Facebook Pixel Ολυμπιακός - Πέδρο Μαρτίνς: Θέλει στο Λιμάνι τον Λισάντρο Σεμέντο του ΟΦΗ
| 2020-03-26 10:52:00

Έτσι θα τον "κλέψει"! Έξυπνη βόμβα στο λιμάνι με κυνηγό της Superleague - Καψούρα του Μαρτίνς!

του Παναγιώτη Νικολάου
Έτσι θα τον "κλέψει"! Έξυπνη βόμβα στο λιμάνι με κυνηγό της Superleague - Καψούρα του Μαρτίνς!

Παίζει σε top ομάδα. Δίνει τρελό χρήμα. Χοντρό παρασκήνιο.

Ολυμπιακός - Πέδρο Μαρτίνς: Αν υπάρχει ένας παίκτης που ξεχώρισε το τιμ του Ολυμπιακού από το φετινό πρωτάθλημα, τότε αυτός είναι ο Λισάντρο Σεμέντο. Εστω και αν η παρουσία του Πορτογάλου εξτρέμ ήταν ακόλουθη αυτής τους ΟΦΗ. Καλή, πολύ καλή (ακόμη και εντυπωσιακή ενίοτε) στο πρώτο μισό, μέτρια με ελάχιστες εξάρσεις στο δεύτερο.

Οι «ερυθρόλευκοι» όμως, με τη σύμφωνη γνώμη του Πέδρο Μαρτίνς, από νωρίς έκαναν τις κατάλληλες κινήσεις, ρωτώντας και ψάχνοντας τα δεδομένα για τον Σεμέντο και τον δανεισμό του από τη Φορτούνα Σιτάρντ στον ΟΦΗ. Εξ αρχής γνωστό πως το 1,5 εκατ. ευρώ που προβλέπεται ως buy-out είναι αδύνατον να καλυφθεί από τους Κρητικούς (παρότι εσχάτως έγιναν κάποιες προσπάθειες να μειωθεί το ποσό, χωρίς όμως αποτέλεσμα) και εκεί ακριβώς προσπάθησε να «πατήσει» ο Ολυμπιακός.

Αρχικά επιδιώκοντας ερώτηση μέσω του ΟΦΗ και κατά πόσον δηλαδή θα μπορούσαν οι «ερυθρόλευκοι» να καλύψουν το ποσό της ρήτρας και στη συνέχεια με κάτι έξτρα – είτε ποσό είτε σε έμψυχο αντάλλαγμα – να αποκτούσαν τον Σεμέντο απ’ ευθείας από τον ΟΦΗ. Αυτό το σενάριο δεν φαίνεται να περπατάει, αφού τα τουλάχιστον 1,5 – 2 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για κάτι τέτοιο κρίνονται πολλά για παίκτη που προέρχεται από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά απ’ ευθείας αγορά του Σεμέντο από τη Φορτούνα Σιτάρντ. Οι αρχικές απαιτήσεις του ολλανδικού συλλόγου, απαγορευτικές, αφού προσέγγιζαν τα 3 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται όμως πως εξαιτίας της μέτριας εικόνας του Σεμέντο στο δεύτερο μισό της σεζόν και εξαιτίας φυσικά του ξεσπάσματος της πανδημίας, αυτές θα έχουν μειωθεί.

Που πηγαίνουμε; Ο ΟΦΗ έχει περιθώριο ως τα τέλη Μαΐου να ενημερώσει αν θα εξασκήσει ή όχι την option που έχει. Δύσκολα ο Ολυμπιακός θα μπει «σφήνα» σε αυτό το deadline, παρότι δεν αποκλείεται να γίνει μια απόπειρα απ’ ευθείας συνεννόησης με τους Κρητικούς. Διαφορετικά, οι «ερυθρόλευκοι» θα περιμένουν να ξεπεραστεί η κρίση της πανδημίας και από εκεί και πέρα, αν κριθεί συμφέρον (ο Μαρτίνς τον θέλει τον ποδοσφαιριστή) να κάνουν την κίνηση τους απευθυνόμενοι πλέον στη Φορτούνα Σιτάρντ.

ΔΙΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Superleague τέλος! Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός - Δεν πέφτει κανείς - Ανεβαίνουν δύο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags