Facebook Pixel Ο Πασχαλάκης προειδοποιεί: "Αν γίνει αυτό θα πρέπει να σταματήσει το πρωτάθλημα..."
| 2020-03-22 20:23:00

Ο Πασχαλάκης προειδοποιεί: "Αν γίνει αυτό θα πρέπει να σταματήσει το πρωτάθλημα..."

Sportdog Team
Ο Πασχαλάκης προειδοποιεί: "Αν γίνει αυτό θα πρέπει να σταματήσει το πρωτάθλημα..."

'Εκρουσε το "καμπανάκι" ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης απάντησε στις ερωτήσεις του Παναγιώτη Αρωνιάδη σε μια live μέσω instagram συνέντευξη και μίλησε για την κατάσταση στην Ελλάδα λόγω του κορωνοϊού, αλλά και για την διακοπή του πρωταθλήματος.

«Έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι ξεκινάς άμεσα. Δεν είμαστε σε διακοπές, σε περίοδο αποφόρτισης. Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι ακόμη και μέσα στο σπίτι....

Μέχρι στιγμής μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να είναι σε καλό επίπεδο... Μετά τις 20 ημέρες θα είναι πολύ δύσκολο να επανέλθουμε στο επίπεδο που ήμασταν... Αν περάσουν αυτές οι ημέρες θα πρέπει να σταματήσει το πρωτάθλημα!

Εγώ είμαι θετικός άνθρωπος σε οτιδήποτε και αν κάνω στη ζωή μου αλλά πρέπει να είσαι και αντικειμενικός ορισμένες φορές, πρέπει να είσαι προσγειωμένος και να βλέπεις ότι τρέχουν τα γεγονότα και οι καταστάσεις είναι πολύ δύσκολες...», είπε αρχικά.

Και συνέχισε λέγοντας: «Αν κάνουμε ότι λένε οι ειδικοί θα περάσει η μπόρα, πρέπει να τηρούμε τους κανόνες υγείας και θα πρέπει να προστατέψουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας αλλά και τα πρόσωπα που αγαπάμε. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι σε αυτό το κομμάτι γιατί δεν αφορά μόνο εμάς... Πάνω απ'όλα είναι η υγεία, ούτε το ποδόσφαιρο ούτε τίποτα».

Μιλώντας για την περίοδο καραντίνας, σημείωσε: «Μου έχει λείψει η καθημερινότητα, η προπόνηση, οι πλάκες που κάνω με τους συμπαίκτες μου. Στις διακοπές είναι διαφορετικά, τώρα είσαι κλεισμένος στο σπίτι και πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ και δεν έχουμε αυτή την επαφή που σε φέρνει πιο κοντά στον άνθρωπο».

Μάλιστα, εκεί παρενέβη και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, θέλοντας να ρωτήσει αν του... λείπει καθόλου, με τον Πασχαλάκη να σημειώνει: «Μου λείπουν όλα τα παιδιά αλλά ο Βιεϊρίνια λίγο παραπάνω...».

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για τη φετινή σεζόν και το πως εξελίχθηκε για εκείνον: «Είναι μια περίεργη σεζόν, μια μεταβατική περίοδος, μια σεζόν η οποία ξεκίνησε στραβά, αν και ήμασταν όλοι πολύ καλά αλλά θεωρώ ότι έχει μάθει αυτή η ομάδα να ξεπερνάει τις δυσκολίες και πιστεύω ότι κάθε εμπόδιο που έρχεται μπροστά μας είναι οιωνός για τη συνέχεια...

Η αλλαγή προπονητή ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία. Είναι λες και είσαι σε μια οικογένεια και φεύγει ένα μέλος της οικογένειας σου, είναι λες και χάνεις τον πατέρα σου και πρέπει να συνεχίσεις με έναν άλλον πατέρα που δεν τον γνωρίζεις και πρέπει να συνηθίσεις τα θέλω του...».

Για τα κίνητρα του: «Οι στόχοι μου. Είχα βάλει στο κεφάλι μου κάποιους συγκεκριμένους στόχους και επειδή είμαι πεισματάρης ήθελα να τους πετύχω.

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, σκέφτομαι τους λόγους για τους οποίους δεν αγωνιζόμουν, τους λόγους που υπήρξαν όλες αυτές οι νεκρές περίοδοι και θεωρώ ότι έχει να κάνει με τον χαρακτήρα μου. Πρέπει να είσαι λίγο πιο σκληρός αλλά εγώ έχω μεγαλώσει με κάποιες αρχές και ορισμένες φορές αυτό το εκμεταλλεύονται. Την δύσκολη στιγμή κάνω πίσω για το γενικό καλό του συνόλου και αυτό ίσως να με έχει πάει λίγο πίσω...

Αρκετοί μου έχουν δώσει πολύ εύστοχες συμβουλές. Ήταν το 2013-2014 με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο στον Πανθρακικό, που μου είπε έλα να τρέξουμε γύρω-γύρω. Μου λέει αν είχα τα προσόντα που έχεις εσύ δεν θα έπαιζα καν στην Ελλάδα και εσύ παίζεις στον Πανθρακικό, σκέψου τι κάνεις λάθος. Είσαι σούπερ αθλητής -μου είπε- εσύ πρέπει να γίνεις ποδοσφαιριστής. Μου το είπε και ένας άλλος προπονητής στα Γιάννινα μετά από δύο χρόνια...».

Για τους στόχους του: «Θα με έκανε χαρούμενο να πετύχω τους στόχους που έχει βάλει ο σύλλογος. Είτε είναι η είσοδος στο Champions League, είτε η διάρκεια στα πρωταθλήματα και στον πρωταθλητισμό, είτε είναι κάποια ευρωπαϊκή διάκριση, που δεν έχει ο ΠΑΟΚ. Σε δέκα χρόνια θα είμαι χαρούμενος αν έχω υγεία, αν έχω την οικογένεια μου, υγεία και να περνάμε καλά. Αυτά τα καθημερινά, που δεν τους δίνεις τόση αξία...».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags