Facebook Pixel Τα δεδομένα για Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ
| 2020-02-29 10:00:00

Νέα "ρουκέτα" στον ΠΑΟΚ μετά τον Μάτος - Φήμες για "κόντρα" με ονοματάρα - Το... τελειώνει ο Ιβάν!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Νέα "ρουκέτα" στον ΠΑΟΚ μετά τον Μάτος - Φήμες για "κόντρα" με ονοματάρα - Το... τελειώνει ο Ιβάν!

Τι τρομερό ακούγεται στην Τούμπα; Θα "καθαρίσουν" κι αυτόν;

Δεν είναι μόνο το συμβόλαιο του Λεό Μάτος που «καίει» τον ΠΑΟΚ. Φαινομενικά εύκολο και με ξεκαθαρισμένη διαδικασία (συμπληρώνει συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών και αυτόματα επεκτείνεται για έναν ακόμη χρόνο η συνεργασία των δύο πλευρών), ωστόσο τόσο το οικονομικό – διαφορετικά ίσχυαν όταν ο Βραζιλιάνος ήρθε στον «δικέφαλο» και ανανέωσε για πρώτη φορά, διαφορετικά ισχύουν τώρα – όσο και η χρονική διάρκεια, έχουν μετατρέψει την υπόθεση, ήδη, σε σίριαλ.

Το δεύτερο όμως ακόμη πιο ηχηρό συμβόλαιο που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι είναι αυτό του Αντρέ Βιεϊρίνια. Στα 34 του πλέον ο αρχηγός του ΠΑΟΚ αποτελεί ξεχωριστή οντότητα και κεφάλαιο για τον σύλλογο, όχι μόνο στο αγωνιστικό σκέλος, αλλά και πέρα από αυτό. Γι’ αυτό και οι όποιες συζητήσεις γίνουν μεταξύ της διοίκησης και του Πορτογάλου θα έχουν δεδομένες ιδιαιτερότητες ως προς τα… πάντα.

Είναι αλήθεια πως μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει ουσιαστική διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Βιεϊρίνια εμφανίζεται – και δεν το κρύβει – χολωμένος από την μέχρι στιγμής «αδράνεια» στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του, ενώ φέρεται να μην καλύπτεται από τα όσα έχει πληροφορηθεί πως σκοπεύει να του προτείνει η διοίκηση.

Και εδώ όμως είναι επιβεβλημένη μια διευκρίνιση. Οπου διοίκηση, δεν μιλάμε για τον Ιβάν Σαββίδη, οι σχέσεις του οποίου με τον διεθνή Ιβηρα είναι όχι απλά αγαστές, αλλά ακόμη περισσότερο και από εξαιρετικές. Οποια λοιπόν αίσθηση έχει δημιουργηθεί ως τώρα (και σε αυτό έχει βάλει το χέρι του ο πολύ δυνατός επικοινωνιακός μηχανισμός του Βιεϊρίνια), όποιες εκατέρωθεν σκέψεις έχουν οι δύο πλευρές (τουλάχιστον ως προς τα πρόσωπα που τις εκφράζουν), εφόσον δεν έχει γίνει καμία συνάντηση Σαββίδη – Βιεϊρίνια, τότε τίποτα δεν μπορεί να προσμετράται ως δεδομένο.

Για τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, ο Πορτογάλος είναι… γιος. Γνωρίζει επίσης πολύ καλά πως πέραν των αγωνιστικών κριτηρίων, που προφανώς ιεραρχούνται ψηλότερα για κάθε άλλο ποδοσφαιριστή, αυτά που ξεχωρίζουν στην περίπτωση του Βιεϊρίνια είναι πλέον (και στην ηλικία που βρίσκεται) τα εκτός γηπέδου στοιχεία που τον καθιστούν απαραίτητο στην επόμενη μέρα του «δικέφαλου», όποια και αν είναι αυτή.

Και επειδή ακριβώς ο Σαββίδης και το γνωρίζει και δεν θέλει να χάσει τον Βιεϊρίνια, όταν έρθει η ώρα των ουσιαστικών συζητήσεων, οι δυο τους, τετ-α-τετ θα τις κάνουν. Οσο χάσμα και αν έχει δημιουργηθεί ως τότε, όση απόσταση και αν διαρρέεται πως χωρίζει τις δύο πλευρές, οι δυο τους συζητάνε και συμπεριφέρονται σε τελείως διαφορετικό πλαίσιο από το αμιγώς αγωνιστικά. Και εκεί ακριβώς ποντάρουν όλοι στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να έχουν απτά στοιχεία στα χέρια τους, για να εκτιμήσουν πως όταν Ιβάν και Βιεϊρίνια κάτσουν στο ίδιο τραπέζι, τότε δεν θα υπάρξει (ούτε και θα δημιουργηθεί) κανένα πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βόμβα Μαρινάκη μετά την Άρσεναλ - "Κλέβει" βασικό παικταρά του ΠΑΟ - Τον ήθελε ο ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags