Facebook Pixel Απρόσμενο σχέδιο από την Premier League για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα!
Ποδόσφαιρο
| 2020-03-30 10:47:00

Απρόσμενο σχέδιο από την Premier League για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα!

Sportdog Team
Απρόσμενο σχέδιο από την Premier League για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα!

Θα πρόκειται για κάτι ριζοσπαστικό.

Τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να ολοκληρωθεί κανονικά το πρωτάθλημα μετά την πανδημία του κορωνοϊού επεξεργάζεται η Premier League και ένας από αυτούς παρουσιάζεται από τον Independent.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχει στο τραπέζι το πλάνο που προβλέπει να απομονωθούν όλες οι ομάδες σε συγκεκριμένα σημεία και να γίνουν και τα 92 εναπομείναντα παιχνίδια σε ουδέτερα γήπεδα, στην κεντρική Αγγλία ή στο Λονδίνο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, χωρίς κόσμο φυσικά, αλλά με τηλεοπτική κάλυψη.

Έτσι θα μπορέσει να τελειώσει κανονικά το πρωτάθλημα, χωρίς να υπάρχουν οικονομικές επιπτώσεις, καθώς ενδεχόμενη οριστική διακοπή του θα έφερνε απώλειες περίπου 840 εκατ. ευρώ για τις ομάδες, ενώ το προϊόν θα παραμείνει εμπορικό, αφού ο κόσμος θα είναι πιθανότατα σε καραντίνα και το ποδόσφαιρο ίσως τον κρατήσει και πιο εύκολα στο σπίτι.

Σύμφωνα με το σχέδιο οι ομάδες θα αποσύρονται σε ξεχωριστά ξενοδοχεία, μακριά από τις οικογένειές τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, για ένα διάστημα αρκετών εβδομάδων, όπως συμβαίνει σε περιόδους Euro ή Παγκοσμίου Κυπέλλου. Φυσικά, θα υπάρξει εξέταση όλων των μελών των αποστολών για κορωνοϊό, προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος μετάδοσής του, αφού ακόμη και ένα κρούσμα θα μπορούσε να καταστρέψει το όλο εγχείρημα.

Ως προς την έδρα των αγώνων, έχουν εξεταστεί ως λύσεις οι περιοχές της κεντρικής Αγγλίας (Midlands), που περιλαμβάνουν πόλεις όπως το Λέστερ, το Νότιγχαμ ή το Μπέρμιγχαμ, αλλά ακόμη και το Λονδίνο. Τέλος, υπάρχει και το ενδεχόμενο να γίνουν τα ματς σε προπονητικά κέντρα, καθώς η εικόνα των άδειων γηπέδων δεν είναι όμορφη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags