Facebook Pixel Sportdog.gr | Φεύγει από τον Παναθηναϊκό αυτός που είπε τη μυθική ατάκα «η μπάλα είναι πόρνη» (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-03-12 08:27:00

Φεύγει από τον Παναθηναϊκό αυτός που είπε τη μυθική ατάκα «η μπάλα είναι πόρνη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Φεύγει από τον Παναθηναϊκό αυτός που είπε τη μυθική ατάκα «η μπάλα είναι πόρνη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αξέχαστος έχει μείνει.

Διαβάστε τι έγινε σαν σήμερα στις 12 Μαρτίου στο σχετικό αφιέρωμα της επίσημης ιστοσελίδας της Super League:

1972

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, έχοντας μια ήττα στα 19 τελευταία παιχνίδια του.

Ο στόχος του στον Ταύρο, απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει νίκη σε εννέα αγώνες είναι το τρίποντο.

Ωστόσο ο Φωστήρας επιβεβαιώνει τον τίτλο του «φονέα των γιγάντων» και θριαμβεύει με 3-1 (4’ σουτ Πανόπουλος, 34’ φάουλ Καπίρης, 70’ σουτ Χριστοδούλου – 32’ σουτ Παπαδημητρίου).

1994

Ο Παναθηναϊκός είναι πέντε βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ, έχοντας χάσει βαθμούς σε Ξάνθη και Ηράκλειο, αλλά ελπίζει ακόμα. Στο «Γεώργιος Καμάρας» δεν έχει περιθώρια απωλειών, αλλά η τύχη δεν είναι μαζί του.

Ο Απόλλων αν και τελειώνει το παιχνίδι με εννέα παίκτες, λόγω αποβολών του Τζούρτζεβιτς στο 68’ και του Μήνου στο 84’, κρατάει τους «πράσινους» στο 0-0, αποτέλεσμα που οδηγεί στην απομάκρυνση του Ίβιτσα Όσιμ από την ομάδα του Παναθηναϊκού. Ο Βόσνιος τεχνικός είχε κάνει ως προπονητής του Τριφυλλιού μία αμίμητη δήλωση που έχει γράψει ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. το 1993 είχε χαρακτηρίσει την μπάλα «πόρνη» μετά από έναν αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή που είχε κριθεί υπέρ των πρασίνων (2-3) με γκολ του Κώστα Μαυρίδη στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

2006

Ο Ολυμπιακός είναι 12 βαθμούς μπροστά στη βαθμολογία, μια διαφορά, που έχει δημιουργήσει από τον Οκτώβριο του 2005, όταν ξεκίνησε ένα εντυπωσιακό σερί νικών.

Έχει 15 ήδη και υποδέχεται τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι αξιόμαχη, αλλά ο κόσμος στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είναι εκδηλωτικός από την αρχή. Και ο Ολυμπιακός επικρατεί με 2-1 (17’ σουτ Ντάνι, 58’ πέναλτι Τζόρτζεβιτς – 79’ πέναλτι Κλέιτον).

Γίνεται η πρώτη ομάδα στην ιστορία, που κερδίζει 16 διαδοχικά παιχνίδια. Μια εβδομάδα μετά δεν τα καταφέρνει με την Ξάνθη, ενώ δέκα χρόνια αργότερα σπάει και αυτό το ρεκόρ.

2017

Η ΑΕΚ είναι έκτη πλέον στη βαθμολογία και στοχεύει την πεντάδα, με τον Μανόλο Χιμένεθ να την έχει παραλάβει δέκατη!

Υποδέχεται σε καθοριστικό για αυτήν παιχνίδι τον ΠΑΟΚ και καταφέρνει να αιφνιδιάσει από τα αποδυτήρια και να νικήσει εύκολα στο τέλος με 3-0 (1’ σουτ, 85’ σουτ Αραούχο, 90’ σουτ Αραβίδης. Στο 53΄2η κίτρινη Μαλεζάς του ΠΑΟΚ).

Με αυτή τη νίκη η ΑΕΚ περνάει πέμπτη, για να τερματίσει τέταρτη με τον ΠΑΟΚ δεύτερο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags