Facebook Pixel ΑΕΚ - Νέλσον Ολιβέιρα: Φεύγει το καλοκαίρι από την Ένωση;
| 2020-03-20 12:15:00

Βόμβα: "Τελειώνει" top όνομα - Έχει μεγάλο συμβόλαιο - Ποιος τον "έφαγε" - Φέρνει τρελά λεφτά!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Βόμβα: "Τελειώνει" top όνομα - Έχει μεγάλο συμβόλαιο - Ποιος τον "έφαγε" - Φέρνει τρελά λεφτά!

Αναμενόμενη εξέλιξη. Μετράει αντίστροφα. Πού θα πάει και με πόσα;

ΑΕΚ - Νέλσον Ολιβέιρα: Δεν αποτελούσε μυστικό, ο sportdog το είχε αναδείξει έγκαιρα, από την πρώτη στιγμή δηλαδή που επισημοποιήθηκε η παραμονή του στην ΑΕΚ μετά το τέλος της πρόσφατης μεταγραφικής περιόδου, ωστόσο σιγά σιγά πλέον γίνεται κοινά αποδεκτό πως ο σχεδιασμός της Ενωσης εν όψει καλοκαιριού σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τις… προθέσεις του Νέλσον Ολιβέιρα.

Ανεξαρτήτως τι διαρρέεται και εκτιμάται, τον Ιανουάριο, η Γουλβς ρωτώντας για το ποσό με το οποίο παραχωρείται ο Πορτογάλος επιθετικός, δεν επανήλθε ποτέ. Και αυτό γιατί τα 6,5 εκατ. ευρώ που ζήτησε η ΑΕΚ για τη ρήτρα του, θεωρήθηκαν υπερβολικά από τους «λύκους».

Εχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή πως δύσκολα (αν όχι απίθανα) θα επιστρέψουν το καλοκαίρι. Και σίγουρα, δεν υπάρχει περίπτωση όχι μόνο για τον αγγλικό σύλλογο, αλλά για οποιονδήποτε  ενδιαφερόμενο για τον φετινό αρχισκόρερ της ΑΕΚ να έρθει πρόταση στα 6,5 εκατ. ευρώ με δεδομένο ότι το συμβόλαιο του Ολιβέιρα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021.

Τα χρήματα που θα έρθουν – αν και εφόσον έρθουν – για τον Πορτογάλο, με το ζόρι θα φτάσουν το μισό της ρήτρας, άντε τα 3,5 – 4 εκατ. ευρώ. Και αυτά – επαναλαμβάνουμε – στην καλύτερη των συνθηκών. Η Γουλβς, ήρθε για παίκτη που ήταν βασικός, που έπαιζε, πρώτος σκόρερ και δεν έφτασε στην αρχική της (και μόνη) προσέγγιση αυτό το ποσό.

Δύσκολο, απίθανο, να έρθει για τον ίδιο παίκτη μια οποιαδήποτε ομάδα και να ξεπεράσει αυτό το ποσό ενώ αυτός ο παίκτης προέρχεται από τραυματισμό, είναι στα πρόθυρα επέμβασης για να τον ξεπεράσει και μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Ρεαλισμός επιβάλλεται εδώ.

Φυσικά, επειδή στην ΑΕΚ το γνωρίζουν, φαίνεται πως είναι προετοιμασμένοι ακόμη και για μια τέτοια πρόταση, που θα καλύπτει άλλωστε σημαντικό μέρος της δαπάνης που επιβάλλουν οι αγορές των Αραούχο και Σιμάνσκι. Ετσι κι αλλιώς, η προσθήκη του Αργεντινού τον Ιανουάριο έγινε (πέραν του deal που εξασφάλισε η ΑΕΚ και ήθελε από τη Λας Πάλμας) με στόχο να υπάρχει έτοιμη λύση σε περίπτωση που έφευγε ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Οσο για την πιθανότητα επέκτασης συμβολαίου; Αυτό μάλλον συγκεντρώνει τις λιγότερες, αφού ο Ολιβέιρα είναι από πέρυσι ο πλέον ακριβοπληρωμένος της Ενωσης, με συμβόλαιο που ξεπερνάει το 1,1 εκατ. ευρώ, οπότε δύσκολα θα μπορέσουν οι «κιτρινόμαυροι», με τη δεδομένη μισθολογική τους πολιτική να του προσφέρουν κάτι… καλύτερο για να τον κρατήσουν στο ρόστερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από τον Ολυμπιακό... στον Άρη - Νέα μεταγραφάρα Καρυπίδη - "Χτυπάει" στα ίσια τους Big-4!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags