Facebook Pixel Ρεπορτάζ για Μέσι - Συζήτηση για συμβόλαιο μέσω κορωνοϊού
| 2020-03-21 08:51:00

Ρεπορτάζ για Μέσι - Συζήτηση για συμβόλαιο μέσω κορωνοϊού - Τι του δίνει η "Μπάρτσα", τι ζητάει

Sportdog Team
Ρεπορτάζ για Μέσι - Συζήτηση για συμβόλαιο μέσω κορωνοϊού - Τι του δίνει η "Μπάρτσα", τι ζητάει

Καθοριστικές οι συναντήσεις του με την διοίκηση των "μπλαουγκράνα".

Πολύ καιρό πριν η πανδημία του κορωνοϊού θέσει ολόκληρη την Ισπανία, αλλά και την Ευρώπη, σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης», ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου είχε οριοθετήσει το μήνα Μάρτιο, ως τον πλέον καθοριστικό για το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι.

Κι αυτό διότι ήθελε να ξεκαθαρίσει το όλο ζήτημα πριν από τα καθοριστικά παιχνίδια σε LaLiga και Champions League, από τη στιγμή που και ο σπουδαίος Αργεντινός σούπερ σταρ είχε εκφράσει την επιθυμία του να παραμείνει (για πάντα) στο «Καμπ Νου».

Παρά το γεγονός πως ο ιός και τα... απόνερά του είναι ξεκάθαρο πως θα δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα στα οικονομικά των συλλόγων (ακόμη και των μεγαλύτερων της Ευρώπης), ο Μπαρτομέου θέλει να βρει τη «χρυσή τομή» με τον Μέσι και να προχωρήσει όλα τα καθοριστικά βήματα που χρειάζονται, προκειμένου να επεκτείνει το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι του 2021. Πάνω απ' όλα όμως, διότι θέλει να... προλάβει τον όρο (buy-out) της τρέχουσας σύμβασης της «Μπάρτσα» με τον 32χρονο Αργεντινό άσο, ο οποίος ενεργοποιείται από τον εφετινό Ιούνιο. Και δίνει την πολυτέλεια στον Μέσι, εφόσον το επιθυμεί, να αποδεσμευτεί αντί ενός -όχι πολύ υψηλού για την αξία του- ποσού και να πάει σε άλλη ομάδα.

Η πρόθεση του προέδρου των «μπλαουγκράνα» ήταν να συναντηθεί με τον πατέρα του μεγάλου άσου, Χόρχε Μέσι, πριν από τις κρίσιμες ημερομηνίες των αγώνων του Champions League. Η διαμάχη του Μέσι με τον Αμπιντάλ και η κρίση με την εταιρία I3Ventures, πυροδότησαν φήμες πως ο «Λίο» θα έφευγε το καλοκαίρι, όμως ο ίδιος φρόντισε να «σβήσει» κάθε... φωτιά με τη συνέντευξη που έδωσε στην El Mundo Deportivo στις 20 Φεβρουαρίου.

«Είχα πολλές ευκαιρίες να φύγω στο παρελθόν, υπήρχαν ενδιαφερόμενες ομάδες που ήταν διατεθειμένες να πληρώσουν μέχρι και τη ρήτρα μου (σ.σ. πάνω από 300 εκατ. ευρώ), αλλά σε καμία στιγμή δεν υπήρξε στο μυαλό μου η σκέψη να φύγω. Ούτε τώρα και το επαναλαμβάνω, εάν το κλαμπ το επιθυμεί, δεν έχω κανένα πρόβλημα να ανανεώσω».

Ο Μπαρτομέου θέλει τη φωτογραφία του με τον Μέσι πάνω από το νέο συμβόλαιο, ως το τελευταίο μεγάλο... παράσημό του πριν αποχωρήσει από την προεδρία της Μπαρτσελόνα. 

Προτίθεται μάλιστα να του προσφέρει ένα συμβόλαιο ζωής, δηλαδή μέχρι να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του, όμως η ειδοποιός διαφορά είναι πως ο Μέσι, θέλει στη νέα σύμβαση, να «ελέγχει» ο ίδιος το μέλλον του, χρόνο με το χρόνο. Να επεκταθεί δηλαδή έως το 2022, αλλά να έχει τον ίδιο όρο «αποχώρησης» και το καλοκαίρι του 2021. Κι αυτό θα είναι και το βασικό ζήτημα που θα κληθούν να επιλύσουν οι δύο πλευρές, με τον Μπαρτομέου να ετοιμάζει -λόγω του κορωνοϊού, που απαγορεύει τις μετακινήσεις- μία... τηλεματική διαπραγμάτευση τόσο με τον παίκτη, όσο και με τον πατέρα του (λειτουργεί επί της ουσίας σαν ατζέντης του), ο οποίος βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στην Αργεντινή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags