Facebook Pixel "Κεραμίδα" στην ΑΕΚ, γιατί "φεύγει" κορυφαίο όνομα - Απόφαση-φωτιά!
| 2020-03-03 12:37:00

"Κεραμίδα" στην ΑΕΚ - Γιατί "φεύγει" κορυφαίο όνομα - Το πήρε απόφαση - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες...

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Κεραμίδα" στην ΑΕΚ - Γιατί "φεύγει" κορυφαίο όνομα - Το πήρε απόφαση - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες...

Άσχημα τα μαντάτα, μεγάλη αγωνία. Επιβεβαίωση sportdog. Τι έγινε;

Κυρίαρχο θέμα στην ειδησεογραφία της ΑΕΚ τις δύο τελευταίες μέρες, η απόφαση του Νέλσον Ολιβέιρα να πάει στην Πορτογαλία και να απευθυνθεί σε συμπατριώτη του γιατρό, ειδικευμένο σε παθήσεις σαν τη δική του.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο φετινός πρώτος σκόρερ της AΕΚ είναι επίμονο, όπως κάθε τι που συνδέεται με τους κοιλιακούς-προσαγωγούς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως δύο φορές σε διάστημα 1,5 μήνα ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις, σε διαφορετικά σημεία, στην ίδια περιοχή. Και έτσι αποφάσισε να μεταβεί στην πατρίδα του.

Μια ακόμη δικαίωση του ρεπορτάζ του sportdog, που ακριβώς πριν έναν μήνα, στις 4 Φεβρουαρίου σημείωνε απολύτως προφητικά: "Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει τελευταία στους κοιλιακούς-προσαγωγούς (πάντα ύπουλο και με δύσκολη θεραπεία) είναι και επίπονο και επίμονο για τον Πορτογάλο. Σημερινά ρεπορτάζ θέλουν το επιτελείο της Ενωσης να προτιμά τη λύση της συντηρητικής αποθεραπείας και προφύλαξης του Ολιβέιρα (κίνηση που δικαιολογείται και με την εικόνα που είχε ο Σέρχιο Αραούχο στο ντεμπούτο του στο Περιστέρι, αλλά και την κατάσταση στην οποία δείχνει πως βρίσκεται και φανερώνει άμεση διαθεσιμότητα) με αποχή από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ ως και τα play-off.

Παράλληλα όμως, μια από τις επιλογές που εξετάζει και ο ίδιος ο Ολιβέιρα (δείγμα της σοβαρότητας της κατάστασης αλλά και του τρόπου με τον οποίο θέλει ο ίδιος να κινηθεί ως προς την αποθεραπεία του) είναι να ταξιδέψει στην πατρίδα του προκειμένου να συμβουλευτεί και δικό του γιατρό τόσο για την ακριβή φύση του προβλήματος όσο και για τον ενδεδειγμένο τρόπο αποθεραπείας, που σε αυτές τις περιπτώσεις, με ανάλογο πρόβλημα δηλαδή, περιλαμβάνει πέραν της συντηρητικής αποκατάστασης και πιο... επιθετική, με επέμβαση δηλαδή η οποία λύνει το πρόβλημα, αυξάνοντας όμως κατά πολύ το διάστημα της απουσίας του ποδοσφαιριστή".

Απολύτως επίκαιρο το έγκαιρο και έγκυρο ρεπορτάζ του "σκύλου", είναι πλέον η στιγμή και για τη συνέχειά του. Το δεδομένο είναι πως ο Ολιβέιρα θα υποβληθεί σε επέμβαση. Το πότε μένει να διαπιστωθεί. Αν δηλαδή κριθεί πως είναι προς το συμφέρον του να γίνει τώρα, άμεσα ή να μπορέσει με συντηρητική αγωγή να βγάλει τη σεζόν. Οι επόμενες 4-5 μέρες θα το κρίνουν. Το σίγουρο είναι πως συντηρητικά δεν λύνεται το πρόβλημα, οπότε αργά ή γρήγορα ο Πορτογάλος θα χρειαστεί να υποβληθεί στην απαραίτητη επέμβαση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έκλεισε από τώρα: Η πρώτη "βόμβα" Τίγρη για την "Αγιά Σοφιά" - Με αυτόν μπαίνει στη γηπεδάρα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags