Facebook Pixel Sportdog.gr | Έγραψαν ιστορία – Πρόκριση με 4 γκολ Ίλιτσιτς η Αταλάντα, "πάτησε" την Τότεναμ η Λειψία! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2020-03-10 23:54:00

Έγραψαν ιστορία – Πρόκριση με 4 γκολ Ίλιτσιτς η Αταλάντα, "πάτησε" την Τότεναμ η Λειψία! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Έγραψαν ιστορία – Πρόκριση με 4 γκολ Ίλιτσιτς η Αταλάντα, "πάτησε" την Τότεναμ η Λειψία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Για πρώτη φορά στα προημιτελικά οι δύο πρωτάρες!

Η Αταλάντα και η Λειψία έγραψαν ιστορία, καθώς προκρίθηκαν αμφότερες στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά!

Η Αταλάντα νίκησε 4-3 τη Βαλένθια οδηγούμενη από τον εκπληκτικό Γιόζιπ Ίλιτσιτς, που πέτυχε 4 γκολ, ενώ η Λειψία «ζευγάρωσε» τις νίκες της επί της Τότεναμ, κόντρα στην οποία κυριάρχησε και επικράτησε άνετα με 3-0.

Βαλένθια – Αταλάντα 3-4

Στο άδειο λόγω κορωνοϊού Μεστάγια, η Αταλάντα πήρε ιστορική πρόκριση για πρώτη φορά στους «8» του Champions League, με νίκη 4-3 επί της Βαλένθια σε ματς με συναρπαστική εξέλιξη.

Ο Ίλιτσιτς άνοιξε το σκορ μόλις 3΄ με πέναλτι, η Βαλένθια ισοφάρισε με τον Γκαμεϊρό στο 21’, όμως στο 42’ ο Ίλιτσιτς έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Αταλάντα με νέο πέναλτι.

Η Βαλένθια αναπτέρωσε τις ελπίδες για ανατροπή, τον Γκαμεϊρό να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 51’ και τον Τόρες να κάνει το 3-2 στο 67’. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς, Ίλιτσιτς, «υπέγραψε» την ιστορική νίκη-πρόκριση της Αταλάντα. Με αριστερό σουτ ισοφάρισε σε 3-3 στο 71’ και στο 82’ πέτυχε το τέταρτο γκολ του στο ματς με κεφαλιά για το τελικό 4-3!

Λειψία – Τότεναμ 3-0

Σε αντίθεση με το ματς της Βαλένθια, αυτό της Λειψίας διεξήχθη κανονικά με κόσμο, ο οποίος γιόρτασε μια μεγάλη νίκη-πρόκριση με 3-0 και εμφατική εμφάνιση.

Οι Γερμανοί κυριάρχησαν σε ολόκληρο το παιχνίδι κόντρα στην απογοητευτική ομάδα του Μουρίνιο και «κλείδωσαν» από νωρίς την πρόκριση.

Ο Σάμπιτζερ έδωσε στη Λειψία προβάδισμα δύο τερμάτων με δυνατό σουτ στο 10’ και ωραία κεφαλιά στο 21’, ενώ στο 87’ ο Φόρσμπεργκ ολοκλήρωσε το «πάρτι» της γερμανικής ομάδας, κάνοντας το τελικό 3-0 με κοντινό πλασέ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags