλο ασταμάτητη. Έτσι όσοι ακούνε στο ραδιόφωνο την εξέλιξη στο πρώτο ημίχρονο από το γήπεδο του Αιγάλεω, εκπλήσσονται. Οι γηπεδούχοι προηγούνται 2-0. Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ παίρνει μπροστά και με πρωταγωνιστή τον Τάκη Νικολούδη, νικά με 4-2 (9’ σουτ Χατζησκουλίδης, 41’ σουτ Κωνσταντόπουλος – 55’ κεφαλιά, 75’ κεφαλιά, 83’ σουτ Νικολούδης, 90’ σουτ Μαύρος)

1984

H AEK κάνει μια από τις χειρότερες σεζόν, αφού έχουν φύγει ο Μπάρνγουελ και ο Σενέκοβιτς, και με τον Κώστα Νεστορίδη υπηρεσιακό προσπαθεί να μαζέψει ότι μπορεί από τη σεζόν. Χωρίς να έχει κερδίσει ντέρμπι, υποδέχεται τον Ολυμπιακό, που επίσης δεν είναι στα καλύτερά του και έχει το Νίκο Αλέφαντο στον πάγκο. Τελικά με ανατροπή ο Νεστορίδης θα νικήσει τον Αλέφαντο με 2-1 (78’ σουτ, 86’ πέναλτι Μαύρος – 62’ πέναλτι Αναστόπουλος). Ο Ολυμπιακός τερματίζει δεύτερος, η ΑΕΚ έβδομη.

1994

Αν και έχει χάσει από Άρη και Αθηναϊκό εκτός έδρας, η ΑΕΚ παραμένει στην κορυφή. Ο Ολυμπιακός, που είναι οκτώ βαθμούς πίσω της, την υποδέχεται στο Νέο Φάληρο και πετυχαίνει νίκη με 3-0 (24’ πέναλτι Κρίστενσεν, 67’ σουτ Τσαλουχίδης, 90’ σουτ Μπατίστα. Αποβλήθηκαν για τον Ολυμπιακό Κρίστενσεν στο 70’ και Καλαντζής στο 77’, για την ΑΕΚ ο Σαβέβσκι στο 64’). Ωστόσο η ΑΕΚ σταθερή ως το τέλος παίρνει το πρωτάθλημα.

2001

Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό γίνεται σε… ασυνήθιστο περιβάλλον, στο Ηράκλειο συγκεκριμένα, με την ΑΕΚ να εκτίει ποινή τιμωρίας της έδρας της. Ο Ολυμπιακός έχει πια ξεφύγει στη βαθμολογία, αλλά η ΑΕΚ καταδιώκει τον Παναθηναϊκό. Το ντέρμπι κρίνεται με τρία φάουλ από ισάριθμους ικανούς εκτελεστές της εποχής στο πρώτο ημίχρονο. Και στο τέλος του αγώνα συμπληρώνεται με δύο αποβολές. Το σκορ 1-2 (36’ φάουλ Τσιάρτας – 19’ φάουλ Γιαννακόπουλος, 28’ φάουλ Τζόρτζεβιτς).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags