Facebook Pixel Κούγιας: "Να απαλλαχθεί ο ΠΑΟΚ από την κατηγορία της πολυϊδιοκτησίας - Πέφτει η Ξάνθη"
| 2020-03-17 11:58:00

Κούγιας: "Να απαλλαχθεί ο ΠΑΟΚ από την κατηγορία της πολυϊδιοκτησίας - Πέφτει η Ξάνθη"

Sportdog Team
Κούγιας: "Να απαλλαχθεί ο ΠΑΟΚ από την κατηγορία της πολυϊδιοκτησίας - Πέφτει η Ξάνθη"

Δήλωση που θα συζητηθεί από τον Αλέξη Κούγια.

Σε νέα του συνέντευξη ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ τόνισε ότι ο εάν εφαρμοστεί το καταστατικό της UEFA, ο ΠΑΟΚ πρέπει να απαλλαχθεί από την κατηγορία της πολυιδιοκτησίας στο θέμα της καταγγελίας του Ολυμπιακού, αλλά να πέσει η Ξάνθη.

Αναλυτικά όλα όσα είπε σε δηλώσεις του στον Focus FM 103,6:

Για το θέμα ΠΑΟΚ και Ξάνθης: «Εάν εφαρμοστεί το καταστατικό της UEFA, σύμφωνα με το άρθρο 5, ο ΠΑΟΚ πρέπει να απαλλαχθεί από την κατηγορία της πολυιδιοκτησίας στο θέμα της καταγγελίας του Ολυμπιακού, αλλά να πέσει η Ξάνθη, ακόμη και εάν αποδειχθεί η πολυιδιοκτησία ή η κυριαρχική επιρροή. Η πρώτη ομάδα στην βαθμολογία, δηλάδή ο ΠΑΟΚ, σε σχέση με την Ξάνθη, απαλάσσεται και πέφτει η δεύτερη ομάδα, το είπα στην εφέσεων, αλλά κανένας δεν το ανέδειξε».

Σε παρατήρηση ότι αυτό θα συμβεί εάν αποδειχθεί πολυιδιοκτησία, γιατί μπορεί και να μην αποδειχθεί από την εφέσεων της ΕΠΟ, είπε: «Αυτό δεν με απασχολεί πλέον, έχω κάνει πρόταση να μην πέσει καμία ομάδα και να αυξηθούν οι ομάδες στη Superleague, να γίνουν 16, ενώ να γίνει μια Β΄ εθνική με 16 ομάδες και μια Γ΄ εθνική επίσης με 16 ομάδες. Με αυτό τον τρόπο θα ανεβούν και όλοι οι πρωταθλητές από τη σημερινή Γ εθνική και δεν θα παίξουν μπαράζ για να βγουν οι 4 από αυτούς».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags