Facebook Pixel Τι ισχύει για το συμβόλαιο του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό
| 2020-02-29 11:25:00

"Τρόμος" στο λιμάνι - Αυτοί "αρπάζουν" τον Μαρτίνς - Διπλό ντου Αράβων - Εντολή στον μάνατζερ!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Τρόμος" στο λιμάνι - Αυτοί "αρπάζουν" τον Μαρτίνς - Διπλό ντου Αράβων - Εντολή στον μάνατζερ!

"Φωτιές" μετά την Άρσεναλ. Καμία κίνηση από Ολυμπιακό!

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου. Με τον Ολυμπιακό αήττητο πρωτοπόρο στο πρωτάθλημα, στο +5 από τον ΠΑΟκ. Αήττητο εντός συνόρων για έναν χρόνο. Προερχόμενο από μια επική ανατροπή και πρόκριση κόντρα στην Αρσεναλ στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ για δεύτερη στη σειρά χρονιά.

Χρειάστηκε να αποθεωθεί ο Πέδρο Μαρτίνς τόσο από τους 6.000 οπαδούς των «ερυθρόλευκων» που βρέθηκαν την περασμένη Πέμπτη στο Emirates όσο και από τους εκατοντάδες που περίμεναν την αποστολή χτες στο αεροδρόμιο. Χρειάστηκε το κύμα της εμπιστοσύνης και της αναγνώρισης της δουλειάς του Πορτογάλου προπονητή να σαρώσει τα – πλέον καταλυτικά στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης – social media.

Χρειάστηκε λοιπόν να γίνουν όλα αυτά, για να έχουμε, έστω και στην τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, την πρώτη ρεπορταζιακά καταγεγραμμένη πρόθεση της διοίκησης του Ολυμπιακού να προτείνει νέο συμβόλαιο στον Μαρτίνς. Προφανώς προσμετρώντας όλα τα προηγούμενα, προφανέστερα εκτιμώντας πως δεν συντρέχει λόγος να περιμένουμε την κατάληξη μιας ακόμη σεζόν, αφού πλέον τα δείγματα της δουλειάς του Πορτογάλου είναι εμφανή και δεν επηρεάζονται από το αν κατακτηθούν τίτλοι ή όχι και επίσης, συνυπολογίζοντας και τον… σουξέ που όπως αρκετοί προκάτοχοι του στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» απολαμβάνει πλέον στη διεθνή αγορά και ο ίδιος ο Μαρτίνς.

Η αλήθεια είναι πως δεν προσδιορίζεται το χρονικό περιθώριο προκειμένου να υλοποιηθεί η πρόθεση του συλλόγου, μοιάζει δύσκολο να γίνει το παραμικρό στο αμέσως επόμενο διάστημα και τουλάχιστον μέχρι τη διακοπή, στα τέλη Μαρτίου, για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Τα δεδομένα πάντως είναι άλλα: πρώτον, η μόνη επαφή που έγινε εκ μέρους του Ολυμπιακού, με αρχική – έστω – νύξη για επέκταση συμβολαίου στον Μαρτίνς έγινε στις αρχές του φθινοπώρου, λίγο μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτοτε, τίποτα.

Δεύτερον, τη δεδομένη στιγμή, ο Μαρτίνς έχει μεγαλύτερο impact στην αγορά της πατρίδας του και όχι σε κάποια άλλη χώρα. Στην Αγγλία, έχουν εμπιστοσύνη στο ποδοσφαιρικό «μαγαζί» που λέγεται ο Ολυμπιακός και μεταξύ ποδοσφαιριστών βγάζει συνεχώς και προπονητές έτοιμους και απόλυτα καταρτισμένους για να σταθούν στον πάγκο ομάδας από πρωτάθλημα του κορυφαίου επιπέδου, ωστόσο πρόταση, προσφορά, νύξη ενδιαφέροντος προς την πλευρά του Μαρτίνς, δεν έχει γίνει.

Όπως δεν έχει γίνει και από καμία άλλη ευρωπαϊκή ομάδα. Υπάρχει πάγιο το ενδιαφέρον από τις πλούσιες ασιατικές αγορές, ωστόσο ο Μαρτίνς, με δύο αρνήσεις νωρίτερα στη φετινή σεζόν από συλλόγους της αραβικής χερσονήσου, φρόντισε να ξεκαθαρίσει πρακτικά πως δεν τον ενδιαφέρει – σε αυτό το στάδιο της καριέρα του – μια μετακόμιση στην Αραβία.

Ο ίδιος δεν έχει μιλήσει με καμία ομάδα, έστω και σε φιλολογικό επίπεδο και παρότι μάλιστα ο ατζέντης του – όπως επιτάσσει άλλωστε ο ρόλος και η λειτουργία του – δραστηριοποιείται διεθνώς, προς στιγμήν όμως μόνο «ξεψαχνίζοντας» προθέσεις και ιχνηλατώντας το πρόσφορο (αν υπάρχει) έδαφος, χωρίς καν – κατόπιν και απαίτησης του ίδιου του Μαρτίνς – να ενημερώνει τον Πορτογάλο προπονητή, ο οποίος παραμένει απόλυτα αφοσιωμένος στα όσα διεκδικεί φέτος στον πάγκο του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βόμβα Μαρινάκη μετά την Άρσεναλ - "Κλέβει" βασικό παικταρά του ΠΑΟ - Τον ήθελε ο ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags