Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Βόμβα Πούγγουρα - Στο εξωτερικό με ποσό-ΣΟΚ - Τι ζήτησε ο Τζόλε - "Έγκλημα" Ρόκα!
| 2020-03-16 18:38:00

Βόμβα Πούγγουρα στον ΠΑΟ - Στο εξωτερικό με ποσό-ΣΟΚ - Τι ζήτησε ο Τζόλε - "Έγκλημα" Ρόκα!

του Νίκου Στεργίου
Βόμβα Πούγγουρα στον ΠΑΟ - Στο εξωτερικό με ποσό-ΣΟΚ - Τι ζήτησε ο Τζόλε - "Έγκλημα" Ρόκα!

Τρελή γκαντεμιά και χοντρό παρασκήνιο. Ποιο 1,5 εκατομμύριο;

Η περίπτωση της επέκτασης του συμβολαίου του Αχιλλέα Πούγγουρα είναι μετά τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας του Παναθηναϊκού με τον Φραν Βέλεθ σταθερά στο προσκήνιο της επικαιρότητας του «τριφυλλιού». Και απολύτως λογικό, αφού το συμβόλαιο του κατά πολλούς πιο βελτιωμένου ποδοσφαιριστή των «πράσινων» στην τρέχουσα σεζόν ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021.

Στην πρώτη επαφή που έγινε μεταξύ ομάδας και ποδοσφαιριστή, πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, διαπιστώθηκε σημαντική διαφορά. Ο Παναθηναϊκός πρότεινε το ποσό που φέτος εισέπραξε ο Πούγγουρας μαζί με τα προβλεπόμενα μπόνους συμμετοχών, 110.000 ευρώ δηλαδή, να «παγιωθεί» ως φιξαρισμένες ετήσιες απολαβές (σ.σ. οι μέχρι στιγμής αντίστοιχες ήταν 60.000, κάτι που καθιστούσε τον Ελληνα στόπερ ως τον χαμηλότερα αμοιβόμενο βασικό ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού).

Οι απαιτήσεις του Πούγγουρα; Πρακτικά τα διπλά, αφού σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες – και κόντρα στα όσα διέρρευσαν – αυτό που αξίωσε ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή (Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς) ήταν +200.000 ευρώ. Οι διαπραγματεύσεις δεν συνεχίστηκαν μετά το πρώτο, αρχικό ραντεβού και έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο με την κατάσταση που βρίσκεται ο πλανήτης λόγω της πανδημίας.

Κακό και για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος ήταν στις κλήσεις Τζον φαν’τ Σχιπ για τα φιλικά παιχνίδια της Εθνικής στις ΗΠΑ, τα οποία όμως ακυρώθηκαν και έτσι έχασε την ευκαιρία να χριστεί διεθνής, επικυρώνοντας την πρόοδο του, αλλά και προσθέτοντας έναν «τίτλο» στο βιογραφικό του, που τελευταία λανσάρεται πολύ στο εξωτερικό.

Και αυτό είναι κάτι που περιμένει η πλευρά του ποδοσφαιριστή.  Προτάσεις δηλαδή από ομάδες του εξωτερικού (υπάρχουν τουλάχιστον δύο, από διαφορετικές χώρες που παρακολουθούν στενά την εξέλιξη του Πούγγουρα) προκειμένου είτε να βελτιωθεί η διαπραγματευτική ικανότητα του στις συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό είτε να κάνει το βήμα στο εξωτερικό. Και όχι, το 1,5 εκατ. ευρώ που κυκλοφορεί ως μίνιμουμ αξίωση των «πράσινων» δεν ευσταθεί, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Με τα μισά περίπου χρήματα, ο Ρόκα και οι «πράσινοι», συζητάνε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλείδωσε: Επιστροφή-βόμβα στον ΠΑΟ μετά τη φυγή Πιτίνο - Όνομα που "φτιάχνει" τους οπαδούς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags