Facebook Pixel "Βόμβα" 6 εκατ. στον ΠΑΟΚ - "Έγκλημα" με Σπόρτινγκ - Σενάριο-ΣΟΚ για Φερέιρα
| 2020-03-03 10:16:00

"Βόμβα" 6.000.000 στον ΠΑΟΚ - Δε σηκώνει κεφάλι - "Έγκλημα" με Σπόρτινγκ - Σενάριο-ΣΟΚ για Φερέιρα!

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Βόμβα" 6.000.000 στον ΠΑΟΚ - Δε σηκώνει κεφάλι - "Έγκλημα" με Σπόρτινγκ - Σενάριο-ΣΟΚ για Φερέιρα!

"Έγραψαν" την UEFA. Φοβερό πρωτοσέλιδο. Πώς θα την είχαν γλιτώσει;

Χιλιοειπωμένη η κατάσταση στον ΠΑΟΚ. Το πλαίσιο, δεδομένο. Κανείς δεν θέλει τον Αμπέλ Φερέιρα, κανείς όμως δεν μπορεί να τον διώξει. Ας όψεται το κλειστό, τριετές συμβόλαιο που του έκανε η διοίκηση των πρωταθλητών το περασμένο καλοκαίρι, προσφέροντας σε αυτόν και το τιμ του συνολικά 6 εκατ. ευρώ.

Κανείς τότε δεν σκέφτηκε την προοπτική να "στραβώσει" το πλάνο. Κανείς δεν σκέφτηκε το αρνητικό ενδεχόμενο. Κανείς δεν σκέφτηκε πως θα μπορούσε να μη ζημιώσει τα ταμεία του συλλόγου μια ενδεχόμενη απόλυση. Κανείς δεν προσμέτρησε τον ήδη από πέρυσι βαρύ πελέκι του FFP που πλανώνταν από τότε πάνω από την Τούμπα. Υποτιμήθηκαν όλα, αγνοήθηκαν όλα και τώρα, τα πληρώνει ο Δικέφαλος.

Χαρακτηριστικό είναι και σήμερα -και σίγουρα ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει για τον Πορτογάλο προπονητή- το πρωτοσέλιδο της πάντα καλά ενημερωμένης σε θέματα ΠΑOΚ, Metrosport. Σε ένα "χτύπημα" του κύριου θέματός της, επισημαίνεται ως προτροπή στους παίκτες της ομάδας να σηκώσουν κεφάλι και τονίζεται: "Τώρα που κόμπος έφτασε στο χτένι, τον λόγο έχουν οι αβοήθητοι από τον προπονητή τους παίκτες του ΠΑOΚ".

Οι αβοήθητοι από τον προπονητή τους. Φοβερό. Κανείς, μα κανείς στον οργανισμό ΠΑOΚ δεν υπολογίζει τον Φερέιρα. Κανείς, μα κανείς, δεν περιμένει κάτι διαφορετικό από αυτόν, να συμβάλει στην τόνωση της ομάδας και στην ολοκλήρωση μιας σεζόν με στόχο πλέον να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί. Και όμως. Ο Φερέιρα, επισήμως, "στηρίζεται" γιατί πολύ απλά δεν μπορεί κανείς να κάνει κάτι διαφορετικό.

Δεν μπορεί να τον διώξει, δεν μπορεί να τελειώσει αυτό το θέατρο -γιατί περί θεάτρου πρόκειται- υποτιμώντας τόσο την κοινή όσο και την παοκτσίδικη λογική. Έτσι όμως, με την πλήρη απαξίωση ενός προπονητή, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρείται και αντιμετωπίζεται ως διακοσμητικός, ως μια υποχρέωση που πρέπει να διεκπεραιωθεί μέχρι να βρεθεί συμβιβαστική λύση, καμία ομάδα, ποτέ στον κόσμο και στην ιστορία του ποδοσφαίρου δεν μπόρεσε να... σηκώσει κεφάλι.

Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης είναι χρήσιμος οδηγός, αλλά για μία δύο φορές. Φέτος, εφαρμόστηκε, υιοθετήθηκε στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο. Δεν μπορεί κανείς να περιμένει πως θα διατηρηθεί από εδώ και πέρα. Οι ποδοσφαιριστές, εννοείται, πως δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Αλλά η μεγαλύτερη και πλέον επιζήμια για τον σύλλογο βαραίνει τη διοίκησή του, που διατηρεί στο προπονητικό τιμόνι έναν προπονητή που δεν πιστεύει, που δεν θέλει, που δεν εμπνέει, προσπαθώντας να λανσάρει επικοινωνιακά πως τον στηρίζει, μόνο και μόνο για να μεταθέτει σε αυτόν όλο το ανάθεμα που σίγουρα -και ειδικά από εδώ και πέρα που τα πάντα έχουν ξεκαθαρίσει ως προς τις ευθύνες- δεν πρέπει να του αποδίδεται ολόκληρο.


Την ευκαιρία του, βέβαια, ο ΠΑΟΚ την έχασε. Θα μπορούσε να είχε "λύσει" το πρόβλημα Φερέιρα το περασμένο φθινόπωρο όταν παρουσιάστηκε το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ. Από τότε άλλωστε υπήρχαν αμφιβολίες, αλλά τότε, στην όχι και τόσο ρεαλιστική προσέγγιση των "λιονταριών", επιλέχθηκε η στήριξη στον Πορτογάλο και η παρμονή του σε μια κατάσταση που τότε φάνηκε να δίνει χρόνο στον ίδιο τον Φερέιρα.

Η αλήθεια είναι πως έτσι όπως τα έχουν καταφέρει οι διοικούντες τον Δικέφαλο περιμένουν έναν από μηχανής Θεό να εμφανιστεί, να εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Φερέιρα ώστε, αναίμακτα και κυρίως όχι επιζήμια οικονομικά, να λυθεί η συνεργασία των δύο πλευρών. Και κακά τα ψέματα, η Σπόρτινγκ και πάλι φάνταζε ως η κύρια ελπίδα των ανθρώπων του ΠΑOΚ.

Αμ δε όμως. Όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του πορτογαλικού Τύπου, η Σπόρτινγκ και η Μπράγκα ολοκληρώνουν εντός της ημέρας συμφωνία που θα φέρει στον πάγκο του "Αλβαλάδε" τον Ρούμπεν Αμορίμ, τον εδώ και δύο μήνες περίπου προπονητή της Μπράγκα, ο οποίος  προβιβάστηκε από τη δεύτερη ομάδα, κάνοντας… παπάδες στο διάστημα που βρίσκεται στα ηνία των "αρσεναλίστας".

Ο νυν προπονητής της Σπόρτινγκ (τον οποίο και επέλεξαν τα "λιοντάρια" όταν έφαγαν το… άκυρο το περασμένο φθινόπωρο για τον Φερέιρα), o Σίλας θα βρεθεί απόψε στον πάγκο για το παιχνίδι με τη Φαμαλικάο και μετά το τέλος του θα ανακοινωθεί η συμφωνία για τον Αμορίμ.

Το εντυπωσιακό; Η Σπόρτινγκ θα πληρώσει το buy-out του 35χρονου προπονητή, ύψους... 10 εκατ. ευρώ (σε δόσεις)! Έτσι, η Μπράγκα θα έχει καταφέρει σε διάστημα οκτώ μηνών να έχει πουλήσει δύο προπονητές της, πρώτα τον Αμπέλ Φερέιρα και τώρα τον Ρούμπεν Αμορίμ, εισπράττοντας 12,5 εκατ. ευρώ. Από την άλλη, αν επιβεβαιωθεί το συγκεκριμένο σενάριο, η πιθανότητα επιστροφής της Σπόρτινγκ για τον τεχνικό του ΠΑOΚ εκμηδενίζεται. Εύκολο από τους αριθμούς και την εξέλιξη να διαπιστώσει κανείς ποιοι είναι οι κερδισμένοι αυτής της ιστορίας και ποιος ο χαμένος...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τεράστιο ρίσκο Μαρτίνς - Απίστευτο ποιον βάζει βασικό μέσα στην Τούμπα - "Πανηγυρίζει" ο Φερέιρα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags