Facebook Pixel Συνέντευξη Σάββα Παπαδόπουλου στο Sportdog για τον Γιάννη Μιχαηλίδη!
| 2020-03-14 19:05:00

Αποκαλύψεις για τον... μάγο: "Μάζευε τις μπάλες - Ό,τι τους είπα για Πέλκα - Πάσες 60 μέτρων!"

του Γιώργου Κτενά
Αποκαλύψεις για τον... μάγο: "Μάζευε τις μπάλες - Ό,τι τους είπα για Πέλκα - Πάσες 60 μέτρων!"

"Ποιος Βαρέλα και ποιος Κρέσπο; - Δε θα βούλιαζε με Ολυμπιακό".

Πρόσωπο των ημερών είναι ο Γιάννης Μιχαηλίδης, του ΠΑΟΚ, καθώς ο νεαρός άσος αναμενόταν να πάρει φανέλα βασικού στο παιχνίδι τού Δικέφαλου με τον Ολυμπιακό.

Το sportdog επικοινώνησε με τον πλέον κατάλληλο να μας μιλήσει για τον 19χρονο αμυντικό, τον Σάββα Παπαδόπουλο που είναι πρόεδρος της Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών - Από όπου άρχισε την καριέρα του ο Μιχαηλίδης.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα μας είπε...

"Έτσι άρχισε να παίζει μπάλα ο Μιχαηλίδης - Τον έδωσα με το στανιό στον ΠΑΟΚ"


"Ξεκίνησε σε ηλικία 4-5 ετών. Ερχόταν πρώτα ως παρατηρητής, γιατί στα δικά μας τμήματα έπαιζε ο μεγαλύτερος αδερφός του. Μάζευε μπάλες, έκανε θελήματα σε παίκτες και προπονητές. Με την πάροδο του χρόνου άρχισε να είναι πιο ενεργός, να έχει συμμετοχή. Όταν τελικά άνοιξε τμήμα για την ηλικία του, μέσα στην τρελή του χαρά ή ένα δίωρο νωρίτερα ή έμενε ένα δίωρο μετά στο γήπεδο. Άρα για 4-5 ώρες ήταν στα γήπεδα, μέχρι που άρχισε να δείχνει τα πρώτα σημάδια ότι έχει μια κάποια δεξιότητα. Κι άρχισαν να τον προσέχουν και οι προπονητές του. Από την αρχή είχε αρχηγικές τάσεις και το αποδεχόταν η πλειοψηφία των συμπαικτών του γιατί ξεχώριζε. Οπότε έγινε, χωρίς να οριστεί η διαδικασία, ο αρχηγός τού τμήματος και όλη της τάξης του. Αυτά μέχρι που έφτασε στα παιδικά, όπου τον είχαν ανακαλύψει από την ΕΠΣ Πέλλας, κλήθηκε εκεί έδειχνε ποιότητα κ.λπ.", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο και συμπλήρωσε:

"Είχαμε πρόβλημα με τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο. Γιατί ναι μεν τον καλούσαν για δοκιμαστικά, αλλά κανείς δεν έβαζε την υπογραφή του γιατί τον θεωρούσαν βαρύ σκαρί. Σε εμάς έπαιζε 10άρι, μετά τον γυρίσαμε λίγο πίσω, γιατί ως 10άρι δεν μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα στη μεγάλη πάσα που είχε. Ως αμυντικός χαφ άρχισε να ασχολείται και με την άμυνα. Ήταν στο παρά 5 να φύγει στον Ατρόμητο, δεν ευδοκίμησε, είχαμε πρόταση από τον ΠΑΟΚ. Όταν έφτασε στα 15,5, λίγο-πολύ με το στανιό τον έδωσα στον ΠΑΟΚ. Συζητώντας με τον Πουρλιοτόπουλο και τους υπόλοιπους, τους είχα πει ο,τι και όταν τους είχα δώσει τον Πέλκα: "Πάρτε τον για έναν χρόνο, κι αν δεν σας κάνει να τον επιστρέψετε πίσω". Το ίδιο είχε γίνει και με τον Γιάννη. Στον ΠΑΟΚ η εξέλιξή του ήταν ραγδαία, έκανε μισό χρόνο στην Κ17 και πέρασε απευθείας στηνΚ19 και σε όλες τις εθνικές ομάδες". 



"Τον έλεγαν Μάγο της μπάλας - Θα ξεπεράσει Κρέσπο και Βαρέλα σε 3 χρόνια"

Ποια είναι τα στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίζει στο γήπεδο;

"Τα πόδια του, οι πάσες ακριβείας. Είναι διαβήτης. Δεν είναι μόνο η πάσα των 8-10-15 μέτρων, είναι η πάσα των 40-60 μέτρων που έχει! Κι αυτό οφείλεται στην πολύ καλή τεχνική του. Ήταν μάγος της μπάλα, έτσι τον έλεγαν οι συνομήλικοί του. Όταν στον ΠΑΟΚ αποφάσισαν να τον χρησιμοποιούσαν πίσω, πήραν ένα παιδί που ήξερε μπάλα και μπορούσε να δώσεις λύσεις και στο παιχνίδι με τους στόπερ".

Μπορεί να τα καταφέρει στον ΠΑΟΚ;

"Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να φτάσει ποιοτικά στο ύψος των σημερινών στόπερ, δηλαδή των Βαρέλα και Κρέσπο. Και μέσα σε μία τριετία θα τους έχει ξεπεράσει στην ποιότητα. Δεν έχουν τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά του Γιάννη. Γιατί έχει καλλιεργηθεί η ποδοσφαιρική του σκέψη, ως επιτελικός μέσος που ήταν, ενώ εκείνοι παίζουν μια ζωή ως στόπερ".

"Στο ύψος του με Ολυμπιακό - Αυτό είπα στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ"

Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θεωρείτε ότι μπορούσε να σταθεί με τη φανέλα βασικού;

"Η άποψή μου είναι ότι, αν έπαιζε, δεν θα βούλιαζε. Θα στεκόταν στο ύψος του πρώτον διότι πιστεύει ότι το μπορεί να τα καταφέρει, έχει αυτοπεποίθηση. Και δεύτερον γιατί δεν του λείπει τίποτα σε σύγκριση με όλους τους στόπερ που έπαιξαν εναντίον του Ολυμπιακού. Δεν του λείπει τίποτα πέραν της εμπειρίας. Κάποτε θα πρέπει να πέσει και να κολυμπήσει στα βαθιά όμως. Πιστεύω ότι μπορεί, λάθη κάνουν όλοι, και οι ώριμοι και φτασμένοι. Αλλά πιστεύω ότι αν πάρει ευκαιρίες στον ΠΑΟΚ, θα αφήσει την σφραγίδα του".

Έχετε διατηρήσει κάποια επαφή μαζί του;

"Σχεδόν σε καθημερινή βάση. Έρχεται και στην ακαδημία, διατηρεί τις σχέσεις με τους φίλους του. Θα μπορούσε να είχε πάρει περισσότερες ευκαιρίες στον ΠΑΟΚ, αυτό είναι κάτι που συζήτησα και εγώ με τους ανθρώπους του Δικέφαλου: Ο ΠΑΟΚ μαζί με τον Ολυμπιακό έχουν τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα. Αλλά τα τελευταία 10 χρόνια ο μόνος παίκτης που βρέθηκε στην πρώτη ομάδα και έμεινε, ήταν ο Πέλκας. Που τον έδωσα εγώ στον ΠΑΟΚ. Τους είπα, λοιπόν, ότι με τον αγοράζουν νεαρούς παίκτες από αλλού, στην ουσία φρενάρουν το όνειρο όλων των ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στην ακαδημία. Ο Γιάννης πήγε στην προετοιμασία, είναι ικανοποιημένος σε ο,τι έχει να κάνει με τις εκδηλώσεις του ΠΑΟΚ που συμμετέχει, αλλά θα μπορούσε να είχε παίξει περισσότερο. Πάντως συνεχίζει να είναι χαμηλών τόνων, έχει καλή διαπαιδαγώγηση, έχει ταχθεί να παίξει μπάλα και θα τα καταφέρει". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτός είναι το νέο "αφεντικό" του ΠΑΟΚ - "Δεξί χέρι" του Σαββίδη, ιδού οι πρώτες του... αποστολές!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags