Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Τρελές" απαιτήσεις Δώνη -Έτσι μένει - Ποιους θέλει, ποιους "διώχνει" - Τι θα κάνει ο Αλαφούζος;
| 2020-03-08 23:02:00

"Τρελές" απαιτήσεις Δώνη - Έτσι μένει - Ποιους θέλει, ποιους "διώχνει" - Τι θα κάνει ο Αλαφούζος;

του Νίκου Στεργίου
"Τρελές" απαιτήσεις Δώνη - Έτσι μένει - Ποιους θέλει, ποιους "διώχνει" - Τι θα κάνει ο Αλαφούζος;

"Γράφει" τη συμφωνία. Μεταγραφή 4.000.000. Γίνεται... Νταμπίζας!

Ραντεβού, ούτε καν ενόχληση για να οριστεί τέτοιο, μεταξύ Αλαφούζου και Δώνη δεν έχει γίνει. Και όπως όλα δείχνουν, δεν προβλέπεται άμεσα τουλάχιστον στον ορίζοντα. Κανείς όμως, έχοντας περάσει την ένταση προ δύο εβδομάδων, δεν αναδεικνύει το συγκεκριμένο γεγονός, αφού πλέον στο μυαλό όλων είναι να μην οξυνθούν – και πάλι – οι τόνοι και να αποφευχθούν οι εντάσεις εν όψει της έναρξης των play-off.

Πρακτικά λοιπόν, τίποτα δεν έχει αλλάξει από την στιγμή του ξεσπάσματος του Δώνη. Στο διαδικαστικό, προφανώς ο Ρόκα φρόντισε στο τετ-α-τετ που είχε με τον Ελληνα προπονητή να ξεκαθαρίσει τη θέση του, (φαίνεται πως) παίζει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ τεχνικού και διοίκησης, ωστόσο το θέμα είναι σαφές πως δεν τον αφορά.

Και προφανώς δεν έχει να κάνει και με τις προϋποθέσεις που εμφανίζεται πως θέτει (πως θέλει να θέσει ακριβέστερα) ο Δώνης για να παραμείνει στον πάγκο. Ο Δώνης μπορεί να θέλει αύξηση μπάτζετ, αλλά αυτό το γνωρίζει και ο ίδιος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, πως δεν προβλέπεται. Δεν είναι στο πλάνο του Αλαφούζου τη δεδομένη στιγμή και αν είναι, σίγουρα δεν συνίσταται σε αύξηση που ξεπερνάει το 50% του τρέχοντος μπάτζετ, φτάνοντας στα 3 εκατ. ευρώ. Αν ζητήσει κάτι τέτοιο ο Δώνης, τότε προφανώς είναι σαν να αναιρεί τη συμφωνία που έχει υπογράψει και να αγνοεί τα όσα έχει συμφωνήσει.

Φυσικά, σε αυτό το πλαίσιο δεν μπορεί να ζητήσει ούτε και την παραμονή των δανεικών. Θέλει σίγουρα να μείνει ο Ζαχίντ, αλλά γνωρίζει και ο ίδιος πως το buy-out του Νορβηγού (1,6 εκατ. ευρώ) ξεφεύγει από τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου. Οσο για τους Ανουάρ και Νατζ που εμφανίζεται πως θέλει να μείνουν, είναι μάλλον αστείο κάτι τέτοιο, αφού για τον μεν Μαροκινό η ρήτρα είναι 4 εκατ. ευρώ για τον δε Ούγγρο, από τον Δώνη διέρρεε τις προηγούμενες εβδομάδες πως δεν τον έχει πείσει στο 100%. Και φυσικά, απολύτως φυσιολογικό είναι να θέλει ο ίδιος να έχει συμμετοχή, ρόλο και λόγο στους αντικαταστάτες, αλλά είναι σαφές από την μέχρι στιγμής στάση του Αλαφούζου πως αυτό είναι δουλειά και ευθύνη του τεχνικού διευθυντή.

Επιπρόσθετα, ως προς το γενικό πλάνο και την αξιοποίηση των πιτσιρικάδων (βλ. παράδειγμα Βαγιαννίδη). Υπενθυμίζουμε πως στην φθινοπωρινή κρίση, που έφερε τον Δώνη προ της εξόδου – αλλά τελικά προτιμήθηκε να «φαγωθεί» ο Νταμπίζας – ένα από αυτά που του χρεώθηκαν (μαζί με τον «Ντάμπι» φυσικά) ήταν πως ξεχάστηκε, αφέθηκε σε δεύτερη μοίρα το πλάνο με την αξιοποίηση νεαρών Ελλήνων. Και ζητήθηκε έκτοτε να εφαρμοστεί εκ νέου. Δεν μπορεί λοιπόν να υπάρχουν ισχυρισμοί πως ο Δώνης ζητάει να μην εγκαταλειφθεί αυτό το πλάνο, όταν ο ίδιος δεν φάνηκε να το στηρίζει, ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος φαίνεται να ζητάει αύξηση μπάτζετ προκειμένου να έρθουν περισσότεροι παίκτες πρώτης γραμμής στην ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκαλύφθηκε! Γι' αυτό κατέρρευσε ο Εξάστερος - Τι έγινε με Πιτίνο και Καλάθη - Μόνο έτσι γυρίζει!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags