Facebook Pixel ΑΕΚ - Μάσιμο Καρέρα: Το ρεπορτάζ για το μέλλον του που θα διαβάσεις μόνο sportdog!
| 2020-03-18 12:00:00

Απίθανο σενάριο στην ΑΕΚ - "Κλέβουν" τον κλεισμένο - "Γελάει" ο Τίγρης - Διώχνει όνομα-μύθο;

του Γιώργου Θεοδωράκη
Απίθανο σενάριο στην ΑΕΚ - "Κλέβουν" τον κλεισμένο - "Γελάει" ο Τίγρης - Διώχνει όνομα-μύθο;

Έγινε κίνηση-ματ. Επικοινωνιακό παιχνίδι. Όλα στη φόρα...

ΑΕΚ - Μάσιμο Καρέρα: Γράφτηκε, τσεκαρίστηκε, δεν ισχύει. Στο πλαίσιο του επικοινωνιακού πουσαρίσματος, ανεξαρτήτως αν χρειάζεται ή όχι, είναι απολύτως συνηθισμένο (και στην Ελλάδα και αλλού).

Η ΑΕΚ λοιπόν κινήθηκε γρήγορα. Πριν καν το ξέσπασμα της πανδημίας (που στο τέλος τέλος δεν προβλέπονταν), πριν καν – πρακτικά αυτό ήταν το σημαντικό – την έναρξη των play-off, διευθέτησε την εκκρεμότητα που υπήρχε αναφορικά με την παραμονή του Μάσιμο Καρέρα και την ερχόμενη σεζόν.

Σε διαδοχικές συναντήσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον Ιταλό τεχνικό και εν συνεχεία του Ιλια Ιβιτς με τον Καρέρα και τον εκπρόσωπό του, ξεκαθαρίστηκε πως δεν θα γίνει χρήση του buy-out (τυπικό και σε κάθε περίπτωση όχι ικανό να «δέσει» τον Καρέρα, οπότε επιβεβλημένη η συζήτηση που έγινε) και πως ισχύει κανονικά για του χρόνου η συμφωνία που είχε επιτευχθεί στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου. Πιθανότατα βέβαια, να χρειαστεί μια νέα υπογραφή σε διαφορετικό συμβόλαιο, αλλά αυτό είναι το μόνο που μένει να γίνει εφεξής,  μιας και οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν.

Μετά τους/μας πρόλαβε ο κορωνοϊός. Και φυσικά, αυτό με το οποίο ξεκίνησε το εν λόγω ρεπορτάζ, η φημολογία δηλαδή που ήθελε τον Μάσιμο Καρέρα να δέχεται προτάσεις από τη Μάλαγα και από τη Γαλατασαράι. Αφενός για τον ισπανικό σύλλογο δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα, αφετέρου και κυρίως για τα «λιοντάρια» κάτι τέτοιο, ακόμη και σε επίπεδο σεναριολογίας, είναι παντελώς αστήριχτο. Στον πάγκο της Γαλατά βρίσκεται ο Φατίχ Τερίμ, «δεμένος» με συμβόλαιο ως το 2021 και τότε υπάρχει option για περαιτέρω επέκταση για 3 ακόμη, option αποκλειστικά στο χέρι του «αυτοκράτορα» για να την ενεργοποιήσει ή όχι.  

Πέραν αυτού όμως, που αναδεικνύει προφανώς δεδομένα και στάτους, ο Τερίμ είναι πραγματικά ακλόνητος στη Γαλατασαράι. Είναι πέρα και πάνω από πρόσωπα και καταστάσεις, δεν «αγγίζεται» ούτε από κρίσεις (ενδεικτικό ότι δεν έγινε ούτε όταν στη φετινή σεζόν η «τσιμ-μπομ» έμεινε στο -10 από την κορυφή στο τέλος το Α’ γύρου) ούτε από… τίποτα και δεν έχει τεθεί θέμα αποχώρησης του (πόσο μάλλον απόλυσης του).

Ατυχής συνεπώς η προώθηση του σεναρίου που ήθελε τη Γαλατά να προσεγγίζει τον Καρέρα. Δεν υφίσταται, δεν έγινε, κακώς διέρρευσε κάτι τέτοιο, έστω για επικοινωνιακούς λόγους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρελό παρασκήνιο με ΑΕΚ και Χιμένεθ - Ποιος Μάνταλος - Αυτόν παίρνει τσάμπα από την Ένωση!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags