Facebook Pixel Sportdog.gr | Ιστορική βραδιά για Γκουαρντιόλα! Έκανε ρεκόρ μαζί με τη Σίτι
| 2020-02-28 01:32:00

Ιστορική βραδιά για Γκουαρντιόλα! Έκανε ρεκόρ μαζί με τη Σίτι

Sportdog Team
Ιστορική βραδιά για Γκουαρντιόλα! Έκανε ρεκόρ μαζί με τη Σίτι

Ο Πεπ είναι σε μεγάλη ρέντα.

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε μεγάλη ανατροπή κερδίζοντας μέσα σε πέντε λεπτά τη Ρεάλ Μαδρίτης με 2-1 μέσα στο «Santiago Bernabeu».

Έτσι η Σίτι έγραψε ιστορία πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη επί της Ρεάλ. Η βραδιά όμως δεν ήταν ιστορική μόνο για τους «πολίτες», αλλά και για τον Πεπ Γκουαρντιόλα που μπήκε στην ιστορία με ρεκόρ που δύσκολα «σπάνε».

Ο Ισπανός τεχνικός έγινε ο πρώτος προπονητής στον θεσμό που έχει πάρει τις πιο πολλές νίκες σε νοκ-άουτ παιχνίδια, καθώς έφτασε τις 28. Ο Καταλανός προσπέρασε θρύλους των πάγκων, όπως είναι ο Σερ Άλεξ Φέργιουσον, ο Ζοσέ Μουρίνιο και ο Κάρλο Αντσελότι.

Δεν έμεινε όμως εκεί ο προπονητής της αγγλικής ομάδας, ο οποίος φαίνεται πως έχει γίνει ο δήμιος της Ρεάλ. Συγκεκριμένα, ο 49χρονος έγινε μόλις ο δεύτερος κόουτς που νικά δύο εκτός έδρας παιχνίδια κόντρα στους Μαδριλένους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, προσπερνώντας τον Ότμαρ Χίτσφελντ.

Το πρώτο διπλό στην έδρα της «βασίλισσας της Ευρώπης» είχε καταφέρει να πάρει τη σεζόν 2010/11, όντας τότε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Πέρασε από την ισπανική πρωτεύουσα με 2-0 για την ημιτελική φάση του πρώτου τη τάξει θεσμού της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags