Facebook Pixel Δημήτρης Καλαϊτζίδης: Συνεχίστηκαν (για όγδοη μέρα) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι καταθέσεις
| 2020-03-05 13:03:00

"Βόμβα" Καλαϊτζίδη για το Ολυμπιακός-Βέροια: "Ο Λαναρής μού είπε ότι πρέπει να χάσουμε 3-0"!

Sportdog Team
"Βόμβα" Καλαϊτζίδη για το Ολυμπιακός-Βέροια: "Ο Λαναρής μού είπε ότι πρέπει να χάσουμε 3-0"!

Όσα είπε, σήμερα, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Δημήτρης Καλαϊτζίδης: Συνεχίστηκαν (για όγδοη μέρα) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι καταθέσεις.



Οι Καλαϊτζίδης, Νίκος Γεωργέας και Παντελής Καφές αναφέρθηκαν στην υπόθεση του αγώνα της Βέροιας με τον Ολυμπιακό, τον Γενάρη του 2013.

Ο πρώην προπονητής της Βέροιας αναφέρθηκε στον τότε γενικό αρχηγό της ομάδας, Γιώργο Λαναρή, ο οποίος τού μετέφερε εντολή του προέδρου για ήττα με 3-0!
Όσα είπε, μεταξύ άλλων, ο Καλαϊτζίδης

«Ήμουν προπονητής της Βέροιας από το 2004 μέχρι το 2013. Ο επίμαχος αγώνας ξεκίνησε, πήγαμε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο και 2-3 λεπτά πριν βγούμε ήρθε και με συνάντησε ο Λαναρής, γενικός αρχηγός -ουσιαστικά ήταν συνοδός της αποστολής. Με σταμάτησε και μου είπε “είπε ο πρόεδρος να χάσουμε 3-0”. Του λέω “ποιος θα το πει στα παιδιά”. Μου απαντάει “εγώ θα τους το πω”.

Έμεινα έξω από τα αποδυτήρια και ήρθε ο 4ος και μου είπε ότι θα κάνει αναφορά γιατί αργήσαμε να βγούμε για το δεύτερο ημίχρονο. Είδα τον Αρβανιτίδη, πηγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο και του λέω “γιατί μου το κάνεις αυτό, δουλεύω 15 ώρες την ημέρα για την ομάδα”. Μου απάντησε “Δημήτρη, μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά”.

Βγήκα στον αγωνιστικό χώρο, ήρθαν Καφές και Γεωργέας και μου είπε ο Γεωργέας “βγάλε με”. Το ίδιο μου είπε και ο Καφές. Τον Γεωργέα τον έβγαλα στο πεντάλεπτο, και τον Καφέ λίγο αργότερα. Το ημίχρονο ήταν 0-0 και δεχθήκαμε τρία γκολ, το δεύτερο στο 85' και το τρίτο στις καθυστερήσεις.

Ο Λαναρής ουσιαστικά ήταν ταχυδρόμος. Εγώ κατάλαβα ότι ήταν εντολή του προέδρου, δεν μπορεί να είχε πάρει αυτή την απόφαση μόνος του.
Ήταν η πρώτη φορά που έγινε παρέμβαση στο έργο μου. Όλη η δράση μου έγινε με το να τον αποτρέψω τον Λαναρή να μπει μέσα. Μόλις βγήκα έξω στον αγωνιστικό χώρο, διαπίστωσα ότι είχε προλάβει και είχε πει αυτά που ήθελε.

Πρόεδρος: Καταλάβατε ότι η εντολή του προέδρου υλοποιήθηκε;

Καλαϊτζίδης: Κάποιοι μέσα στο γήπεδο μπορεί να είπαν “ασ’ τον να λέει, θα παίξω όσο καλύτερα μπορώ”. Τα περισσότερα παιδιά τα ήξερα από το 2010, κάποια από το 2004. Στις δηλώσεις μου στη συνέντευξη Τύπου απ' όσο θυμάμαι άφησα ένα υπονοούμενο. Τις επόμενες αγωνιστικές έγιναν κάποια περιστατικά. Μου είπε ο Καφές ότι ήθελε να φύγει, του είπα ότι θα φύγω κι εγώ. Ήρθαν κάποιοι παίκτες και μου είπαν να μην φύγουμε γιατί θα διαλυθεί η ομάδα.

Πρώτη φορά που κατέθεσα για το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν όταν με κάλεσε ο ανακριτής Ανδρεάδης. Για το καλό της ομάδας δεν βγήκα νωρίτερα να πω κάτι.
Τον Μελισσανίδη τον ήξερα πέντε χρόνια, μέσω ενός ανθρώπου ποντιακής καταγωγής. Η σχέση μας προκύπτει από την κοινή καταγωγή μας. Με ρώτησε “κατά πόσο αυτό ήταν γεγονός”, είχε τις δικές του πληροφορίες και του είπα “ναι, ήταν γεγονός” (σ. σ. το περιστατικό στα αποδυτήρια).

Ο Καφές δεν γνώριζα ότι είχε θέμα τραυματισμού, ούτε ο φυσιοθεραπευτής μου είπε ότι υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να τον προστατέψουμε. Ήταν μπροστά μου και οι δύο παίκτες και ο Γεωργέας και ο Καφές και μου είπε ο Γεωργέας ότι δεν ήθελε να παίξει και μου είπε το ίδιο και ο Καφές. Δεν μου είπε ο Καφές ότι είχε πρόβλημα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags