Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Όλα τα φετινά γκολ του ΠΑΟΚ στο μικροσκόπιο - Στατιστικό που... τρελαίνει τον Φερέιρα!
| 2020-03-30 19:56:00

Όλα τα φετινά γκολ του ΠΑΟΚ στο μικροσκόπιο - Στατιστικό που... τρελαίνει τον Φερέιρα!

Sportdog Team
Όλα τα φετινά γκολ του ΠΑΟΚ στο μικροσκόπιο - Στατιστικό που... τρελαίνει τον Φερέιρα!

Ο γκολτζής, οι... άσφαιροι και τα "φαντάσματα".
 

Η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού έβαλε ξαφνικά ένα μεγάλο «στοπ» στη σεζόν, με τον ΠΑΟΚ να έχει εμφανιστεί στο γήπεδο 35 φορές, σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις, από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι και τις 13 Μαρτίου όταν «άναψε κόκκινο» σ' όλες τις αθλητικές διοργανώσεις. 

Η FORZA επιχειρεί μια ανάλυση των 70 «ασπρόμαυρων» γκολ μέσα στη σεζόν 2019-20, με τους ποδοσφαιριστές του Αμπέλ Φερέιρα να σκοράρουν ανά μ.ο. 2 γκολ ανά αγώνα. 

Ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να βγάλει τη χρονιά με μόλις δύο καθαρόαιμους επιθετικούς στο ρόστερ του, κάτι που ασφαλώς δεν συνέβαλε προς τη θετική κατεύθυνση και στην παραγωγικότητα της ομάδας. 

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι μοιράστηκε μαζί με τον Τσούμπα Άκπομ τη θέση στην κορυφή της επίθεσης. Ο Πολωνός σέντερ φορ, με πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή του, πρόλαβε να είναι ο πρώτος σκόρερ του «Δικεφάλου» με 13 γκολ (τα 10 στο πρωτάθλημα), αριθμός που δεν είναι κακός (σε 30 αγώνες) και γι' αυτό έχει ανέβει η μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. 

Δεύτερος σκόρερ της ομάδας είναι ο έτερος της επίθεσης, Τσούμπα Άκπομ με 9 γκολ, αν και ο Άγγλος στράικερ ήρθε τις περισσότερες φορές (17 στις 32 συμμετοχές) από τον πάγκο. 

Ο Δημήτρης Πέλκας, επίσης με πολλά «πάνω-κάτω» στη σεζόν, έφτασε να έχει πετύχει 7 γκολ και να είναι στην τρίτη θέση των σκόρερ. Το αξιοσημείωτο για τον Γιαννιτσιώτη μεσοεπιθετικό είναι ότι σημείωσε τα 4 γκολ στο θεσμό του κυπέλλου. Οι Αντρέ Βιεϊρίνια, Γιόσιπ Μίσιτς, Δημήτρης Λημνιός έφτασαν τα 6 γκολ στο ενεργητικό τους, ενώ ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ συνολικά από 14 ποδοσφαιριστές. Αυτοί που ακολουθούν είναι οι: Μάτος (5 γκολ) Ίνγκασον, Μπίσεσβαρ, Λάμπρου (4 γκολ), Αουγκούστο, Κρέσπο (2 γκολ), Γιαννούλης, Βαρέλα (1 γκολ).

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Στην κανονική διάρκεια των 26 αγωνιστικών ο «Δικέφαλος» πέτυχε 50 γκολ έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίθεση πίσω από τον Ολυμπιακό (53 γκολ).  Στο πρωτάθλημα σημείωσε 1 γκολ ανά 6,2 τελικές προσπάθειες, τα 31 από σουτ, τα 11 με κεφαλιά, τα 6 με πέναλτι, 1 με φάουλ, ενώ σημειώθηκε και 1 αυτογκόλ (στον εκτός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης). 

Στις υπόλοιπες τρεις διοργανώσεις οι «ασπρόμαυροι» πέτυχαν 20 γκολ, ξεκινώντας με τα 4 γκολ απέναντι στον Άγιαξ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τα 3 γκολ εναντίον της Σλόβαν Μπρατισλάβας στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και κλείνοντας με τα 13 γκολ σε 5 αγώνες στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας.

*** Ο Mr. ASIST: Ο Μίσιτς των 6 γκολ μέτρησε και 11 ασίστ. Ο Κροάτης MVP της σεζόν είχε 26% συμμετοχή στα 50 γκολ του πρωταθλήματος.

*** ΟΙ ΑΣΦΑΙΡΟΙ: Επτά παίκτες του ρόστερ (εξαιρούνται οι τερματοφύλακες) δεν βρήκαν δίχτυα και είναι οι: Ροντρίγκο, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Εσίτι, Μαουρίσιο, Στοχ, Ζαμπά.

*** «ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ»: Ο Μπίσεσβαρ μετράει μόλις 1 γκολ στο πρωτάθλημα, κι αυτό ως αλλαγή απέναντι στην Ξάνθη, ενώ ο Ζαμπά δεν βρήκε δίχτυα μέχρι να τραυματιστεί.
 

ΤΑ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ANA ΓΡΑΜΜΗ

Το 45,7% από την επίθεση, το 35,6% από τους μέσους 

*** Παραδοσιακά κατά τη διάρκεια μιας σεζόν γίνεται πολύς λόγος και κουβέντα για το πως η ομάδα βρίσκει τον τρόπο να σκοράρει στα παιχνίδια. Φέτος, με το σχεδόν μονοδιάστατο επιθετικό πλάνο ανάπτυξης και τα ίδια πρόσωπα να εναλλάσσονται στην κορυφή της επίθεσης, ο ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα βρήκε γκολ κυρίως από τους επιθετικούς (45,7%) και τους μέσους του (35,6). 

*** Οι αμυντικοί έχοντας εντολή να μένουν πίσω, ακόμη και ο Λέο Μάτος, συνέβαλλαν πετυχαίνοντας το 18,7% των γκολ. Χάρη, κυρίως, στα 5 γκολ του Βραζιλιάνου και τα 4 τέρματα που σημείωσε μέσα σε διάστημα 22 ημερών (1/12 – 23/12) ο Ίνγκι Ίνγκασον.

Πηγή : FORZA

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags