Facebook Pixel Ολυμπιακός: Δεν φαντάζεστε ποιον πρώην άσο του Ολυμπιακού αποθέωσε ο Αρτέτα – "Ο καλύτερος στον κόσμο"
| 2020-03-28 22:11:00

Δεν φαντάζεστε ποιον πρώην άσο του Ολυμπιακού αποθέωσε ο Αρτέτα – "Ο καλύτερος στον κόσμο"

Sportdog Team
Δεν φαντάζεστε ποιον πρώην άσο του Ολυμπιακού αποθέωσε ο Αρτέτα – "Ο καλύτερος στον κόσμο"

Τον ήξερε πολύ καλά…

Ολυμπιακός: Τον Αρούνα Μπαμπαγκίντα θυμήθηκε ο Μικέλ Αρτέρα σε συνέντευξή του και μάλιστα τον χαρακτήρισε ως τον καλύτερο παίκτη του κόσμου στην ηλικία των 15 ετών.

Ο νυν προπονητής της Αρσεναλ έκανε μεγάλη καριέρα στις Άρσεναλ και Έβερτον, αλλά ξεκίνησε ως μέλος της Μπαρτσελόνα, όντας στην Ακαδημία του συλλόγου, όπου συνυπήρξε με τον πρώην άσο του Ολυμπιακού.

«Είχαμε τον Πέπε Ρέινα, τον Βίκτορ Βαλντές, τον Αντρές Ινιέστα και τον Κάρλες Πουγιόλ. Αλλά εγώ θυμάμαι αυτόν τον τύπο που ονομάζεται Αρούνα Μπαμπαγκίντα. Πω πω! Ως 15χρονος, ήταν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο ταλαντούχος ήταν. Κατέληξε στην Ελλάδα και την Κύπρο. Θα έπρεπε να γίνει αστέρι», λέει ο Μικέλ Αρτέτα στο "The Athletic".

Ο Αρούνα Μπαμπαγκίντα, ο οποίος είναι 37 ετών σήμερα, ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2015 στη Mosta FC στη Μάλτα. Ο Νιγηριανός αγωνίστηκε επίσης στον Ολυμπιακό, τον Απόλλωνα Λεμεσού και η Βίτεσε, αλλά δεν έκανε ποτέ το ντεμπούτο του στη Μπαρτσελόνα.

Ο ίδιος δήλωσε κολακευμένος από τα λόγια του Μικέλ Αρτέτα, αλλά δεν εκπλήσσεται καθόλου!

"Καταλαβαίνω γιατί το λέει ο Αρτέτα και επιτρέψτε μου να το πω αυτό: Αν είχατε πάρει συνέντευξη από όλους τους παίκτες με τους οποίους έπαιζα τότε, όλοι θα είχαν πει το ίδιο πράγμα. Αυτό είναι 100% σίγουρο", λέει ο Αρούνα Μπαμπαγκίντα, ο οποίος εξήγησε και τους λόγους που δεν στέριωσε στη Μπαρτσελόνα: "Ο λόγος ήταν ο Λουίς Φαν Χάαλ. Ένας σκληρός προπονητής, που δεν νοιαζόταν για τους παίκτες του".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags