Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Και τα... παράδοξα απόνερα της συμφωνίας με τον Φραν Βέλεθ συνεχίζονται.
| 2020-03-13 15:15:00

Άνω-κάτω με Βέλεθ - "Φωτιά" στα αποδυτήρια - Διώχνουν τον αρχηγό - Βόμβα 500 χιλιάδων!

του Νίκου Στεργίου
Άνω-κάτω με Βέλεθ - "Φωτιά" στα αποδυτήρια - Διώχνουν τον αρχηγό - Βόμβα 500 χιλιάδων!

"Χαμός" στον ΠΑΟ. Ποιον "έφαγε" ο Δώνης. Μοιράζουν λεφτά...

Παναθηναϊκός: Και τα... παράδοξα απόνερα της συμφωνίας του Παναθηναϊκού με τον Φραν Βέλεθ, συνεχίζονται. Κατά τη διάρκεια της περυσινής σεζόν, ο τότε βασικός – και αρχηγός – Δημήτρης Κολοβέτσιος είχε επεκτείνει το συμβόλαιο του ως το καλοκαίρι του 2022. Στο τέλος της χρονιάς, ο παρτενέρ του, Φάνης Μαυρομάτης, επίσης ανανέωσε.

Στο τέλος της φετινής, ο «Κόλο» βρίσκεται τελευταίος στην ιεραρχία των στόπερ του Παναθηναϊκού – πίσω ακόμη και από τον φευγάτο Νούνες – ενώ ο Μαυρομάτης είναι εδώ και λίγους μήνες δανεικός στη δανέζικη Σοντέρισκε, πληρώνοντας πρακτικά το ότι τέθηκε εκτός πλάνων Δώνη.

Ο Βέλεθ συμφώνησε λοιπόν και έρχεται. Πούγγουρας και Σένκεβελντ, οι φετινοί βασικοί δηλαδή, είναι σε διαδικασία (ή θα μπουν γιατί το καλοκαίρι εισέρχονται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους) ανανέωσης. Ο δανεισμός του Μαυρομάτη ολοκληρώνεται τον Ιούνιο και φυσικά υπάρχει και ο Κολοβέτσιος.

Πέντε στόπερ δηλαδή που σε διάστημα δύο σεζόν, όλοι τους, θεωρήθηκαν (ή θεωρούνται) βασικοί στον Παναθηναϊκό και σε επίπεδο Super League (συγκεκριμένα για τον Βέλεθ). Προφανές πως δεν χωράνε – και δεν χρειάζονται – όλοι, προφανέστερο πως επιβάλλεται η αποσυμφόρηση και για οικονομικούς λόγους.

Ένα εκατομμύριο ευρώ για την επόμενη τριετία θα κοστίσει ο Βέλεθ, αν επεκτείνει ο Πούγγουρας θα το κάνει με αύξηση +100% στις πάγιες απολαβές του, το ίδιο θα συμβεί και με τον Σένκεβελντ, οι απαιτήσεις του οποίου θα αφορούν (μίνιμουμ) διπλασιασμό των τρεχουσών απολαβών του (220.000 ευρώ).

Συνεπώς, πέραν της παραδοξότητας που προκύπτει αναφορικά με την ιέραρχηση και τις αμοιβές, λογικό είναι για να «διορθωθεί» αυτή, να εμφανίζεται ως «φευγάτος» ο τελευταίος της λίστας, ο Κολοβέτσιος, ο οποίος όμως τη δεδομένη στιγμή είναι ο πλέον ακριβοπληρωμένος των «πράσινων» αποδυτηρίων στους στόπερ!

Το πόσο εύκολο λοιπόν θα είναι – δεδομένης και της… προϊστορίας που υπάρχει στον Παναθηναϊκό με την κοινή συναινέσει λύση συμβολαίων – να πειστεί ο Κολοβέτσιος να αφήσει εγγυημένες 500.000 ευρώ για την επόμενη διετία είναι κάτι που σηκώνει συζήτηση. Ειδικά αν θυμηθεί κανείς την ενόχληση του ίδιου του ποδοσφαιριστή (βάσει ρεπορτάζ…) από το γεγονός ότι τέθηκε ξαφνικά εκτός – βασικού – rotation και του αφαιρέθηκε, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας, το περιβραχιόνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αδιανόητα σκηνικά σε κορυφαία ελληνική ομάδα - Απεργία οι παίκτες, έξαλλος ο πρόεδρος!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags