Facebook Pixel Ο Δημάτος αναλύει: "Έτσι θα βγει στους ομίλους του Champions League ο δευτεραθλητής"
Ποδόσφαιρο
| 2020-03-07 13:46:00

Ο Δημάτος αναλύει: "Έτσι θα βγει στους ομίλους του Champions League ο δευτεραθλητής"

Sportdog Team
Ο Δημάτος αναλύει: "Έτσι θα βγει στους ομίλους του Champions League ο δευτεραθλητής"

Σημαντική ανάλυση.

Τα πολύ δύσκολα δεδομένα για συμμετοχή στη φάση των ομίλων του Champions League για την ομάδα που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση της Superleague και θα συμμετέχει στα προκριματικά της διοργάνωσης ανέλυσε ο Ανδρέας Δημάτος στο προφίλ του στο Facebook.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Η αυστριακή Σάλτσμπουργκ και η τσέχικη Βικτόρια Πλζεν, την οποία πέρυσι το καλοκαίρι απέκλεισε ο Ολυμπιακός, αποτελούν τις ομάδες - σημεία αναφοράς για το ελληνικό ποδόσφαιρο ως προς τη μάχη της δεύτερης θέσης στα πλέι οφ της ελληνικής Super League.

Οι δύο αυτές ομάδες, κατά 90%, θα είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι όποιας ελληνικής ομάδας τερματίσει στη δεύτερη θέση και πάρει το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο για τα προκριματικά του UEFA Champions League στο δρόμο των μη πρωταθλητών με τον Ολυμπιακό βεβαίως να είναι το φαβορί για το πρώτο εισιτήριο από τον προκριματικό των πρωταθλητών.

Δεδομένο είναι ότι η δεύτερη ομάδα των ελληνικών πλέι οφ θα ξεκινήσει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και ότι θα χρειαστεί τρεις προκριματικούς μέχρι τη φάση των ομίλων.

Δεδομένο είναι επίσης ότι το πρώτο της παιχνίδι θα είναι στις 21 ή 22 Ιουλίου. Και επίσης δεδομένο είναι ότι τον αντίπαλό της θα τον μάθει σχετικά νωρίς, στην κλήρωση που θα γίνει στις 16 ή 17 Ιουνίου γιατί περιλαμβάνει και την κλήρωση του πρώτου προκριματικού, έστω και αν στους μη πρωταθλητές υπάρχουν μόνο τρεις προκριματικοί.

Από εκεί και πέρα οι δεύτεροι Αυστρίας, Τσεχίας, Ελλάδας και Κροατίας θα βρίσκονται σίγουρα σε αυτή την κλήρωση. Στην Αυστρία η ΛΑΣΚ έχει προβάδισμα έξι πόντων στην πρώτη θεση και η δεύτερη Σάλτσμπουργκ την ίδια απόσταση από την τρίτη Ραπίντ. Στην Τσεχία τα πράγματα είναι πιο απλά με τη Σλάβια Πράγας να έχει μεγάλο προβάδισμα στην κορυφή και τη Βικτόρια Πλζεν να μην κινδυνεύει για τη δεύτερη θέση.

Σάλτσμπουργκ και Πλζεν θα είναι οι δύο ισχυρές και οι δεύτερες Ελλάδας και Κροατίας (Χάιντουκ ή Ριέκα) δεδομένα ανίσχυρες.

Στους πιθανούς αντιπάλους της ελληνικής ομάδας θα προστεθεί μία ακόμα ομάδα αν ο εφετινός κάτοχος του Europa League δεν έχει εξασφαλισμένη θέση στο Champions League από το πρωτάθλημα της χώρας του. Κάτι που δεν είναι απίθανο να συμβεί αφού από τα φαβορί της διοργάνωσης η Ιντερ και η Σεβίλλη πληρούν αυτή την προϋπόθεση. Αν ο κάτοχος του εφετινού Europa δεν έχει εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του Champions League, τότε στον δεύτερο προκριματικό για τη δεύτερη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος θα προστεθούν και οι δεύτερες Ολλανδίας και Τουρκίας.

Σε αυτη την περίπτωση το πράγμα μπλέκει με τον ΠΑΟΚ, αν παραμείνει δεύτερος, να έχει πιθανότητες να είναι και στην τριάδα των ισχυρών (εκτός αν στην Τουρκία το δεύτερο εισιτήριο πάρει η Γαλατασαράι και τότε θα είναι ισχυρή μαζί με Πλζεν και Σάλτσμπουργκ) με πιθανούς αντιπάλους τη δεύτερη Ολλανδίας (αν είναι η Αλκμααρ), τη δεύτερη Τουρκίας (μία εκ των Τράμπζονσπορ, Μπασάκ ή Σίβασπορ) και τη δεύτερη Κροατίας.

Η ΑΕΚ ή όποια άλλη ομάδα μας θα είναι δεδομένα ανίσχυρη από τον δεύτερο προκριματικό και στη δυάδα των Σάλτσμπουργκ και Πλζεν θα προστεθεί είτε η Αλκμααρ είτε η Γαλατασαράι, αν εκείνη τερματίσει δεύτερη στην Τουρκία και με δεδομένο ότι για το τουρκικό πρωτάθλημα δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να γίνει η παραμικρή πρόβλεψη για την τελική του εξέλιξη.

Να σημειώσουμε ότι ο δεύτερος προκριματικός του Champions League έχει κομβική σημασία, γιατί οι ομάδες που θα προκριθούν από εκεί, ακόμα και αν δεν φτάσουν στους ομίλους της διοργάνωσης, θα έχουν εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του Europa.

Αν αποκλειστούν συνεχίζουν στον τρίτο προκριματικό του Europa League και θα έχουν μπροστά τους δύο προκριματικούς για τους ομίλους της διοργάνωσης. Συνεχίζουν δηλαδή εκεί (γ' προκριματικός Europa League με πρώτο ματς στις 6 Αυγούστου) που θα συμμετάσχει απευθείας είτε ο Κυπελλούχος Ελλάδας, είτε ο τρίτος των ελληνικών πλέι οφ, αν ο Κυπελλούχος Ελλάδας έχει εξασφαλίσει θέση στα προκριματικά του Champions League.

Aυτά ως μία πρόγευση ενόψει της έναρξης των ελληνικών πλέι οφ...»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags